Hyundai i30 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Aan de vooravond van de lancering van de Autosalon van Genève bracht Hyundai informatie uit over de vernieuwde Hyundai i30 2021- familie. De voertuigen van de Hatchback-, Fastback- en Wagon-modellen kregen vanwege de geplande modernisering een bijgewerkt exterieurontwerp, uitgebreide multimediafuncties en “softhybride” -centrales. De verkoop van nieuwe producten in Europa start deze zomer voor een prijs van rond de 18 tot 18,5 duizend euro. Het uiterlijk van de nieuwe Hyundai i30 is niet nodig op de Russische markt, aangezien het pre-reforming-model hier ook niet werd gepresenteerd (er wordt geen rekening gehouden met de “hete” N-versie).

Lichaamsontwerp

Er waren geen globale veranderingen in het uiterlijk van de “I-30s”. De auto’s kregen een grotere grille met een driedimensionaal gaas en een geoptimaliseerde bumper met een andere configuratie van luchtkanalen. Daarnaast hebben de nieuwe producten een andere head-look gekregen, die qua graphics en niet qua vorm verschilt van de vorige. Kenmerkend voor de nieuwe verlichtingstechniek zijn de V-vormige lijnen van de navigatieverlichting, die terugkomt in de achterlichten.

Hyundai i30 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai i30 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De hele i30-familie, inclusief de auto, zal verkrijgbaar zijn met het N Line Sport-pakket. Er zijn auto’s met een agressievere voorbumper met geoptimaliseerd plastic en een dunne zilveren streep langs de rand van de splitter. Aan de achterkant zit een vaste diffusor en uitlopende uitlaatpijpen.

Hyundai i30 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai i30 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuw ontworpen modellen kregen ook nieuwe velgen van 16 tot 18 inch. En de carrosserie kan worden geverfd in drie nieuwe kleuren, Dark Night, Silky Bronze en Sunset Red, waardoor het bestaande assortiment van zes tinten wordt verdund.

✓ U kunt ook controleren:

apparatuur

Er zijn niet veel meer transformaties binnen dan buiten. Allereerst moeten de vergroting van het scherm van het mediacenter van 8 naar 10,25 inch en het uiterlijk van een virtueel 7-inch instrumentenpaneel (optioneel) worden genoemd. Het verbeterde Bluelink-multimediasysteem is uitgerust met Apple CarPlay- en Android Auto-interfaces (draadloze mirroring van gadgets is beschikbaar), spraakbesturing en een reeks handige online services.

Hyundai i30 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Verdere innovaties zijn een kleine verandering in de aankleding van de ventilatieroosters en een uitbreiding van het assortiment stoffering. Als het interieur vroeger helemaal zwart was, zijn er nu nog drie kleuren: tingrijs, donkergrijs en donkerbruin. Afwerkingsmaterialen – stof, leer of een combinatie hiervan, er zijn in totaal acht verschillende combinaties.

Hyundai i30 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De lijst met elektronische assistenten is ook herzien. Er zijn dus tegelijkertijd vijf nieuwe of gewijzigde assistenten toegewezen aan de bijgewerkte Hyundai i30 2021 . Deze omvatten Lane Centering (LFA), Frontal Collision Avoidance with Cyclist Detection (FCA), Reverse Obstacle Avoidance (RCA), Blind Spot Monitoring (BCA) en Vehicle In Front Alert (LVDA).

Technische gegevens Hyundai i30 2021

Tijdens de restyling werd het motoraanbod van de Hyundai ai 30 aangepast. De volgende aanpassingen worden nu aangeboden:

  • “Atmosferische” 1,5 DPi (110 pk, 144 Nm) + 6 MKPP;
  • “Turbotroyka” 1,0 T-GDI (120 pk, 172 Nm) + 6 MKPP / 7DCT;
  • Troika 1.0 T-GDI + startgenerator 48V + 6iMT;
  • “Turbo Four” 1.5 T-GDi (160 pk, 253 Nm) + startgenerator 48 V + 6 iMT;
  • Diesel 1.6 CRDi (115 pk, 280 Nm) + 6 MKPP;
  • Diesel 1.6 CRDi (115 pk, 300 Nm) + 7DCT;
  • Diesel 1.6 CRDi (136 pk, 280 Nm) + startgenerator 48 V + 6 iMT;
  • Diesel 1.6 CRDi (136 pk, 320 Nm) + 7DCT.

De ophanging van alle “i-30’s” is onafhankelijk – MacPherson-veerpoten voor en achter met meerdere koppelingen. De meest productieve hatchback- en hatchback-modellen in de N Line-versie hebben een chassis dat is afgesteld voor een dynamischer rijgedrag, terwijl alleen de voorwielen aan kop blijven.

Foto Hyundai i30 2021