Hyundai Santa Cruz Pickup 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nu Hyundai een cross-over en een SUV heeft voor wat iedereen lijkt te zijn, is hij klaar  om de  pick-upoorlog te beginnen met de nieuwe Hyundai Santa Cruz 2021 . Afgezien van een concept dat een paar jaar geleden werd geïntroduceerd en de recente belofte van het bedrijf om het te bouwen, weten we niet veel over de eerste Hyundai met een laadbak. Deze functie zou met name echt innovatief kunnen zijn als de productie van Santa Cruz daadwerkelijk de uittrekbare doos heeft die we in de conceptversie zagen. Evenzo kan een pick-up een hit zijn als de Koreaanse autofabrikant zijn uitstekende bouwkwaliteit en indrukwekkende waarde blijft behouden. De Hyundai Santa Cruz 2021 is nog te ver verwijderd van serieproductie om gedurfde voorspellingen te kunnen doen.

Hyundai Santa Cruz Pickup 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motor, transmissie en vermogen

We weten dat de Santa Cruz ergens in 2021 met de productie zal beginnen, maar we weten niet welk motorengamma het zal bieden. Aangezien we verwachten dat de Hyundai Pickup 2021 een platform en onderdelen deelt met de middelgrote Santa Fe-crossover, zouden de twee ook motoren en een achttraps automatische transmissie kunnen delen. Deze omvatten de instapmodel 185 pk 2,4-liter viercilinder en de 235 pk sterke 2,0-liter viercilinder met turbocompressor. We verwachten echter dat de Santa Cruz meer vermogen en koppel biedt dan beide motoren momenteel bieden om gelijke tred te houden met middelgrote pick-upconcurrenten. We gaan ervan uit dat de voorwielaandrijving samen met een optioneel vierwielaandrijvingssysteem standaard zal zijn.

Sleep- en laadvermogen

Met een constructie uit één stuk en talloze onbekende specificaties weten we niet hoeveel de Santa Cruz 2021 kan slepen of hoeveel laadvermogen hij in zijn bed kan dragen. We verwachten echter dat het meer zal kunnen trekken dan de Santa Fe en nauw zal aansluiten bij de Ridgeline, wat maximaal £ 5000 is.

Brandstofverbruik en echte MPG

Aangezien we niet weten welke aandrijflijn de Santa Cruz 2021 zal motiveren en de EPA blijkbaar geen schattingen heeft gepubliceerd, is het moeilijk om te speculeren over het brandstofverbruik. Zodra de cijfers echter bekend zijn en we de mogelijkheid hebben om er een te testen op onze 200 mijl snelwegroute, kunnen we de echte mpg bepalen.

Hyundai Santa Cruz Pickup 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, comfort en bagage

Hyundai moet nog laten zien hoe de cabine van het Santa Cruz 2021 – concept of anderszins – eruit komt te zien. In feite wachten we nog steeds om erachter te komen of er een carrosserie met een verlengde cabine en “zelfmoord” -deuren met een scharnier aan de achterkant zal zijn, of een meer traditionele bemanningscabine met vier deuren die naar voren klappen. Aangezien crewcabines het meest populaire type pick-up zijn, verwachten we dat het bedrijf de laatste gebruikt. Het Santa Cruz-concept had ook een innovatieve laadruimte die kon worden uitgebreid als een lade voor extra laadvolume, een ingebouwde laadruimteafdekking en talloze sjorhaken.

✓ U kunt ook controleren:

Infotainment en connectiviteit

Met zijn missie om jongere kopers met een actieve levensstijl aan te spreken, verwachten we dat de Santa Cruz 2021 een verscheidenheid aan wenselijke infotainment- en connectiviteitsfuncties biedt. Dit betekent dat een touchscreen standaard is en smartphone-vriendelijke integratie met Apple CarPlay en Android Auto omvat. Andere mogelijke opties voor Hyundai-producten zijn een draagbare hotspot, draadloos opladen en een Harman / Kardon-geluidssysteem.

Veiligheids- en rijhulpfuncties

De Santa Cruz 2021 is niet door een crash getest door de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) of het Insurance Institute for Road Safety (IIHS). Hoewel Hyundai niet heeft aangekondigd welke rijhulptechnologie beschikbaar zal zijn, verwachten we dat de middelgrote pick-up zal concurreren met concurrenten die alles bieden, van automatisch noodremmen tot waarschuwingssystemen voor het verlaten van rijstroken.

Hyundai Santa Cruz Pickup 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs Santa Cruz 2021

Hyundai beoordeelt zijn producten vaak onder die van zijn concurrenten, maar deze klasse van pickups is diverser dan andere segmenten vanwege de configuratievariabelen. We denken echter dat de Santa Cruze 2021 zou kunnen starten voor een basismodel met voorwielaandrijving en de minst krachtige motor in het middenbereik van 20.000 euro.