Hyundai Tucson 2024: Interieur, motor en modificaties

De vierde generatie van de Hyundai Tucson werd gepresenteerd in september 2020 en komt in 2022 op de markt. Hyundai werkt momenteel aan een facelift van de compacte SUV, die in 2024 op de markt komt. Hier vind je alles wat je moet weten over de nieuwe Hyundai Tucson 2024, die onlangs aan zijn wereldwijde testfase is begonnen.

Hyundai Tucson 2024: Interieur, motor en modificaties

Ontwerp

In de meeste OEM-ontwerpstudio’s betekent een facelift meestal kleine wijzigingen aan de carrosserie, maar Hyundai is daar niet één van. De Zuid-Koreaanse autofabrikant heeft veel geïnvesteerd in mid-life updates. Spionagefoto’s suggereren echter dat dit niet het geval zou kunnen zijn bij de nieuwe Hyundai Tucson. Of het prototypeteam van Hyundai is er in de fabriek in geslaagd om de significante visuele veranderingen goed te verbergen! Ook al is de Tucson niet nieuw meer, het vorige ontwerp heeft niets van zijn aantrekkingskracht verloren en zou nog lang mee moeten gaan.

De opgefriste Hyundai Tucson krijgt een nieuwe grille met horizontale dwarsbalken die hem meer doen lijken op de Hyundai Santa Cruz. Eerder waren er berichten op basis van spionagefoto’s van de Chinese Hyundai Mufasa dat deze het design van de Palisade zou overnemen. Recentere foto’s suggereren echter sterk dat de nieuwe Tucson qua styling zijn eigen weg zal gaan, niet beïnvloed door Hyundai’s regionale SUV’s.

Hyundai Tucson 2024: Interieur, motor en modificaties

Naast een herziene grille verwachten we voor de vernieuwde Hyundai Tucson ook herziene voor- en achterlichten, herziene bumpers en een nieuw 19-inch wielontwerp.


Binnen

In het interieur kan Hyundai wijzigingen aanbrengen om de algemene feedback van huidige klanten te weerspiegelen. Een verandering naar een horizontaal dashboard in de bijgewerkte versie is goed denkbaar, geïnspireerd op de nieuwe Santa Fe.

Een gebogen panoramisch scherm kan gemakkelijk worden geïntegreerd in het instrumentenpaneel en het infotainmentsysteem om een breed scherm uit één stuk te creëren. Daarnaast kunnen ontwerpers fysieke bedieningselementen op de middenconsole gebruiken om enkele capacitieve knoppen voor het infotainment- en klimaatsysteem te vervangen. dit zou de bruikbaarheid en bruikbaarheid voor de bestuurder verbeteren. Tot slot hebben sommige kopers aangegeven dat ze materialen van een hogere kwaliteit willen, vooral in de topversie Limited, die voor verbetering vatbaar zijn.


Technische gegevens

Er is nog niets bekend over de technische specificaties van de nieuwe Hyundai Tucson, maar het is zeker dat hybride en plug-in hybride varianten deel zullen uitmaken van de toekomstige aandrijvingsmix. Beide geëlektrificeerde varianten kunnen gebruikmaken van de vertrouwde combinatie van een 1,6-liter turbomotor en een elektromotor. De motor op de vooras wordt aangedreven door een automatische zesversnellingsbak en een al even krachtig HTRAC vierwielaandrijvingssysteem dat het koppel overbrengt op de wielen.

Hyundai Tucson 2024: Interieur, motor en modificaties

De Tucson Hybrid en Tucson Plug-in Hybrid bieden uitstekende rijprestaties, hoewel de Tucson Plug-in Hybrid door de zware accu’s minder goed overweg kan in bochten. Ze bieden een goede rijkwaliteit in de meeste wegomstandigheden, met uitzondering van grote hobbels. Tot slot moeten de ingenieurs van Hyundai van veel klanten hebben gehoord dat de besturing van de SUV te soepel is, en ze zouden ernaar moeten streven om de levendigheid van de auto met de update te verbeteren.

Als het gaat om het plannen van updates voor de Tucson, is een belangrijk gebied om te verbeteren het brandstofverbruik. Deze modellen liggen momenteel achter op de Toyota RAV4 Hybrid en de RAV4 Plug-in Hybrid. Vooral de plug-in hybride versie zou kunnen profiteren van een grotere accu. We hebben geen officiële informatie over wat Hyundai in de toekomst van plan is, maar we denken dat het verbeteren van de efficiëntie van deze aandrijflijnen en de actieradius in EV-modus een topprioriteit zou moeten zijn voor het bedrijf.

ParametersTechnische gegevens van de Hyundai Tucson HybridTechnische gegevens van de Hyundai Tucson PHEV
Transmissie-indelingVierwielaandrijving (met HTRAC)Vierwielaandrijving (met HTRAC)
Motor1,6 liter T-GDi1,6 liter T-GDi
Motor Max. Vermogen180 pk bij 5.500 tpm180 pk bij 5.500 tpm
Max. Koppel195 lb-ft bij 1500-4500 tpm195 lb-ft bij 1500-4500 tpm
TransmissieAutomatische 6-versnellingsbakAutomatische 6-versnellingsbak
Motorvermogen59 pk bij 1600-2000 tpm90 pk bij 2100-3300 tpm
Motorkoppel195 lb-ft bij 0-1600 tpm.224 lb-ft bij 2100 tpm.
Gecombineerd vermogen226 PK.261 PK.
Gecombineerd koppel258 lb-ft.258 lb-ft.
Acculithium-ionlithium-ion
Accuspanning270 В360 В
Accucapaciteit1,49 kWh13,8 kWh
Aansluiting voor opladenNeeJa
Piekvermogen van de ingebouwde lader7,2 kW bij 240 V
100% oplaadtijd~2 uur
EPA geschat. Elektrisch bereik33 mijl.
EPA-schatting. Totaal bereikTot 521 mijl420 mijl.
EPA-schatting. BrandstofefficiëntieTot 38 mijl per gallon (gecombineerd).80 mijl per gallon (gecombineerd, elektrisch + gas) / 35 mijl per gallon (gecombineerd, gas)

Datum van uitgifte

De vernieuwde Hyundai Tucson debuteert in Zuid-Korea tussen september en december 2023. Het rapport is gebaseerd op Hyundai’s prognose voor het tweede kwartaal van 2023, wat suggereert dat dit het officiële schema zou kunnen zijn. Wij verwachten dat de vernieuwde Tucson in het tweede kwartaal van 2024 wordt aangekondigd als onderdeel van de MY2025-familie.

Hyundai Tucson 2024: Interieur, motor en modificaties

net als in Zuid-Korea zal de nieuwe Tucson uitgebreid op de weg worden getest in Europa, waar Hyundai een strategisch onderzoeks- en ontwikkelingscentrum heeft in Rüsselsheim, op slechts een half uur van Frankfurt.


Nieuweautos.com zegt

De Tucson biedt uitstekende prestaties en veel ruimte, maar er is nog ruimte voor verbetering op het gebied van efficiëntie, interieurkwaliteit en comfort. Vooral de aanraakgevoelige knoppen op het dashboard vallen op. Als Hyundai concurrerend wil blijven in dit segment, zal het meer moeten doen dan alleen zijn toekomstige modellen opnieuw ontwerpen. Naast een update van de grille en de koplampen moeten bijvoorbeeld ook het comfort en de brandstofefficiëntie worden verbeterd om gelijke tred te houden met de marktleiders.

Foto’s & Bron: Hyundai Motor Deutschland GmbH.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen