Hyundai Santa Fe 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Na de recente grote upgrade halverwege de cyclus worden geen significante upgrades verwacht voor de Hyundai Santa Fe 2022 . Er is een kans dat er een plug-in hybride-optie wordt toegevoegd aan het onlangs herziene aandrijflijnprogramma, maar daarover zijn nog niet veel details. Het model zal drie huidige aandrijflijnoplossingen repliceren en terugkeren met dezelfde styling en hetzelfde ontwerp in de cabine. De Santa Fe zou ook een nieuwe trimoptie voor het seizoen 2022 kunnen krijgen, evenals extra standaard- en optionele functies.

Door zijn verhoudingen ligt de Hyundai Santa Fe tussen de compacte en middenklasse in. Het model is een alternatief voor namen als Nissan Murano, Kia Sorento, Honda Passport, Chevy Blazer en Jeep Grand Cherokee. De Santa Fe biedt een efficiënte, soepele en comfortabele rit. Het model heeft ook een hoogwaardige en functionele cabine. Hyundai rust het model ook uit met een lange lijst standaard- en optionele uitrusting.

Hyundai Santa Fe 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Santa Fe 2022: ontwerp

De vierde generatie Santa FE kwam voor het seizoen 2019 ter vervanging van de vorige Santa FE Sport. De Santa Fe met drie rijen lange wielbasis wordt als 2020-model vervangen door de gloednieuwe palissade. De Santa Fe kreeg een grote mid-cycle-update voor het modeljaar 2021 met aanzienlijke verbeteringen in ontwerp, cabine en aandrijflijn.

De Hyundai Santa Fe 2022 gaat een jaar na de facelift in de verkoop en is beschikbaar zonder zichtbare verbeteringen. Het nieuwe modeljaar brengt alleen extra kleur- en wielopties.

De recente update bracht een nieuwe versie met een cascade-grille met geïntegreerde LED-koplampen en nieuwe T-vormige accentverlichtingseenheden onder de motorkaplijn. De nieuwe grille is breder en vervangt de vorige schildvormige versie. Bij de laatste update halverwege de cyclus werd ook de voorbumper opnieuw ontworpen.

Het profiel van het model heeft een kuip die lijkt op de recent gloednieuwe drierijige palissade. De achterkant profiteert ook van de nieuwe achterlichten die zijn geïnstalleerd voor de laatste update.

De premium Santa Fe wordt geleverd met de unieke 20 wielen en specifieke grille-stijl.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

De Hyundai Santa Fe 2022 zal blijven gedijen dankzij recente verbeteringen in het interieur en de uitrusting.

De recente upgrade bracht een groter standaard en optioneel middendisplay met zich mee, evenals een op Palisade geïnspireerd middenconsole-ontwerp. Het model profiteert ook van een betere verpakking en extra laadvermogen dankzij de recente update. De laadruimte met de achterbank neergeklapt is 71,5 kubieke voet.

Op uitrustingsniveau begint de Santa Fe met een 8 inch touchscreen met Apple Car Playa en Android Auto. Tot de basisuitrusting behoort ook een automatische noodrem met voetgangerdetectie. Extra veiligheidsuitrusting is als optie verkrijgbaar, waaronder dodehoekbewaking met waarschuwing voor dwarsverkeer achteraan, adaptieve cruisecontrol, actieve rijstrookcontrole, enz.

Voor extra geld kunnen kopers ook een groter 10,3-inch middendisplay, 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, draadloos opladen, een eersteklas geluidssysteem en nog veel meer kopen. De Santa Fe is ook verkrijgbaar met premium lederen bekleding, premium geluidssysteem, verwarmde en geventileerde voorstoelen, verwarmde achterbank en een verwarmd stuur.

Hyundai Santa Fe 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Santa Fe 2022: prestaties

De vernieuwde Sant Fe 2021 introduceerde drie nieuwe aandrijflijnen, waaronder een efficiëntere hybride optie, terwijl interne verbrandingsmotoren verbeterde vermogenswaarden bieden. De Hyundai Santa Fe 2022 zal deze aandrijflijnen blijven gebruiken, al is niet duidelijk wanneer de plug-inhybrideversie aan het aanbod zal worden toegevoegd.

De aandrijflijn omvat een 2,5-liter lijnmotor met 4 motoren gemengd met de 8-traps automatische transmissie en voorwiel- of vierwielaandrijving. De motor ontwikkelt 191 pk en 182 lb-ft koppel. Dit apparaat verving onlangs een 2.4 liter 185 pk motor. In de voorwielaandrijvingstoepassing zou het samen 26 mpg moeten retourneren.

Het volgende prestatieniveau biedt een 2,5-liter viercilindermotor met turbolader en een 8-traps automatische transmissie met dubbele koppeling. De motor ontwikkelt 277 pk en 311 lb-ft koppel. Met die motor onder de motorkap zou het model gezamenlijk tot 25 mpg moeten halen.

Kopers kunnen ook kiezen voor de hybride versie. Het model heeft een 1,6-liter 4-in-lijn turbomotor, een 13 kW startgenerator en een 44 kW elektromotor. Het gecombineerde vermogen is 225 pk en 195 lb-ft koppel. Het systeem is vierwielaandrijving en zou samen tot 35 mpg moeten halen.

Hyundai Santa Fe 2022: release, prijs

De Hyundai Santa Fe 2022 zal eind 2021 in de verkoop gaan. De prijsklasse zou moeten beginnen bij 27.500 euro.