Hyundai Nexo 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De snelheid waarmee Hyundai verandert, maakt deze autofabrikant tot een serieuze concurrent in alle segmenten van de auto-industrie. Zelfs de drukste klasse, cross-overs en SUV’s, kunnen niet zonder Koreaanse modellen. We zagen onlangs premières van de grote palissade en de Premium Genesis GV80. Ook is de Kona een elektrische auto, terwijl de Hyundai Nexo 2021 wordt aangedreven door een waterstof-brandstofcel. Deze versie maakt het assortiment van deze fabrikant tot een van de meest kleurrijke met veel verschillende opties.

Hyundai Nexo 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nexo verving Tucson FCEV. Na vijf jaar in productie te zijn geweest, besloot Hyundai de nieuwe versie met een ander ontwerp en een efficiëntere aandrijflijn op de markt te brengen. De crossover-SUV kwam in 2018 aan. De 2021 Hyundai Nexo Fuel Cell SUV zou voor aanzienlijke verbeteringen kunnen zorgen, aangezien het tijd is voor de mid-cycle update. Dit type aandrijflijn is nog steeds futuristisch. We hebben enkele pogingen van andere bedrijven gezien om concepten in productie te brengen, maar Hyundai is ze allemaal een stap voor. Nexo zal de markt domineren in 2021.

Hyundai Nexo 2021: specificaties, prijs, releasedatum

styling

De Hyundai Nexo 2021 behoudt zijn afmetingen. De SUV is 183 cm lang, dat is 7 cm meer dan de Tucson. Het ruime voertuig biedt veel ruimte, we kunnen zelfs meer zeggen dan de Santa Fe. De accu zit onder de stoelen terwijl de kofferbak leeg is en klaar om de leiding te nemen. De populaire naam ervoor is Frunk (voorste kofferbak). Nexo is al een mooie SUV op basis van Tucson. De update verandert het voorpaneel. De koplampen zijn smal en agressief en we kunnen niet wachten om te zien wat ontwerpers van plan zijn. De update vindt ook plaats op de achterkant van het voertuig.

Dit ontwerp biedt de Hyundai Nexo 2021 veel voordelen. Extra ruimte binnenin wordt gebruikt voor andere functies. Aan de andere kant is de aandrijflijn sterk genoeg om het rijplezier op het hoogste niveau te houden. Bovendien is de SUV niet al te groot, dus wendbaarheid is een ander voordeel van de Nexo.

✓ U kunt ook controleren:

Hyundai Nexo 2021 interieur, uitrusting, uitrustingsvarianten

De Hyundai Nexo 2021 zal met het herontwerp een aantal serieuze technologie brengen. Toch zullen de hoogtepunten worden overgedragen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook in de instapversie stoelverwarming en draadloze telefoonoplader verwachten. Apple CarPlay en Android Auto zijn beschikbaar. Navigatie wijst de weg op een 12 inch scherm. De SUV biedt zelfparkeersensoren en cruise control. U kunt de Nexo upgraden met de functie voor automatisch parkeren, dodehoekmonitor of zonnedak. Het hoogtepunt van het exterieur zijn de 19 inch velgen.

Hyundai Nexo 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Technische specificaties

De eenvoudigste uitleg – de Hyundai Nexo 2021is een elektrisch voertuig. Het is echter ook vergelijkbaar met hybride en PHEV-configuraties. De aandrijflijn gebruikt echter geen elektriciteit of benzine / diesel. Samengeperste waterstof heeft minder tijd nodig om bij te vullen dan de elektrische eenheid. Je schenkt het zoals de standaardbrandstof, maar er komen geen gassen uit. Volledig opgeladen kan de tank sap tot 380 mijl op de weg bevatten. Als u kiest voor het Limited-pakket, verbruikt de SUV meer brandstof en levert hij 354 mijl terug. De brandstofcel produceert ook 160 pk en 290 lb-ft koppel, terwijl de beschikbare aandrijfmodi Comfort, Eco en Eco Plus zijn. Het is duidelijk dat de eerste niet de beste kilometerstand krijgt. Bovendien kan de mogelijke komst van vierwielaandrijving de actieradius nog meer beïnvloeden. Alleen de FWD is momenteel beschikbaar voor de Nexo. Er zijn momenteel twee uitrustingsniveaus voor deze SUV; de vaasversie is blauw. Als u uw SUV wilt bouwen, kunt u kiezen voor de Limited-versie. Het aankomende voertuig zal de line-up updaten.

Hyundai Nexo 2021 voors en tegens

De Hyundai Nexo 2021 Fuel Cell SUV is een soort volledig elektrische auto. Dit model is emissievrij en daardoor bijzonder. Bereik is ook uitzonderlijk, aangezien u voor een enkele vergoeding van LA naar San Francisco kunt reizen. Het slechte is de beschikbaarheid van de SUV. Je kunt het alleen vinden bij dealers in Californië. Het is niet verstandig om het te kopen als je hier niet woont – er zijn nergens anders benzinestations en je kunt een kaart vinden met slechts 44 ervan in de staat Sunshine. Terug naar de goede dingen – waterstof betaal je de eerste drie jaar niet. De autofabrikant biedt ook drie jaar onderhoud waarvoor u niet betaalt. De vanafprijs van de Nexo SUV ligt net onder de 60.000 euro, wat beduidend meer is dan vergelijkbare hybride- en PHEV-modellen.

Hyundai Nexo 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Nexo 2021 prijzen

De basisprijs van het instapmodel is al hoog. Na de facelift verhoogt de autofabrikant de EIA, die komend seizoen boven de 60.000 euro uitkomt. Hogere uitrustingsvarianten bieden functies ter waarde van circa 5.000 euro. We wachten nog steeds op een update van de pakketten en het is waarschijnlijk dat Blue and Limited zal worden vervangen door enkele andere pakketten voor de Hyundai Nexo 2021 Fuel Cell SUV.