Hyundai Nexo 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Elektrische auto’s op batterijen zijn in opkomst, maar ook brandstofcelauto’s hyundai Nexo biedt een ongewoon alternatief. In tegenstelling tot puur elektrische auto’s met grote batterijen die lang kunnen duren om op te laden, werkt de elektromotor van de Hyundai Nexo 2023 op waterstof, dat in enkele minuten kan worden getankt bij speciale benzinestations. De Nexo wordt gelanceerd in 2019 en zal worden verkocht bij geselecteerde dealers in Californië. Deze wordt ongewijzigd doorgeschoven naar 2023.

Hyundai Nexo 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Onze mening Hyundai Nexo 2023

Er valt weinig te klagen over het ontwerp, de uitrusting en de bediening van de Nexo. Het uiterlijk ziet er ondanks de onconventionele rit netjes en relatief normaal uit. In het intelligent verpakte interieur laten de hoogwaardige materialen en het grote scherm een ​​positieve indruk achter.

Deze indruk zet zich voort op straat. De Nexo rijdt met verfijning, absorbeert oneffenheden op de weg om de inzittenden comfortabel te houden en levert snelle elektrische reacties, aangevuld met krachtig regeneratief remmen.

Hyundai Nexo 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het grootste probleem met de Nexo is eigenlijk inherent: hij rijdt op waterstof. Het bereik van maximaal 380 mijl is verleidelijk, maar het vinden van waterstoftankstations kan een hoofdpijn zijn. Waterstofauto’s passen misschien bij een niche van coureurs en voor hen is de Nexo het overwegen waard. Wel biedt Hyundai nu de Ioniq 5 EV aan, die zeer goed rijdt en op veel meer plekken kan worden ‘getankt’, zij het dat het langer duurt dan het vinden van een waterstofstation.

prestaties en actieradius

De Nexo heeft een elektromotor met voorwielaandrijving met een vermogen van 161 pk en een koppel van 291 lb-ft, die zijn energie haalt uit een batterij van 1,6 kWh. Deze batterij wordt opgeladen door een chemische reactie met waterstof. De enige emissie van dit proces is water. Het bereik is 380 mijl in de op efficiëntie gerichte Blue-uitvoering en 354 mijl in de duurdere Limited-uitvoering.

Hyundai Nexo 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

In de IIHS-evaluaties ontving de Nexo de hoogst mogelijke onderscheiding met de “Top Safety Pick +”. Bestuurdersassistentie en actieve veiligheidsfuncties omvatten automatisch noodremmen voor, waarschuwing voor kruisend verkeer achter, dodehoekbewaking, adaptieve cruisecontrol, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, automatisch grootlicht en parkeersensoren voor en achter. Het uitrustingsniveau Limited beschikt ook over een op camera’s gebaseerd dodehoekbewakingssysteem.

✓ U kunt ook controleren:

laadruimte en interieur

Sommige andere compacte cross-overs met alternatieve aandrijving bieden meer ruimte dan de Nexo, maar niet veel.

Beenruimte (voor/achter) Bagageruimte (stoelen omhoog/omlaag)
Hyundai Nexo 41,5/38,6 inch 29,6/56,5 kubieke voet
Hyundai Ioniq5 41,7/39,4 inch 27,2/59,3 kubieke voet
Volkswagen ID4 41,1/37,6 inch 30,3/64,2 kubieke voet

technologie

Elke Nexo 2023 is uitgerust met een 10,3-inch digitaal display en een 12,3-inch infotainment-touchscreen. Apple CarPlay, Android auto en navigatie zijn geïntegreerd in de gebruikersinterface. Twee USB-oplaadpoorten en een draadloze oplader behoren ook tot de standaarduitrusting.

Tot de hoogwaardige technische uitrusting van de gelimiteerde versie behoren een Krell-audiosysteem met acht luidsprekers, een surround-view-camerasysteem en parkeerhulp.

Hyundai Nexo 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Aanbevolen trim

Op het Limited-uitrustingsniveau heeft de Nexo voorzieningen zoals geventileerde voorstoelen, een verwarmd stuurwiel, premium audio en een surround-view camerasysteem. Wij zouden echter voor de basis Blue-versie gaan. Hij gaat verder op een tank waterstof: tot 380 mijl in vergelijking met de Limited’s 354 mijl. Het is een klein verschil, maar het kan de doorslag geven gezien de moeilijkheid om waterstof te tanken. De Nexo Blue is ook goed uitgerust, met onder meer een digitaal display, draadloze oplader, adaptieve cruisecontrol en keyless entry.

De adviesprijs voor de Hyundai Nexo 2023 bedraagt ​​60.200 euro.