Hyundai Venue 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De hyundai Locatie 2023 is prettig voor de portemonnee en voor de ogen, maar niet gemakkelijk om van te genieten. Als de kleinste cross-over van Hyundai staat de Venue onder de Kona als budget stadsauto. Vergeleken met dat soort concurrenten Kia Ziel de locatie is een onbeschaafde en ongemakkelijke ervaring.

Hyundai Venue 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw?

  • Nieuw achterpassagiersalarm
  • Verbeterd bestuurdersdisplay
  • Beperkte uitrusting met draadloos opladen

Wat wij denken Hyundai Venue 2023

Als de kleinste en meest betaalbare cross-over op de markt, voelde de Venue nooit als een premium voertuig.

Toch hoopten we dat het beter zou voelen dan het in werkelijkheid voelt. Een redacteur beschreef de aandrijflijn als “traag en dun”, en het is oncomfortabel om met bijna elke snelheid te rijden. Het passagierscompartiment is luidruchtig en er zijn te veel gepiep en geratel.

Hyundai Venue 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Voordelen van de Venue zijn dat deze er goed uitziet en zeer geschikt is voor gebruik in de stad. De korte wielbasis vergemakkelijkt het parkeren en het lage gewicht helpt het brandstofverbruik binnen de perken te houden.

Binnenin haalt de Venue het meeste uit zijn kleine formaat, maar hij bood nooit veel. Passagiers op de tweede rij missen beenruimte en de laadruimte doet meer denken aan een hatchback dan aan een SUV. Het interieurontwerp is aantrekkelijk en het infotainmentsysteem snel, maar saai plastic komt op te veel plaatsen door.

Hyundai Venue 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Hyundai Venue 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Al deze klachten zijn misschien te vergeven als de locatie de enige budgetoptie op de markt was, maar dat is het niet. De kia Soul was een finalist in onze auto van het jaar-wedstrijd 2020 en won gemakkelijk de wedstrijd waarin we de twee tegen elkaar uitzetten. Wie een praktisch en betaalbaar auto zoekt, de beste keuze heeft gemaakt met de locatie.

prestaties en brandstofverbruik

The Venue houdt vast aan één motor. De atmosferische 1,6-liter inline-vier produceert een tamme 121 pk en 113 lb-ft, die via een CVT-transmissie naar de voorwielen wordt gestuurd. De sprint van 0 naar 100 km/u duurde in onze tests slechts 8,8 seconden.

Hyundai Venue 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het brandstofverbruik is naar schatting 29/33 mpg (stad/snelweg). Dat is prima voor een crossover op benzine, maar verbleekt in vergelijking met de steeds populairder wordende hybride- en plug-in-voertuigen.

✓ U kunt ook controleren:

Heb je echt een kruising nodig?

Hyundai noemt de Venue op zijn website een SUV, maar zijn grootte, aandrijflijn en verhoudingen roepen lastige vragen op. Wat is het verschil tussen een crossover en een notchback? En vooral: wat maakt een cross-over waardevoller?

Hyundai Venue 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Subaru Impreza Zo is de hatchback nauwelijks duurder dan de Venue. Hij is bijna net zo efficiënt, biedt meer laadvermogen en beenruimte achterin en wordt standaard geleverd met vierwielaandrijving. Als het budget op de eerste plaats komt, kost het een Kia Rio minder, rijdt beter en is bijna net zo praktisch.

Hyundai Venue 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Hyundai Venue 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De meeste crossover-voertuigen – vooral voertuigen die zijn ontworpen voor gebruik in de stad, zoals de Venue – zullen het asfalt nooit verlaten. Chauffeurs zullen waarschijnlijk een betere deal vinden als ze hun zoektocht verbreden.

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

Elke Venue heeft automatisch noodremmen, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en een alertheidsmonitor. Blind Spot Assist is inbegrepen bij alle modellen behalve de basisversie, en de Limited-versies voegen LED-koplampen en een geavanceerder automatisch noodremsysteem toe.

Hyundai Venue 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Deze kwaliteiten leverden de Venue de IIHS Top Safety Pick-onderscheiding op, die echter alleen van toepassing is op modellen met de verbeterde koplampen. NHTSA gaf de locatie vijf sterren bij de zijdelingse botsingstest, maar slechtere frontale botsings- en kanteltestresultaten resulteerden in een algemene beoordeling van vier sterren.

laadruimte en interieur

Met een lengte van slechts enkele centimeters is de Venue de kortste cross-over op de Noord-Amerikaanse markt. Dat is goed voor krappe parkeerplaatsen, maar niet zo goed voor de binnenruimte. Zelfs vergeleken met de Kia Soul blijft de Venue ver achter op het gebied van beenruimte en laadvermogen.

Bagageruimte (stoelen omhoog/omlaag):

  • Hyundai-locatie: 18,7 / 31,9 kubieke voet
  • Kia Soul: 24,2/62,1 kubieke voet

Beenruimte (voor/achter):

  • Hyundai-locatie: 41,3 / 34,3 inch
  • Kia Soul: 41,1/38,8 inch

technologie

Alle Venue-versies hebben hetzelfde 8,0-inch infotainment-touchscreen. De uitrustingsniveaus SE en SEL zijn compatibel met Apple CarPlay en Android Auto. De SEL-versies hebben ook een USB-poort. De Limited-versies bieden ook een radiosleutel en een navigatiesysteem, wat interessant genoeg de compatibiliteit van smartphones beperkt tot een bekabelde verbinding.

Aanbevolen trim

De Venue 2023 is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus: SE, SEL en Limited. Geen van allen is duur, de instapprijzen liggen tussen de 20.000 en 25.000 euro.

De Limited-uitvoering biedt verwarmde voorstoelen en een aantal mooie kleuropties, maar voor de prijs gaan we er liever voor Toyota Corolla Cross of een Honda Civic beslissen. De SEL-uitrusting biedt de beste technische uitrusting en voorzieningen zoals automatische klimaatbeheersing.