Hyundai Kona 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwste Hyundai Kona 2022 krijgt eindelijk een grote update sinds de eerste release eind 2017. Interessant is dat de update betrekking heeft op de standaard Kona- en Kona Electric-modellen.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, beide versies zien er fantastisch uit, met aanzienlijke visuele veranderingen aan het exterieur en vergelijkbare interieurupgrades. Over het algemeen is het meest opvallende verschil een enorme, nieuwe gespleten grille die de voorkant domineert. Ook het interieur heeft een lichte opfrisbeurt gekregen met meer techniek en het nieuwe 10,25-inch digitale instrument. Onder de motorkap heeft de nieuwe Kona een 4-cilindermotor, een V6-turbomotor en het meest efficiënte elektrische model met een actieradius van 458 kilometer op één lading.

Hyundai Kona 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Kona 2022 exterieur details

De nieuwe Hyundai Kona 2022 betreedt de klasse van kleine auto’s met een aantrekkelijker ontwerp dan zijn voorganger. Zoals we verwachtten van een opfrisbeurt halverwege de cyclus, heeft de nieuwste Hyundai Kona licht herontworpen lichten en een modernere grille. Over het algemeen lijken er meer uitgebreide cosmetische veranderingen te zijn dan we bij de voorganger hebben gezien.

De kenmerkende wenkbrauwstrepen van de Kona zijn ook opnieuw vormgegeven en passen perfect in een gezicht met meer rondingen en hoeken. We merkten echter geen noemenswaardige veranderingen aan de achterkant van de auto. Dezelfde aantrekkelijke en unieke LED-achterlichten zijn aanwezig als de in carrosseriekleur gespoten bumper. Het N-Line-pakket biedt echter een sportiever ontwerp met bekleding in koetswerkkleur, koeler ogende 18-inch wielen, een agressievere voor- en achterkuip en nog veel meer.

Hyundai Kona 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cabine accepteert enkele upgrades

Binnenin krijgt de Hyundai Kona in 2022 een paar upgrades. Hyundai behoudt dezelfde indeling, maar voegt meer hoogwaardige materialen en technologie toe. Kortom, de nieuwe Kona bevat meer luxe afwerkingen met een nieuw, enorm 10,3-inch touchscreen. Over het algemeen is dit een grote update van de Kona van vandaag, die standaard een 7,0-inch eenheid heeft.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast biedt Kona een standaard 10,3-inch digitaal instrument dat de vorige analoge opstelling vervangt. Zoals bij veel moderne auto’s zijn Apple CarPlay en Android Auto standaard. Het volgende grote ding is echter meer beenruimte voor de inzittenden op de tweede rij en meer laadruimte.

Hyundai Kona 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties Hyundai Kona 2022

De standaard Hyundai Kona 2022 is leverbaar met een 2.0 liter 4 cilinder motor van 147 pk. Er is echter ook de N-Line-versie beschikbaar, die beschikt over een kleinere en krachtigere 1.6-liter turboversie. In tegenstelling tot de eerste heeft deze krachtbron een vermogen van 195 pk. Bovendien gebruiken beide versies dezelfde 7-traps automaat.

Het meest zuinige elektrische model heeft dezelfde eenmotorige configuratie die 201 pk en een koppel van 291 pond-voet produceert. Net als bij het vorige model, mogen we hetzelfde bereik van 258 mijl verwachten op een enkele lading.

Hyundai Kona 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Kona 2022 releasedatum en prijs

De opnieuw ontworpen Hyundai Kona 2022 ziet er zeker aantrekkelijker uit dan voorheen. Dit model heeft een herziene grille en een modernere cabine met veel extra functies. Over het algemeen zijn er veel concurrenten in dezelfde klasse, maar niet veel van hen worden erkend als de nieuwe Kona.

Wat betreft de releasedatum en prijs, zegt Hyundai echter dat zowel de benzine- als elektrische varianten dit voorjaar beschikbaar zullen zijn. Helaas zijn de prijzen van de bijgewerkte modellen nog niet beschikbaar.