Hyundai Kona N 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe spionagefoto ’s van de Hyundai Kona N 2021 zijn beschikbaar. Daarnaast is de aankomende SUV getest op de Nürburgring en vertoont hij een agressiever design dan het reguliere model. Volgens Hyundai zal het model van de volgende generatie enkele prestatieverbeteringen hebben.

Naast het agressievere ontwerp, brengt het nieuwe model ook wat verfrissingen naar binnen. Verwacht een geweldige, handgemaakte en sportieve cabine met veel technici. Net als het Veloster N-model heeft de Hyundai Kona N ook een getunede 2,0-liter inline 4 met een turbolader.

Hyundai Kona N 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Kona N 2021 eerste blik

De spionagefoto’s van de Hyundai Kona N uit 2021 laten veel verbeteringen zien ten opzichte van het reguliere model. Ten eerste heeft het prestatiemodel een speciale bodykit die bedoeld is om het te onderscheiden van de andere modellen in dezelfde klasse. Het design is te herkennen aan een paar agressieve bumpers, een meer opvallende dakspoiler, twee uitlaatpijpen en een licht gewijzigde grille. Net als het reguliere model heeft de N-versie dezelfde LED-koplampen en -achterlichten.

Het prototype, dat tijdens het testen wordt gepakt, heeft zwarte lichtmetalen velgen met V-spaakpatroon en rode remklauwen. Bovendien zit het nieuwe model iets dichter bij de grond dan de rest van het Kona-assortiment. Over het algemeen heeft Kona N een sportonderstel waarmee bochten met iets meer enthousiasme kunnen worden aangevallen.

✓ U kunt ook controleren:

Cabin geruchten

Vergeleken met het reguliere model krijgt de nieuwe Hyundai Kona N 2021 enkele unieke designdata. Kortom, deze prestatieversie zal dezelfde cabine huisvesten met enkele van de extra technici.

We hoorden dat het comfort beter zou zijn en dat de fabrikant meer hoogwaardige materialen zal toevoegen. Helaas is er geen foto om dit te bevestigen. Over het algemeen kunnen we een verstevigde cabine verwachten met veel ruimte voor elke passagier. Zoals u waarschijnlijk weet, heeft dit model twee rijen stoelen en biedt het plaats aan vijf inzittenden.

Hyundai Kona N 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties Hyundai Kona N 2021

De gloednieuwe Hyundai Kona N 2021 zal dezelfde aandrijflijn en hetzelfde chassis gebruiken als populaire modellen als de Veloster N en i30 N. De standaard Kona wordt aangedreven door een 2.0 liter inline 4 met 147 paarden. Het reguliere model is ook leverbaar als elektrisch model en heeft een vermogen van 201 pk. Volgens het laatste nieuws zou de aanstaande Hyundai Kona N een 2,0-liter inline 4 met turbocompressor gebruiken.

Dit model wordt aangeboden met twee verschillende uitgangen. De basis-SUV levert 246, de overige 275 pk. In tegenstelling tot de reguliere Kona met handgeschakelde 6-versnellingsbak is de Kona N hoogstwaarschijnlijk standaard uitgerust met de 8-traps automaat met dubbele koppeling. Interessant is dat dezelfde versnellingsbak voor 2021 aan de Veloster N wordt toegevoegd.

Hyundai Kona N 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

Het aankomende Hyundai Kona N-model 2021 is onlangs bespioneerd en heeft een agressiever ontwerp dan het reguliere model. Volgens Hyundai komt het nieuwe model in 2021 op de markt.