Hyundai Grandeur 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Hyundai Grandeur van de volgende generatie, die later dit jaar op de markt komt, zal naar verwachting een belangrijke stap vooruit zijn ten opzichte van het huidige model om zijn positie als vlaggenschipmodel van Hyundai te behouden.

Hoewel de Hyundai Grandeur momenteel het vlaggenschip is, werd zijn verleden overschaduwd door de Genesis G80 uit 2016. De Grandeur neemt een grensoverschrijdende positie in als een high-end Hyundai en bevindt zich tussen de Sonata en de G80. Hyundai kan zich opnieuw concentreren op de grootsheid door Genesis-producten in hun merk te verweven en te migreren naar toegewijde dealers. Daarnaast meldt Korean Car Blog dat de 7e generatie Grandeur een volledig elektrische variant krijgt met een retrodesign met designhighlights uit het Grandeur Heritage EV-concept.

hiuvpnvk- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

droogte

de weergegeven Hyundai Grandeur 2022 (hierboven) markeert een opmerkelijke afwijking van het huidige generatie-model. De voorkant is geïnspireerd op de Hyundai Staria, en over het algemeen lijkt de sedan een indrukwekkende aanwezigheid op de weg te hebben.

pptipsts- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

De Grandeur EV, met zijn retro-styling, krijgt naar verwachting een ouderwets glazen achterpaneel en Spyshots heeft ook prototypes getoond met dit ontwerpkenmerk. Ook de achterlichten van de nieuwe Hyundai Grandeur EV zien we in een retrolook, maar dan aangevuld met leds. Daarnaast wordt verwacht dat een lichtbalk over de volledige breedte (Welcome Light) en pixel-LED’s aan de voorkant de sedan een onmisbare uitstraling zullen geven.

wlikeqfg- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

De toekomstige Hyundai Grandeur van de zevende generatie (codenaam Hyundai GN7) zal naar verluidt de grens van 5 meter overschrijden, een primeur in de 35-jarige geschiedenis van het naambord. De Grandeur wordt momenteel verkocht in door chauffeurs aangedreven markten zoals China, het Midden-Oosten, de thuismarkt Zuid-Korea en geselecteerde Zuidoost-Aziatische landen. De verkoop is gestegen met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren sinds de lancering in 1986, en voor 2021 was de Grandeur voor het vijfde jaar op rij de bestverkochte auto in Zuid-Korea. De sedan staat stevig ondanks het zware binnenkomende vuur van cross-overs die letterlijk elk segment hebben veroverd.

jwhoqclp- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

ElectricVehicleWeb heeft toegang gekregen tot een officieel Hyundai Motor Company-document van maart 2021, waarin het nieuwe Grandeur- en Grandeur Hybrid-modelplan voor 2022 wordt bevestigd.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Met elk herontwerp wordt de Grandeur aantrekkelijker en de doelgroep jonger. We zien geen verandering in de volgende generatie die naar verwachting enkele van de kenmerken van de zal hebben palissade bevat. Deze omvatten het VIP-pakket met hoofdsteunen in de vleugels met ingebouwde Harmon Kardon-luidsprekers voor de achterpassagiers, entertainmentscherm achterin, bekerhouders met temperatuurregeling, een 12,3-inch virtuele cockpit, luchtfilter, head-up kleurendisplay en Safe Exit Assist, dat gebruikt radar om achteropkomend verkeer te detecteren en waarschuwt de passagier wanneer deze het achterportier opent.

ztqupnxa- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Hyundai zou een ultraluxe variant van de Grandeur kunnen aanbieden met individueel bedienbare achterbank en beensteun, opklapbare werktafels en een minikoelkast. Een dergelijke variant zou Duitse concurrenten kunnen zijn in dezelfde dimensionale categorie als de Mercedes E-Klasse en de Audi A6 stevige concurrentie bieden.

‘Le Blanc’ betekent ‘wit’ in het Frans en vorig jaar werd een nieuwe combinatie van beige (stoel) en zwart toegevoegd aan de cabinebekleding van de Grandeur voor een onderscheidend uiterlijk. Op spionagebeelden is te zien dat een vergelijkbare combinatie wordt gebruikt op de volgende generatie Grandeur-prototypes.

Specificaties Hyundai Grandeur 2022

de Hyundai Grandeur 2022 Hybrid zou een krachtigere 2,0-liter versie van de Sonata Hybrid-krachtbron kunnen zien, of misschien zelfs een eenheid met turbocompressor. De laatste zou kunnen Kia K8 die een 1,6-liter hybride aandrijflijn met turbocompressor gebruikt, een benzinemotor van 180 pk en een elektromotor van 59 pk.

Wat de Hyundai Grandeur EV betreft, is het bedrijf erg stil geweest over dit product. Hoewel Hyundai ervoor zou kunnen kiezen om zijn E-GMP-platform te gebruiken, lijkt dat onwaarschijnlijk voor het aankomende model; misschien kan de toekomstige generatie een elektrospecifieke architectuur uit de tweede helft van dit decennium gebruiken.

De Grandeur EV kan beginnen als een AWD-sedan met twee motoren die samen zo’n 270 kW aan vermogen en 700 Nm koppel produceren. De Grandeur EV zou een batterij van 87,2 kWh kunnen hebben met een multi-oplaadsysteem dat ultrasnel opladen ondersteunt. Het bereik volgens de Zuid-Koreaanse certificeringsmethode zou tussen 400 en 450 km (249 en 280 mijl) kunnen zijn.

Hyundai Grandeur-verkoop

Ondanks het ontbreken van halfgeleiderchips en de toenemende populariteit van SUV’s, was 2021 een succesvol jaar voor de Hyundai Grandeur in Zuid-Korea.

jaar Hyundai Grandeur Sales (Zuid-Korea)
2016 68.409
2017 131.950
2018 113.101
2019 103.349
2020 145.463
2021 89.084

Verkoop van de Hyundai Grandeur op de Zuid-Koreaanse markt (Bron: Hyundai)

Veelgestelde vragen over de Hyundai Grandeur 2022

Wat zijn de concurrenten van de Hyundai Grandeur?

Bij de lancering in de VS zijn de belangrijkste concurrenten de VW Arteon en de Nissan Maxima . In Zuid-Korea is dat de Kia K8.

Wat is de releasedatum van de nieuwe Hyundai Grandeur?

De volgende generatie Grandeur wordt dit jaar gelanceerd, slechts een paar maanden na de première/digitale onthulling.

Wat is de verwachte prijs van de Hyundai Grandeur 2022?

De prijzen voor de volgende generatie Grandeur zullen naar verwachting beginnen bij 33 miljoen won (ongeveer $ 28.500) in Zuid-Korea.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com