Hyundai Venue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Hyundai Venue 2022 is nu de crossover op instapniveau onder de Kona. Het voertuig is nog vers en de veranderingen voor het komende seizoen zullen klein zijn. Het bedrijf lanceerde vlak voor de COVID-19-uitbraak, dus de nieuwe locatie zag de verkoopresultaten niet zoals verwacht. Nou, de hele industrie lijdt, maar Hyundai gelooft in zijn kleine auto-crossover. Het zal een hele verademing zijn voor deze les. Kleine cross-overs zijn perfect voor het rijden in druk verkeer en stadsstraten. Slechts 160 centimeter lang en 70 centimeter breed, wordt het parkeren van de locatie een fluitje van een cent. Aan de andere kant, verwacht geen prestaties die je ademloos maken.

Hyundai Venue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai heeft een sterke start van het nieuwe seizoen. Naast de locatie als kleinste lid van de line-up, zijn er veel vernieuwingen in de hele ploeg. Tucson is al opnieuw ontworpen en we verwachten ook de Santa Fe met een nieuwe look. Vóór de kleine crossover begon de autofabrikant met de productie van zijn grootste SUV – Palisade. Sommige modellen krijgen hybride aandrijving, terwijl de Kona EV een bekend emissievrij voertuig is. Nexo Fuel Cell is iets nieuws op de markt en Hyundai maakte zelfs zijn debuut in het luxesegment met zijn Genesis-merk en GV80-model.

Hyundai Venue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kleinste cross-over van Hyundai

De Hyundai-locatie 2022is 160 cm lang. De QX-architectuur vormt de basis van het voertuig. In sommige markten kun je de crossover vinden op een ander platform genaamd QXi. De carrosserie en wielbasis zijn daar nog korter. De wielbasis is 99 inch en het voertuig is 70 inch breed. De afmetingen maken het perfect voor stadscruises. De ontwerpers maakten bijna perfect gebruik van de beperkte binnenruimte en het maximale comfort. Het bedrijf heeft de cross-over volgepakt met mooie apparatuur om jongere kopers aan te trekken. Prijs is een andere reden waarom u zou moeten overwegen om dit model aan te schaffen. Eén wijziging die het bedrijf voor het nieuwe model heeft aangebracht, zal fans niet bevallen – Hyundai heeft een handmatige transmissie verwijderd. Ja, meer kopers kochten automatische transmissies, maar de stick is nog steeds populair bij old-school chauffeurs.

✓ U kunt ook controleren:

Onder de motorkap

De enige aandrijflijn voor de Hyundai Venue 2022 is momenteel een 1,6-liter viercilinder lijnmotor. We verwachten enkele upgrades voor de VS. Het hangt er allemaal van af of het bedrijf zijn crossover krachtiger of efficiënter wil maken. De prestatiegerichte Venue N is mogelijk, terwijl de hybride altijd een goede optie is. Buiten de VS is de crossover verkrijgbaar met andere benzineconfiguraties en met een dieselaandrijving.

Een 1.6 liter motor is goed voor 121 pk en 113 lb-ft koppel. Toen het voor het eerst verscheen, was de crossover beschikbaar met een handmatige transmissie. Nu is alleen de Hyundai CVT een powerrouter. Het heet Intelligente Variabele Transmissie. De kracht gaat naar een vooras. Vierwielaandrijving is geen optie voor de Hyundai Venue 2022. Het benzineverbruik is fantastisch en de crossover levert 30/33 mpg op. In andere markten zijn 1.0- en 1.2-modellen beschikbaar, terwijl sommige dieselmotoren een cilinderinhoud van 1.4 en 1.5 hebben.

Hyundai Venue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Venue 2022: functies en pakketten

Net als elke andere instapversie van Hyundai-producten zit de kleine crossover vol met prachtige functies. Een 8-inch scherm vormt het middelpunt van het infotainment, dat beschikt over Apple CarPlay en Android Auto. Beveiliging is oké voor zijn omvang, aangezien het bedrijf het SmartSense-pakket toevoegt. Zoals we eraan gewend raakten – het basismodel is de SE. De SEL is de middenklasser en biedt een selectie aan rijmodi. De airconditioning is automatisch en 4-wiel schijven vervangen de trommelremmen op de achteras. Het elektrische schuifdak maakt het SEL-pakket aantrekkelijker en het dodehoekbewakingssysteem verhoogt de veiligheid.

Aan de top van het assortiment staat de Hyundai Venue Denim 2022 . Het brengt een unieke kleur. Een contrasterend wit dak zal de aandacht trekken. In de cockpit zorgen lederen bekleding en geavanceerde multimediafuncties voor meer comfort en gemak. We zullen zien of Venue N zich bij de line-up voegt. Het is al beschikbaar voor Kona en Tucson. Dit pakket zorgt voor een sportievere look en krachtigere motoren. Verwacht echter niet de sub-compacte crossover met een aantal verbluffende outputs.

Hyundai Venue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Venue 2022 prijzen

De basisprijs is hoger voor de Hyundai Venue 2022 . De reden is dat een versnellingsbak naar beneden valt. De automatische transmissie was optioneel voor de SE, nu is het standaard. Met alle opties komt het denimmodel toch onder de 25.000 euro uit. Als de locatie een Hybrid of het Performance-N-pakket krijgt, verwacht dan de prijsverhoging. De nieuwe YM 2022 komt de komende maanden niet. We zullen het waarschijnlijk in het laatste kwartaal van 2021 bij dealers zien. Als je het niet leuk vindt, zijn populaire alternatieven Jeep Renegade, Chevy Trax, Honda HR-V en Nissan Kicks. Of, als u een iets groter voertuig wilt, biedt Hyundai Kona het aan.