Hyundai Tucson 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De gloednieuwe Hyundai Tucson 2022 krijgt een compleet nieuw design. Gebaseerd op het Vision T-concept, zal Tucson een nieuwe styling krijgen die er gedurfder en moderner uitziet. Het is een nieuw hoofdstuk voor deze kleine cross-over SUV en Hyundai staat op het punt zoveel veranderingen door te voeren. Het concept werd getoond met een plug-in hybride aandrijflijn. Tucson zal echter een hybride systeem aanbieden in zijn hogere uitrustingsniveaus.

Daarnaast is ook de bekende N-Line variant in de maak. Zoals eerder zal Tucson concurreren met modellen als de VW Tiguan, Toyota RAV4, Mazda CX-5 en Honda CR-V. De prijs zal iets stijgen en Tucson zal de komende maanden dealers raken.

Hyundai Tucson 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Tucson 2022 restyling

De aanstaande Hyundai Tucson 2022 introduceert een gloednieuw ontwerp dat er moderner en gedurfder uitziet. Het hele voertuig is opnieuw ontworpen en heeft nu gebogen spatborden, nieuwe wielen, kortere overhangen en een andere daklijn. Hierdoor oogt de nieuwe Tucson robuuster en heeft hij ook meer spieren. Sommige delen hebben harde randen, waardoor het ontwerp scherper is en lijkt op de Lamborghini Urus.

De Tucson crossover SUV is uniek in zijn soort, hij wordt geleverd met meer chroommaterialen en nieuwe exterieurkenmerken. De voorskirt is voorzien van een grotere grille en een nieuwe set koplampen. Het voorste gedeelte lijkt nu meer op modellen als Palisade en Santa Fe. De achterkant is nog interessanter met zijn doorlopende achterlichten en een nieuwe spoiler.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur revisie

Ook het interieur van de Hyundai Tucson 2022 zal grote veranderingen ondergaan. Allereerst is het dashboard opnieuw ontworpen en ziet het er eenvoudig uit. Het wordt geleverd met een digitaal display en een drukknopschakelaar. Nissan zal ook verschillende aanraakgevoelige bedieningselementen en een nieuw infotainmentsysteem toevoegen. Veel is overgenomen van de Palisade SUV. Bovendien bieden modellen als Sonata en Elantra een vergelijkbaar cabineontwerp. De nieuwe Tucson is elegant ingericht en Nissan gaat meer kwaliteitsmaterialen leveren.

Het interieur is ruim en een beetje beter dan voorheen. Hierdoor heeft de Tucson meer bagageruimte en meer beenruimte op de achterbank. Deze crossover biedt een standaard 8,8-inch touchscreen en een optionele 10,3-inch unit. Nissan is van plan om meer standaarduitrusting en verbeterde veiligheidsclassificaties te leveren.

Hyundai Tucson 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties hybride aandrijflijn

De nieuwe Hyundai Tucson komt in 2022 weer op de markt met een 2,5 liter viercilindermotor. Deze unit is standaard uitgerust met een achttraps automaat en voorwielaandrijving. Wel wordt een 1,6-liter turbo-viermotor gecombineerd met hybride en plug-in hybride systemen. De Tucson Hybrid is een grote stap voorwaarts voor Nissan.

Dit model levert 226 pk en is standaard vierwielaandrijving. De plug-in hybride Tucson zal ongeveer 45 kilometer volledig elektrisch rijbereik bieden. Daarnaast komt er ook de N-Line variant, die tot 300 pk zal produceren.

Hyundai Tucson 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Hyundai Tucson 2022 releasedatum, prijs

We wachten nog steeds op de Japanse automaker om alle details vrij te geven. Voor zover bekend kost de nieuwe Hyundai Tucson in 2022 25.000 euro. Daar staat tegenover dat de sportieve N Line Tucson zo’n 35.000 euro gaat kosten. De verkoop start in het eerste kwartaal van 2021, in april of mei.