Hyundai Santa Cruz 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De hyundai Santa Cruz 2023 laat een frisse wind waaien in het machismo pick-up segment. In plaats van brute vaardigheden biedt de Santa Cruz uitstekende rijdynamiek, technologievriendelijke functies en een breed scala aan gebruiksmogelijkheden. Voor crossover-kopers die op zoek zijn naar wat meer bruikbaarheid, is de Santa Cruz misschien precies wat je zoekt.

Hyundai Santa Cruz 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw?

  • Nieuwe geredigeerde editie NIGHT
  • Meer standaard beveiligingstechnologie
  • Uitgebreide beschikbaarheid van functies

Onze mening Hyundai Santa Cruz 2023

De Hyundai Santa Cruz uit 2023 zal de truck-traditionalisten niet bevallen. Het heeft een kort bed, een dunne aandrijflijn en een zeer plakkerige styling. Hij zal geen F-150-klanten binnenhalen.

Hyundai Santa Cruz 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Maar dat is het punt, en we moeten toegeven dat het een goed punt is. Mainstream-pickups zijn groot en duur geworden, waardoor de deur is geopend naar meer betaalbare en veelzijdige alternatieven. Het 4-voetbed van de Santa Cruz lijkt misschien klein voor een pick-up, maar het is veel nuttiger dan een cross-over als het gaat om het proppen van een fiets in de kofferbak.

Als kers op de taart beschikt de Santa Cruz over uitgebreide veiligheidstechniek, een stil interieur en een modern infotainmentsysteem. Zeker met de turbomotor rijdt hij beter dan de meeste SUV’s op de markt, laat staan ​​de meeste pick-ups.

Hyundai Santa Cruz 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Deze deugden maken de Santa Cruz tot een aantrekkelijke aankoop voor licht werk of avontuurlijke missies. Voor zwaardere taken kun je beter ergens anders kijken.

Dat is de grootste doorn in het oog van Hyundai Ford Maverick , die net zo goed en zelfs goedkoper is. De doorwaadbare plaats heeft misschien een betere prijs-kwaliteitverhouding, maar het uiterlijk, de kenmerken en de veelzijdigheid van de Santa Cruz zouden enkele fans moeten opleveren.

prestaties en brandstofverbruik

Je zult in de Santa Cruz geen brute V8’s vinden, maar de aandrijflijnen zijn zeer geschikt voor de taak.

Hyundai Santa Cruz 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De 2,5-liter I-4-motor met achttraps automatische transmissie produceert 191 pk en 181 lb-ft. Het is beschikbaar als FWD of AWD. Het brandstofverbruik begint bij 22/26 mph in de stad en op de snelweg en daalt een tandje bij vierwielaandrijving.

Hyundai Santa Cruz 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Voor de uitrustingsniveaus SEL Premium en Limited voegt Hyundai een turbocompressor van 281 pk en 311 lb-ft toe. Vierwielaandrijving is standaard. Een automatische transmissie met dubbele koppeling met acht versnellingen helpt het brandstofverbruik op een redelijke 19/27 mpg te houden.

Hyundai Santa Cruz 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De verbruikswaarden vallen wat tegen. De Santa Cruz is iets zuiniger dan zo’n middelgrote vrachtwagen Honda Ridgeline , maar veel dorstiger dan een Ford Maverick. Tot overmaat van ramp is de Maverick verkrijgbaar met een hybride aandrijflijn.

✓ U kunt ook controleren:

De sleepprijs

Is de Santa Cruz ontworpen voor zwaar trekwerk? Nee, maar dat betekent niet dat hij geen aanhanger kan trekken. De turbomotor verhoogt het trekvermogen tot 5.000 pond. Dat is 1.000 meer dan de Ford Maverick en evenveel als de Honda heuvelrug.

Hyundai Santa Cruz 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Hyundai Santa Cruz 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Helaas drijft de verbeterde aandrijflijn het prijskaartje van de Santa Cruz op tot meer dan $ 35.000. Voor dat geld kon je ook de excellente krijgen Chevrolet Colorado of kijk naar de Honda Ridgeline. Beide bieden meer laadvermogen en grotere laadruimtes. Als het nut voorop staat, hebben de concurrenten van de Santa Cruz een voorsprong.

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

De IIHS kende de Santa Cruz de titel “Top Safety Pick” toe, waarbij de beoordeling alleen van toepassing is op de uitrustingsniveaus SEL Premium en Limited vanwege de slechte basiskoplampen. Vanaf 2023 behoort het dodehoekwaarschuwingssysteem tot de standaard veiligheidsuitrusting. Er is ook een automatisch noodremsysteem, een waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook, attentiebewaking voor de bestuurder en een waarschuwingssysteem voor inzittenden achterin. Dat is een indrukwekkende specificatie voor een pick-up en meer dan je zult vinden in een standaard Ford Maverick.

Hyundai Santa Cruz 2023: specificaties, prijs, releasedatum

laadruimte en interieur

Met een lengte van slechts 1,20 meter is het bed van de Santa Cruz het kortste in zijn segment. Dit wordt gedeeltelijk gecompenseerd door handige opbergruimte onder het bed en een geïntegreerde, afsluitbare tonneaucover. De cabineruimte is vergelijkbaar tussen de Santa Cruz en de Maverick.

bedvolume:

  • Santa Cruz: 27 kubieke voet
  • Maverick: 33,3 kubieke voet

Beenruimte (eerste/tweede zitrij):

  • Santa Cruz: 41,4/36,5 inch
  • Maverick: 42,8/36,9 inch

technologie

Het standaard infotainmentsysteem van de Santa Cruz is compatibel met draadloze smartphones en heeft een 8,0-inch touchscreen. Vanaf 2023 is een verbeterd 10,3-inch display en navigatie standaard vanaf het uitrustingsniveau SEL Premium. Een bijbehorend 10,3-inch display is optioneel voor de SEL-modellen en ook standaard. De topbekleding Limited heeft Bose-geluid en een extra paar USB-poorten voor de tweede zitrij.

Aanbevolen trim

In de basisversie van de SE begint de Santa Cruz bij iets meer dan 25.000 euro exclusief reiskosten. Dat is geen slechte prijs-kwaliteitverhouding, maar voor deze prijs zouden we de Maverick kiezen.

De Santa Cruz heeft een beter argument in de SEL Premium-uitrusting, die dit jaar met enkele nieuwe technische features komt. Ja, hij kost bijna evenveel als een Ridgeline, maar is beter uitgerust en ziet er beter uit. Voor weekendtrippers is de a auto Als je op zoek bent naar iets dat zowel urban als avontuurlijk is, kan dit de juiste oplossing zijn.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com