Hyundai Ioniq 7 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Ioniq 5 en Ioniq 6 zullen worden gevolgd door een nieuw vlaggenschip van Hyundai elektrisch voertuig genaamd de Ioniq 7. Tijdens de lancering van de Ioniq 5 op de Amerikaanse markt kondigde het bedrijf aan dat de Hyundai Ioniq 7 SUV in 2024 gelanceerd zal worden en de Ioniq 6 sedan dit jaar.

Bij de lancering van de Ioniq 5 vorig jaar bevestigde Jose Munoz, President en CEO van Hyundai Motor North America, dat de Hyundai Ioniq 7 een volledig elektrische, middelgrote SUV met drie rijen zal zijn.

ftrohbtn- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De lancering van de compacte CUV Ioniq 5 zal volgend jaar worden gevolgd door de verbluffende middelgrote sedan Ioniq 6, die in 2024 zal worden gevolgd door de middelgrote SUV Ioniq 7 met drie rijen. Hyundai zal wereldwijd 23 batterij-elektrische voertuigen lanceren door 2025.

Jose Munoz, President en CEO, Hyundai Motor Noord-Amerika

Bij de aankondiging van het merk Ioniq voor de toekomstige elektrische voertuigen van Hyundai en hun eerste line-up in augustus 2020, had Hyundai aangekondigd dat de Ioniq 7 een grote SUV zou worden. Net als de andere Ioniqs zal hij gebruikmaken van het nieuwe platform dat exclusief is ontwikkeld voor de volgende generatie elektrische voertuigen van Hyundai Motor Group: E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Het vormt de basis voor toekomstige elektrische auto’s van Kia (inclusief de Kia EV6 ) en Genesis’ eerste speciale elektrische voertuig, de Genesis GV60, die in oktober 2021 in Zuid-Korea werd gelanceerd.

droogte

De Ioniq 7 is afgeleid van de Hyundai Seven Concept die onthuld werd op de Los Angeles Auto Show 2021. De Seven combineert een traditionele SUV-carrosserie met een hoekig silhouet en een futuristische designtaal.

De grote elektrische SUV heeft een elegante LED-dagrijverlichting die over de volledige breedte van de motorkap loopt. Onder de motorkap bevindt zich een enorm grillepaneel met een verlichte lichtfunctie wanneer het voertuig aan staat. De verticaal gestapelde LED-koplampen bevinden zich op elke hoek van de bumper met een zilveren skidplate. Het ontwerp van de schelpvormige motorkap en de rechtopstaande houding kenmerken het formaat van de grote elektrische SUV.

sretezql- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De zijkanten zijn voorzien van een rechte raamlijn met een naar achteren aflopend dak. De 5-spaaks lichtmetalen velgen omgeven door hoekige wielkasten behouden een robuust SUV-karakter. Andere interessante details aan de zijkanten zijn deurkozijnen zonder pilaren en elegante ramen. De achterkant is net zo uniek als de voorkant. De achterklep is van glas en Parametric Pixel Lights nemen ook de achterkant over.

Simon Loasby, hoofd van Hyundai Style Group, Hyundai Motor Group, sprak in november 2021 met Car And Driver over het ontwerp van de Seven Concept, die gebruik maakt van een doorschijnende afdekking over de gepixelde lichten om de praktische bruikbaarheid te vergemakkelijken, zodat stof en sneeuw zich niet kunnen ophopen. Hij bevestigt ook dat de volledig glazen achterklep van de Seven Concept de definitieve versie niet zal halen.

wsaxwgyf- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Binnenin herbergt de Seven Concept een lounge-achtige zithoek met draaibare loungestoelen, een loungebank en een uitschuifbare bestuurdersstoel. Het hoogtepunt van de cabine moet het Vision Roof Display zijn met een panoramisch OLED-scherm dat de inhoud weergeeft zoals de inzittenden dat wensen. Andere opvallende kenmerken zijn een 27-inch display, een vliegtuigachtig luchtzuiveringssysteem, royaal gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals bamboehout, mineraal gips, bio-hars en meer. De productieversie zou een elektrische SUV met drie rijen zijn (bevestigd), waarschijnlijk met zitplaatsen voor 6 en 7 zitplaatsen die de beste knie- en hoofdruimte in hun klasse bieden.

Car and Driver is verteld dat veel van de interieurelementen van het concept de productievariant niet zullen halen, afgezien van capsulevormige uitsparingen in de deurpanelen.

qdvcypho- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

specificaties:

Zoals Hyundai onthulde tijdens de lancering van de Ioniq 5 (gerapporteerd door Carscoops), is het bedrijf van plan om een ​​100 kWh-batterij te gebruiken in de Ioniq 7 (EPA-schatting), die een bereik van 300 mijl (483 km) kan leveren. De indelingen van de aandrijflijn omvatten tweewiel- en vierwielaandrijving, en AWD-configuraties zullen twee motoren hebben die een nettovermogen van 230 kW (313 pk/308 pk) produceren. Voor de Ioniq 7 2022 meer dan 8 inch bodemvrijheid wordt verwacht.

