Hyundai Sonata 2024: Interieur, motor en modificaties

De Hyundai Sonata is een onderschatte middelgrote sedan die dezelfde waardering verdient als zijn Japanse tijdgenoten zoals de Honda Accord en Toyota Camry. Hyundai’s “Sensual Sportiness” designtaal was in volle bloei in 2019 toen de negende generatie Sonata in de showroom stond. De facelift van 2024 gaf de Sonata echter een buitenaards uiterlijk door de Robocop-styling over te nemen van zijn Staria-platformpartner, de futuristische minibus die Hyundai in andere delen van de wereld verkoopt.

Hyundai Sonata 2024: Interieur, motor en modificaties

“We wilden de Sonata een moderner design geven”, zegt Simon Loasby, hoofd design van Hyundai. “Het lage ontwerp belichaamt ons thema van sensuele sportiviteit en de styling van de coupé maakt het het meest aerodynamische Sonata-model ooit.”

Wat is er nieuw?

De Hyundai Sonata 2024 heeft een nieuw uiterlijk en een opnieuw ontworpen interieur met een groot scherm om met de tijd mee te gaan. De meest controversiële verandering is het ontwerp van de voorkant. Dit unieke ontwerp zou ons zijn opgevallen als we niet bekend waren met de Staria minivan en Stargazer minivan, twee voertuigen met een vergelijkbare ruimteschip-geïnspireerde look. Niettemin zien de verzonken koplampen en breedband LED-dagrijverlichting er waanzinnig cool uit voor een middelgrote gezinssedan.

Hyundai Sonata 2024: Interieur, motor en modificaties

Afgaande op de eerste foto’s van de 2024 Sonata zouden mooiere wielen op hun plaats zijn en het zal interessant zijn om te zien hoe het futuristische ontwerp van de Sonata zal verouderen naarmate de styling van sedans zoals de elfde generatie Accord zachter wordt. Maar zoals ik al zei, we prijzen Hyundai voor het altijd baanbrekend werk en het uitdagen van de normen.

Hyundai Sonata 2024: Interieur, motor en modificaties

De bijgewerkte Hyundai Sonata uit 2024 krijgt optionele vierwielaandrijving, een primeur voor de Sonata. Het is een voorwielaangedreven systeem dat de fabrikant HTRAC (Hyundai Traction AWD) noemt, met een elektrohydraulische koppeling voor een snellere reactie op tractieverlies. Helaas krijgen alleen modellen met de atmosferische 2,5-liter motor de AWD-optie.


aandrijflijnselectie

De Hyundai Sonata 2024 blijft interessant omdat hij een breed scala aan aandrijflijnen biedt. De basismodellen van de Sonata SE en SEL hebben een 2,5-liter viercilindermotor met 191 pk en 181 lb-ft koppel. voorwielaandrijving is standaard, terwijl vierwielaandrijving een nieuwe optie is voor het model van 2024. De 2,5-liter motor zonder drukvulling is uitsluitend gekoppeld aan een achttrapsautomaat.

Hyundai Sonata 2024: Interieur, motor en modificaties
Hyundai Sonata 2024: Interieur, motor en modificaties

De Sonata SEL Plus en Limited krijgen een 1,6-liter viercilinder met turbocompressor met 180 pk en 195 lb-ft. koppel. Het topmodel is de Sonata N Line met een 2,5-liter turbomotor met 290 pk en 311 lb-ft. koppel. Hij heeft voorwielaandrijving en een achttraps automaat met dubbele koppeling voor sneller schakelen en accelereren, waardoor de Sonata N Line in vijf seconden naar 100 km/u rijdt.

Hyundai Sonata 2024: Interieur, motor en modificaties

Tot slot is de Sonata Hybrid een goede keuze als je waarde hecht aan een EPA-geschat brandstofverbruik van 47 mijl per gallon in een middelgrote gezinsauto. Hij heeft een 2,0-liter viercilinder motor en een hybride systeem dat 192 pk naar de voorwielen stuurt.


Nieuw aanraakscherm

De Hyundai Sonata 2024 heeft een vernieuwd interieur met een nieuw “zwevend” touchscreen dat bestaat uit twee 12,3-inch infotainmentschermen in één gebogen glazen afdekking. Hyundai heeft ook de versnellingspook verplaatst naar de stuurkolom en ook de stuurkolom is nieuw.

Hyundai Sonata 2024: Interieur, motor en modificaties
Hyundai Sonata 2024: Interieur, motor en modificaties

De Sonata is verkrijgbaar met een zwart, donkergrijs of grijs tweekleurig interieur, terwijl de Sonata N Line een donkergrijs interieur heeft met rode stiksels. andere voorzieningen zijn een 12-inch projectiedisplay (HUD), een Bose-audiosysteem met 12 luidsprekers, draadloze smartphoneconnectiviteit, een digitale sleutel en Over-the-Air (OTA) updates.

Hyundai Sonata 2024: Interieur, motor en modificaties

Bijgewerkte beveiligingstechnologie

De Hyundai Sonata 2024 zit boordevol geavanceerde rijhulpsystemen. Alle modellen zijn uitgerust met Front Collision Alert, Automatisch Remmen, Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist, Blind Spot Monitoring, Automatisch Remmen Achter, Rear Cross-Traffic Alert en Driver Attention Assist. Extra veiligheidssystemen zoals Blind Spot Alert, Surround View Monitor, Parkeersensoren en Parkeerhulp zijn verkrijgbaar in de hogere uitrustingsniveaus.

Hyundai Sonata 2024: Interieur, motor en modificaties

Prijs en beschikbaarheid

De Hyundai Sonata 2024 zal tegen het einde van 2023 bij de dealers arriveren. De exacte adviesprijs wordt later bekendgemaakt, maar de prijzen kunnen variëren van 29.000 euro voor het instapmodel Sonata SE tot 37.000 euro voor de Sonata N-Line.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen