Hyundai Ioniq 6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

hyundai wil dem Teslamodel 3 met zijn nieuwste elektrische model, de Hyundai Ioniq 6 2023 sedan. De vierdeurs maakt deel uit van het Ioniq elektrische auto-submerk van het bedrijf en deelt componenten met de grotere, boxy Ioniq 5, wat betekent dat configuraties met één en twee motoren worden aangeboden met twee verschillende batterijpakketten.

Hyundai Ioniq 6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Gecombineerd met het aerodynamische ontwerp en de batterij van 77,4 kWh (alleen het basismodel heeft de kleinere batterij van 53,0 kWh), biedt de Ioniq 6 een geschat bereik van 381 mijl in de SE Long Range-configuratie met het grootste bereik. Geïnspireerd door het spectaculaire Prophecy-concept van Hyundai, is de Ioniq 6 zowel snel als futuristisch en stijlvol. Hij biedt een luxer interieur dan de Model 3 en heeft meer technologie aan boord dan Hyundai’s Sonata en Elantra benzine sedans.

Wat is er nieuw voor 2023?

De Ioniq 6 2023 is een nieuwe toevoeging aan het modellengamma. Numeriek zit het tussen de Ioniq 5 en de aanstaande Ioniq 7, maar het is een onopvallende sedan dan de grotere cross-overs.

Hyundai Ioniq 6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Ioniq 6 is iets goedkoper dan de Ioniq 5, prijzen voor de sedan beginnen bij 42.715 euro voor de basisversie SE Standard Range met de kleinere accu. Het rijbereik is ook vergelijkbaar, met twee batterijopties en achterwielaandrijving met één motor of een optionele vierwielaandrijving met twee motoren die € 3500 meer kost. We denken dat de SE Long Range de beste waarde biedt, aangezien deze de langste geschatte actieradius heeft van elk model en meer pk’s dan het standaard Standard Range-voertuig. De uitrustingsniveaus SEL en Limited zijn alleen verkrijgbaar met het grotere accupakket.

Hyundai Ioniq 6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

EV-motor, prestaties en rijeigenschappen

De Ioniq 6 deelt het platform met de Ioniq 5, zijn aandrijflijn is grotendeels gelijk aan die van de Ioniq 5. Het basismodel levert 149 pk en heeft een enkele elektromotor die de achterwielen aandrijft. Voertuigen met een motor die is uitgerust met het Long Range Battery Pack hebben 225 pk.

De duurdere versies met dubbele elektromotor van 320 pk hebben vierwielaandrijving via elektromotoren voor en achter en worden alleen geleverd met de grotere batterij. Hyundai beweert dat de krachtigere versie de Ioniq 6 in slechts 5,1 seconden naar de 100 km/u kan accelereren. Na onze eerste proefrit denken we dat de schatting van Hyundai conservatief is en verwachten we een sneller resultaat zodra we een Ioniq 6 op kantoor hebben om te testen.

Hyundai Ioniq 6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het rijgedrag van de Ioniq 6 is vlot, het interieur is goed geïsoleerd en stil, maar de wegligging is nog steeds erg prettig. Het lage zwaartepunt zorgt voor zelfverzekerd bochtenwerk en de bestuurder kan kiezen tussen verschillende regeneratieve remmodi via de stuurpaddles.

Bereik, opladen en batterijduur

De EPA schat het maximale bereik van de Ioniq 6 op 361 mijl. De Ioniq 6 SE RWD Long Range, het model met de grootste actieradius, heeft een voordeel van 58 mijl ten opzichte van de kleinere Ioniq 5. De vierwielaangedreven Ioniq 6 Limited heeft een actieradius van 440 kilometer, wat nog steeds een indrukwekkende prestatie is voor de Ioniq 6 met het kortste bereik. Zodra we een Ioniq 6 in handen hebben, testen we deze met 75 km/u op de Autobahn in onze actieradiustest en werken we dit artikel bij met de resultaten.

Hyundai Ioniq 6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Brandstofverbruik en MPGe in de praktijk

De EPA geeft de achterwielaandrijving Ioniq 6 SE Long Range een geschat gecombineerd cijfer van 140 MPGe. Bezoek de EPA-website voor meer informatie over het brandstofverbruik van de Ioniq 6.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, comfort en belading

Hyundai heeft bij zijn Ioniq-modellen altijd prioriteit gegeven aan ligcomfort en de Ioniq 6 is daarop geen uitzondering. Het interieur is net zo modern en minimalistisch als dat van de Ioniq 5, en de vlakke vloer versterkt de indruk van ruimtelijkheid. Als conventionele vierdeurs sedan biedt hij plaats aan vijf personen op twee rijen stoelen.

Hyundai Ioniq 6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai heeft zich tot het uiterste ingespannen om het interieur stil te maken, met meerdere lagen geluiddempend materiaal tussen de vloer en het tapijt. Hoewel de kofferbak niet zo groot is als een hatchback of cross-over, kunnen de achterstoelen worden neergeklapt om meer achterruimte te creëren.

infotainment en connectiviteit

De Ioniq 6 heeft een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel en een 12,3-inch infotainmentscherm. De Ioniq 6 gebruikt dezelfde software als andere Hyundai-modellen, de BlueLink voor connectiviteitsfuncties en verbinding met smartphones via Apple CarPlay of Android auto omvat. Meer details over het infotainmentsysteem worden kort voor de officiële lancering van de Ioniq 6 aangekondigd.

Hyundai Ioniq 6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

Hoewel de Ioniq 6 voor de Duitse markt niet de coole camera-gebaseerde buitenspiegels van de Koreaanse versie zal hebben, verwachten we dat Hyundai onze versie zal uitrusten met allerlei rijhulptechnologieën om dit te compenseren. Ga voor meer informatie over de resultaten van de crashtests van de Ioniq 6 naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Een van de belangrijkste beveiligingsfuncties

  • Standaard automatische noodremfunctie met voetgangerdetectie
  • Lane Departure Warning met standaard Lane Departure Warning
  • Beschikbaar als adaptieve cruisecontrol met rijstrookfunctie

garantie en onderhoud

Hyundai biedt een van de beste garanties in de branche. Bovendien biedt Hyundai een indrukwekkend aanbod aan gratis gepland onderhoud.

  • Beperkte garantie van vijf jaar of 60.000 mijl
  • De garantie op de aandrijflijn is 10 jaar of 160.000 km geldig
  • De batterij is gedekt voor 10 jaar of 100.000 mijl.
  • Gratis onderhoud is drie jaar of 36.000 mijl geldig