✓ U kunt ook controleren:

Hyundai zal pas in 2027 klaar zijn voor massaproductie met een solid-state batterij. Het bedrijf is echter van plan om de energiedichtheid van zijn huidige lithium-ionbatterijcellen te verbeteren van een vroege 600 Wh/L naar een midden 700 Wh/L in 2025. De Ioniq 7 zou een van de eerste modellen zijn die profiteert van de nieuwe versie van de lithium-ionbatterijen zullen profiteren, afkomstig van SK Innovation – al meer dan tien jaar Hyundai’s partner voor EV-batterijpakketten.

otcxknza- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Op het gebied van opladen zal de Ioniq 7, net als de 5, in staat zijn om snel 350 kW (800 V) op te laden dankzij het geïntegreerde systeem dat 400 V en 800 V ondersteunt zonder extra adapters. In deze opstelling is de oplaadtijd van 80 procent slechts 18 minuten, een ervaring die vergelijkbaar is met tanken.

Kenmerken

Terugkomend op de productie van de Ioniq 7, is de hoop groot dat Hyundai de eerste kenmerken van het segment naar de elektrische SUV zal brengen, waarvan sommige naar verwachting als volgt zullen zijn:

Niveau 3 autonoom rijsysteem

Hyundai’s technische roadmap voor autonoom rijden bevestigt dat Level 3 handsfree autonoom rijden dit jaar zal worden gelanceerd met de “Highway Driving piloot ” zal komen. Op niveau 3 “kan de auto onder bepaalde omstandigheden veiligheidsfuncties beheren, maar wordt verwacht dat de bestuurder het overneemt wanneer hij wordt gewaarschuwd.” De Ioniq 7 zou de begunstigde zijn van deze functie.

Draadloos opladen

Dankzij een mogelijke bodemvrijheid van ruim 8 inch krijgt de Hyundai Ioniq 7 genoeg ruimte onder de vloer om draadloos op te laden via een zenderunit. Hyundai heeft al bevestigd dat draadloos opladen in ontwikkeling is voor modellen die worden ondersteund door het E-GMP-platform. Een dit jaar gestarte pilotprogramma met de Genesis GV60 in Zuid-Korea zou beslissen over de verdere ontwikkeling van deze technologie.

Gebruik van hightech en gerecyclede materialen

De premium positionering van de Ioniq 7 zou Hyundai in staat kunnen stellen hightech materialen te gebruiken voor kleuren en bekleding die meer functionaliteit bieden dan esthetiek. Volgens een gesprek tussen Luc Donckerwolke, chief creative officer, Hyundai en Autocar, werkt het bedrijf aan deze technologie die tegen het midden van het decennium operationeel zou kunnen zijn. Ook kunnen verschillende onderdelen in de auto, waaronder stoelen, armleuningen, vloer en deur, worden gemaakt van milieuvriendelijke gerecyclede kunststoffen, plantaardige garens (bio-PET) en natuurlijke wolgarens, organische verf met plantenextracten en kunstleer met plantenextracten.

qhtprclg- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
icrkhfvh- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Geavanceerd infotainmentsysteem

de Hyundai Ioniq 7 2022 is een van de aankomende auto’s van HMG, die vanaf 2022 wordt gelanceerd en zal worden uitgerust met een nieuw connected car-platform “NVIDIA DRIVE” in zijn infotainmentsystemen. Door gebruik te maken van een hardware- en softwarestack, kan NVIDIA DRIVE audio-, navigatie- en connected car-services samenbrengen voor een geoptimaliseerde en meer geavanceerde gebruikerservaring, synchroon met Hyundai’s eigen connected car-besturingssysteem (ccOS) via een digitale cockpit.

digitale sleutel

Een digitale sleutel gedownload naar de smartphone van de eigenaar en bediend via de app. Naast de huidige functies van het ontgrendelen en starten van de auto via een smartphone-applicatie, zou de Hyundai digitale sleutel voor de Ioniq 7 kunnen worden uitgerust met geavanceerde functies zoals: B. de automatische ontgrendeling van het voertuig, die de nabijheid van de gebruiker na een bepaalde tijd detecteert.

