Hyundai Tucson N 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Volgens de laatste rapporten is Tucson het laatste model dat naar verluidt een N-Line-behandeling heeft ondergaan. De aanstaande Hyundai Tucson N 2021 is volkomen logisch. Het ontbreekt Hyundai momenteel aan krachtige SUV’s en Tucson is om vele redenen de perfecte kandidaat. Het is een unieke SUV met stijl en sportiviteit.

De N-Line ziet er nog sportiever en agressiever uit dan het reguliere model. De middelgrote Tucson-afmetingen blijven behouden. Hyundai zal echter veel donkere uiterlijke kenmerken, grotere wielen en nog veel meer toevoegen. Zelfs het interieur ziet er kwalitatief beter uit, en het lijkt erop dat de keuze voor de aandrijflijn aan een motor was te danken.

Hyundai Tucson N 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Tucson N 2021-lijn cosmetische upgrades

De komende Hyundai Tucson N 2021 gaat er fantastisch uitzien. Ten eerste zorgt de N-Line-behandeling voor een donker gaasrooster dat er uniek uitziet dan het normale horizontale rooster. De voorbumper is opnieuw ontworpen en ziet er agressiever uit. Hyundai kiest voor dagrijlichten in boemerangvorm en getinte koplampen. Over het algemeen is het hele voorpaneel bijgewerkt en ziet het er gemener uit.

Een andere nieuwigheid zijn de Premium Dark Wheels. De maat van de wielen, zowel standaard als optioneel, weten we echter nog niet. Zwarte raamlijsten, zwarte spiegelkappen en dakspoilers zorgen voor een sportievere uitstraling. Alles aan Tucson N is zo uniek en opwindend, en we kunnen niet wachten om het op straat te zien.

Hyundai Tucson N 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur verandert

De nieuwe Hyundai Tucson N 2021 biedt nieuwe lederen stoelen met contrasterende stiksels. Hierdoor oogt de cabine eersteklas en biedt hij meer comfort. Hyundai zal ook focussen op de sportieve kant van het interieur, met een uniek stuur en verschillende vormen. Er is ook een nieuw schakelniveau beschikbaar. We houden van de donkere metalen lambrisering in de cabine.

✓ U kunt ook controleren:

Aan de andere kant is een 7 inch touchscreen precies hetzelfde toestel dat je in de reguliere Tucson aantreft. De fabrikant zal analoge displays behouden en zal geen volledig digitaal instrumentenpaneel leveren. De N-Line-variant biedt meer standaarduitrusting en meer veiligheidsvoorzieningen. Ten slotte mogen klanten een nieuwe Qj draadloze oplader en een bijgewerkt Blue Link-systeem verwachten.

Hyundai Tucson N 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nieuwe turbomotor en nieuwe hybride aandrijflijn

Nu de documenten van het merk online zijn gelekt, weten we in principe alles over de nieuwe Hyundai Tucson N 2021 . Volgens documenten zal de nieuwe Tucson N SUV een 2,5-liter motor hebben. Het is een viercilinder benzinemotor met turbocompressor die 285 pk en 311 lb-ft koppel produceert. Er is een automatische achtversnellingsbak beschikbaar, maar dat is niet alles. De high-performance SUV krijgt ook een hybride aandrijflijn die een 1,6-liter motor combineert met elektromotoren.

Dezelfde hybride opstelling is te vinden in het hybride model Hyundai Santa Fe. Het beste van de nieuwe Tucson N is misschien wel het nieuwe chassis en de verbeterde wegligging. In plaats van te streven naar meer vermogen, koos de Koreaanse fabrikant voor de hoogste rijkwaliteit en verbeterde brandstofefficiëntie.

Hyundai Tucson N 2021 prijs en releasedatum

De gloednieuwe Hyundai Tucson N 2021 begint bij ongeveer 30.000 euro. Een hybride variant kost iets meer, maar waarschijnlijk minder dan 35.000 euro. Hyundai maakt volgende maand meer details bekend, terwijl de verkoop in het eerste kwartaal van 2021 begint.