Hyundai Kona 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De compacte Hyundai Kona 2021 debuteerde voor het modeljaar 2018 en is de kleinste crossover-SUV van het merk om te concurreren met de Toyota C-HR en Nissan Juke. Hyundai lanceerde de elektrische versie voor het seizoen 2019, die een alternatief is voor modellen als de Nissan Leaf en Chevy Bolt. Het model was de eerste SUV van Hyundai die de nieuwe designformule van het merk met de trapsgewijze grille en gedeelde koplampen overnam. Het nieuwe stijlthema verscheen later op de Santa Fe en andere nieuwe modellen. Maar na drie modeljaren op straat zou de volgende Hyundai Kona in 2021 verschillende upgrades moeten krijgen.

Op basis van de huidige standaarden in de auto-industrie zullen de crossover-SUV’s na het herontwerp voor de vierde keer de mid-cycle-update ontvangen op de weg, en de verwachting is dat de Kona dit voorbeeld zal volgen. De prototypeversie is echter nog niet ontdekt om ons een idee te geven van mogelijke ontwerpen en andere upgrades. Groot nieuws voor het volgende modeljaar zou echter ook de introductie van de nieuwe, krachtige Kona N-versie moeten zijn. Het model zou vergelijkbare prestatieverbeteringen moeten krijgen als de i30 N en de Veloster N in combinatie met het sportievere uiterlijk.

Hyundai Kona 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Kona 2021: design

De volgende Hyundai Kona in 2021 zal naar verwachting enkele stylingupdates ontvangen als onderdeel van de update tijdens de cyclus, maar er zouden geen significante veranderingen in het uiterlijk van het model moeten zijn. Het model moet worden uitgerust met de nieuwe kleur- en wielopties en het licht geoptimaliseerde front-end-ontwerp. De volledig elektrische versie, die dezelfde structuur heeft als de Kona op gas, maar unieke grillebumpers en wielen heeft, zou ook met minimale wijzigingen moeten terugkeren.

De nieuwe, krachtige Kona N-versie moet zich echter onderscheiden van het assortiment met een sportievere uitstraling en unieke stylingdetails. De Kona N moet worden uitgerust met de meer gespierde voorbumper met extra luchtopeningen en een geoptimaliseerde grille-versie. De achterkant krijgt ook een sportievere bumper gecombineerd met een dubbele uitlaat en achterspoiler. Het model zal ook verschijnen met de unieke wielen en grotere remmen met rode remklauwen. De rode buitenste highlights zullen ook deel uitmaken van de identiteit van het model.

Interieur, uitrusting:

De gewone en elektrische Kona zou met slechts een paar wijzigingen in de cabine moeten komen, gecombineerd met bijgewerkte functies in het infotainmentsysteem en wijzigingen in de beschikbaarheid van apparatuur. Het model op gas moet een grotere touchscreen-optie hebben. De Kona EV zal verkrijgbaar zijn met het 10,3-inch touchscreen.

De Kona N-versie heeft een unieke interieurbehandeling. Verwacht dat het eruit zal zien met de alkantara lederen afwerkingen en contrasterende rode details. Het model zou ook een sportstuur en stoelen moeten krijgen.

✓ U kunt ook controleren:

De Kona zal ook worden uitgerust met actieve veiligheidssystemen, zoals een waarschuwing voor voorwaartse botsing met automatische noodstop, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, automatisch grootlicht en adaptieve cruisecontrol.

Hyundai Kona 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Kona 2021: aandrijflijnen

De volgende Hyundai Kona in 2021 zou moeten terugkeren met de bekende eenheden en twee transmissiesystemen. De Kona EV zal naar verwachting ook dezelfde prestatiestructuur hebben.

De Kona op gas wordt uitgerust met de 2,0-liter viercilindermotor in combinatie met de automatische zesversnellingsbak. Net als de huidige versie moet de motor 147 pk en 132 lb-ft koppel produceren. Kopers hebben weer de mogelijkheid om over te schakelen op de 1,6-liter viercilindermotor met turbocompressor in combinatie met de 7-traps automaat met dubbele koppeling. De turbocompressor moet opnieuw 175 pk en 195 lb-ft koppel produceren. Er zullen voorwiel- en vierwielaandrijving beschikbaar zijn.

De Kona EV zal een elektromotor van 201 pk gebruiken die wordt aangedreven door de 64 kWh-batterij. Het systeem moet een bereik van 258 mijl bieden

De prestaties van Kona N zullen naar verwachting componenten delen met de Veloster N- en i30 N-modellen. Het model moet rijden op het verbeterde chassis met verbeterde stijfheid en herziene ophanging. Het verbeterde remsysteem met grotere remmen wordt ook gebruikt. Het vermogen zou moeten komen van de 2,0-liter turbomotor met ongeveer 275 pk en een koppel van ongeveer 260 lb-ft. 

Hyundai Kona 2021: release, prijs

De volgende Hyundai Kona in 2021 verschijnt eind 2020. De prestaties van Kona N zullen naar verwachting in 2021 op de markt verschijnen. De Kona op gas moet ongeveer 21.000 euro kosten. De volledig elektrische Kona kost ongeveer 37.000 euro voor de Kona N-versie als deze tussen de lage en midden 30.000 euro kost.