Hyundai i20 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Foto’s van de derde generatie Hyundai i20 2021 hatchback “kwamen” het netwerk binnen  lang voor de datum van de officiële première   , dus de fabrikant aarzelde niet om bijna een dag later bijna alle informatie over het model te publiceren. Het bleek dat de auto, naast het bijgewerkte uiterlijk, een veel verbeterd interieur kreeg met geavanceerde elektronica en een herzien motorbereik dat plaats bood aan units met een zachte hybride carrosserie.

Hyundai i20 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Vet lichaam ontwerp

De ontwikkelaars gaven de nieuwe hatchback een uiterlijk in de stijl van Sensuous Sportiness (“sensuele sportiviteit”). Het voorste deel bleek behoorlijk agressief te zijn – met de aanwezigheid van koplampen met scherpe hoeken, een grote grofmazige grille en een sportbumper met driehoekige nissen aan de zijkanten.

Hyundai i20 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Vanuit een zijhoek vertoont de nieuwigheid precieze verhoudingen en een dynamisch wigvormig profiel. De carrosseriedelen zijn gestreept met ribben, de dorpellijn dichter bij de achterkant komt omhoog, de voor- en achterdeurgrepen bevinden zich op verschillende niveaus. De feed van de bijgewerkte Hyundai i20 2021 toont spectaculaire lichten met Z-vormige graphics en een krachtige bumper met een opvallende diffuser.

Hyundai i20 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De afmetingen van het model veranderden lichtjes toen de generatie veranderde. Lengte vergroot met 5 mm (tot 4040 mm), breedte met 30 mm (tot 1764 mm), wielbasis met 10 mm (tot 2580 mm). Alleen de hoogte werd kleiner – deze nam af met 24 mm (tot 1450 mm). De voordelen van het bijgewerkte hatchback-model zijn 17-inch lichtmetalen velgen, terwijl voorheen de maximale wieldiameter 16 inch was. Bij vijf deuren is het assortiment koetswerklakken uitgebreid met de kleuren Intense Blue, Aurora Grey, Aqua Turquoise en Brass. De primaire kleuren kunnen nog steeds worden gecombineerd met het contrasterende zwarte Phantom Black-dak.

Hyundai i20 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur en uitrusting

Het interieur van de Hyundai i20 2021 is grondig geherstructureerd. De 3e generatie auto kreeg een volledig nieuw voorpaneel met horizontale lijnen over de gehele breedte, een modern multifunctioneel stuur en aangepaste deurkaarten. Het verfijnde interieur zorgt voor zachte LED-achtergrondverlichting. Er zijn twee kleurenschema’s voor de bekleding: zwart en zwartgrijs.

✓ U kunt ook controleren:

Multimediaschermen worden visueel gecombineerd tot een eenheid die zich in de zone van het beste zicht bevindt. Bij de “oudere” uitrustingsvarianten is een tandem bestaande uit twee 10,25 inch beeldschermen geïnstalleerd, bij de eerste versies is de afmeting van het centrale beeldscherm teruggebracht tot twintig centimeter. De verklaarde functies omvatten de draadloze verbinding van smartphones via Apple CarPlay en Android Auto-interfaces, Hyundai Bluelink-technologie met een reeks verbonden autodiensten en toegang op afstand via een mobiele applicatie.

Hyundai i20 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Die Liste der Optionen umfasst das kabellose Laden mobiler Geräte und Premium-Bose-Lautsprecher mit 8 Lautsprechern, einschließlich eines Subwoofers. Das reguläre SmartSense-Sicherheitssystem verfügt über einen erweiterten Satz von Assistenten, darunter einen ISLA-Geschwindigkeitsbegrenzer, eine LFA-Sichtlinienverfolgung, eine BCA-Überwachung des toten Winkels und eine erweiterte FCA-Funktion zur Vermeidung von Frontkollisionen mit Erkennung von Fußgängern und Radfahrern.

Het interieur van de i20 2021 is uitnodigender geworden door de grotere wielbasis en veranderingen in carrosserieverhoudingen, vooral voor passagiers op de achterste rij die meer beenruimte hebben gekregen. Daarnaast is het zicht naar achteren verbeterd doordat er extra ramen in de zijruiten zitten. Het volume van de bagageruimte neemt toe – het bevat nu 351 liter bagage in plaats van de vorige 326 liter (+25 liter).

Specificaties van de Hyundai i20 2021

Het assortiment hatchback-motoren is aangepast. De 1,4-liter motor (100 pk) is uitgesloten van het assortiment, waardoor er slechts twee motoren overblijven. “Junior” is de 1,2 liter kappa met zuigkracht en een vermogen van 84 pk. en 118 Nm. Het wordt alleen gecombineerd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Turbotroyka 1.0 T-GDI wordt nog steeds aangeboden in twee boost-opties – 100 en 120 pk. (172 of 200 Nm). Beide versies worden nu echter aangevuld met een 48-volt soft hybride systeem. Voor de versie met 100 leden is deze echter alleen beschikbaar als optie. Elektrificatie vermindert het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met ongeveer 3-4 procent. Met een hybride add-on is het bedrijf met turbomotor een 7DCT-robot of de intelligente iMT-mechanica die de motor van de transmissie scheidt wanneer de gaspedaalmedaille wordt losgelaten. Als er geen elektrische add-on is, wordt de gebruikelijke 6MKPP of dezelfde “robot” DTT geïnstalleerd.

Prijs en releasedatum

Opties en prijzen voor het modeljaar Hyundai i20 2021 zullen iets later worden aangekondigd, de verkoop van auto’s zal deze zomer verschijnen.