V2L (te laden voertuig)

Deze functie maakte zijn debuut in de Ioniq 5 en zal zijn weg vinden naar de Ioniq 7. Met deze functie kan men de elektrische energie die is opgeslagen in het accupakket van het voertuig gebruiken om apparaten van stroom te voorzien en zelfs de accu van andere elektrische voertuigen op te laden.

cuprjxic- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

kijkdak

Om het panoramische zonnedak een ‘zonnedak’ te noemen, mag Hyundai een enkele grote ruit zonder dwarsbalk gebruiken voor een beter en wijds zicht op de hemel erboven. Het grote scherm op het dak dat op de Seven Concept wordt getoond, zal echter niet in productie gaan.

virtuele spiegels

De Ioniq 7 wordt geleverd met camera’s die zijn gemonteerd in plaats van traditionele buitenspiegels. Het achteraanzicht van de auto, vastgelegd door de camera’s in actie, wordt vervolgens weergegeven op schermen die in de auto zijn gemonteerd, ofwel op de voordeurpanelen of op de hoeken van het dashboard.

Vingerafdruklezer

Voor biometrische authenticatie kan de Ioniq 7 worden geleverd met een vingerafdruklezer, die momenteel wordt opgenomen in het aanbod van de groep, zoals de Hyundai Santa Fe , naar de Genesis GV70 en de Genesis GV60 wordt aangeboden.

Publicatiedatum

De rijklare Hyundai Ioniq 7 zal begin 2024 wereldwijd in showrooms verkrijgbaar zijn.

gejirguw- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Prijs & abonnement

Om klantentesten voor de duurste Hyundai in de VS aan te moedigen, zou een abonnementsprogramma kunnen worden aangeboden voor korte perioden van eigendom, mogelijk tussen één en drie maanden.

Tijdens het Amerikaanse debuut van de Hyundai Ioniq 5 sprak Jose Munoz, President en CEO van Hyundai (Noord-Amerika), kort over het abonnement dat van toepassing zou zijn op de Hyundai Ioniq 7. Met de abonnementsservice kunnen gebruikers waarschijnlijk tijdelijk hun gewenste E-GMP Ioniq EV’s bezitten voor een enkele all-inclusive maandelijkse betaling die het voertuig, de verzekering en het onderhoud dekt.

Net als bij de Ioniq 5 kunnen Ioniq 7- en Ioniq 6-klanten een extra voordeel krijgen van een jaar of twee gratis onbeperkte oplaadsessies van 30 minuten bij laadstations van Electrify America in de Verenigde Staten. Het netwerk van Electrify America omvat momenteel 600 laadstations en tegen eind 2021 is het bedrijf van plan om nog eens 800 laadstations toe te voegen met meer dan 3.500 ultrasnelladers.

De Ioniq 5 zal in eerste instantie alleen verkrijgbaar zijn bij geselecteerde Hyundai-dealers, maar tegen de tijd dat de Ioniq 7 arriveert, zal de vraag naar elektrische voertuigen drastisch zijn veranderd en de verwachting is dat elke dealer graag de hypermoderne Ioniq-modellen zal verkopen.

productie

Hyundai heeft aangekondigd dat het elektrische voertuigen gaat produceren in de Verenigde Staten. Het is van plan om tegen 2025 $ 7,4 miljard te investeren om de productiefaciliteiten voor elektrische voertuigen te verbeteren. Hyundai’s huidige fabriek in Montgomery, Alabama zal waarschijnlijk het centrum worden voor elektrische Hyundai-voertuigen voor de Amerikaanse markt. De productie van elektrische voertuigen zou kunnen beginnen met de Ioniq 5 of Ioniq 6 en gevolgd worden door de Ioniq 7.

De elektrificatiestrategie van Hyundai Motor Group

Volgens een rapport van Reuters is Hyundai Motor Group van plan de ontwikkeling van modellen met verbrandingsmotoren terug te schroeven, zodat het over de middelen beschikt om investeringen in elektrische voertuigen te versnellen. Met de nieuwe strategie, die in maart 2021 werd aangenomen, wordt het ICE-voertuigportfolio van het bedrijf gehalveerd. Het Zuid-Koreaanse conglomeraat is van plan om tegen het midden van het decennium ten minste 23 BEV-modellen (batterij elektrisch voertuig) gecombineerd te hebben in de showrooms van Hyundai, Kia en Genesis en tegen 2026 wereldwijd 1,7 miljoen elektrische voertuigen te verkopen.

Veelgestelde vragen over de Hyundai Ioniq 7

Wat is de releasedatum van de Hyundai Ioniq 7?

De showroomspecificatie Ioniq 7 zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 worden onthuld. Hyundai stelt dat een marktintroductie gepland staat voor begin 2024.

Wat zouden de uitdagers van de Ioniq 7 zijn?

Eerst en vooral komt de Ioniq 7 eraan VW-ID.6 en om te concurreren met de BYD Tang EV.

Wat wordt de prijs van de Hyundai Ioniq 7?

De Ioniq 7 zou een startprijs hebben in het bereik van $ 50.000- $ 55.000 in de VS.