Hyundai Elantra N 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai breidt de Elantra-serie uit met de N, een 276 pk sterke sportsedan die in 5,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert, met de ultieme sportieve uitvoering.

Hyundai betreedt echt de wereld van sportieve compacte sedans. Dynamischer dan de Volkswagen GLI en Honda Civic Si, maar minder intens dan de Volkswagen Golf R en Honda Civic Type-R,   richt de   Hyundai Elantra N 2022 zich op de gulden middenweg. 

Nu is het officieel, met de onthulling van de N, biedt Hyundai een compacte performance sedan aan. Ontwikkeld vanuit de nieuwe generatie Elantra, gaat de N veel verder dan de N-Line op het gebied van stijl en mechanische prestaties.

Hyundai Elantra N 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Op esthetisch vlak gaat Hyundai niet met de achterkant van een lepel. Met maar liefst 40 toevoegingen exclusief gereserveerd voor de N sloegen de stylisten keihard toe. En niet te vergeten de voorkant van de sedan, die volledig opnieuw is ontworpen op de lichtunits na. Zwart nodigt uit met een zeer agressieve hoogglans afwerking. Net als bij de Veloster N geeft een rode streep hem extra sportiviteit.

✓ U kunt ook controleren:

Wat qua profiel het meest opvalt, is ongetwijfeld de styling van de 19 inch velgen waarop de 245 brede Michelin PS4S is gemonteerd, een primeur voor een Hyundai. Net als aan de voorkant loopt de rode streep met het in reliëf gemaakte N-opschrift direct achter de wielkast door. Voor de achterkant slaat Hyundai hard toe met een zwart gelakte spoiler, opnieuw ontworpen bumpers en natuurlijk twee grote, verchroomde uitlaatpijpen.

Hyundai Elantra N 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Binnenin zijn de veranderingen bescheidener. Bijzonder opvallend is de integratie van een nieuw stuurwiel om de presentatie dynamischer en rijgerichter te maken. Twee elementen trekken de aandacht: de NGS-knop, die het vermogen tijdelijk verhoogt, en de N-keuzeschakelaar voor de rijmodi. Bovendien wordt het multimediasysteem opnieuw geconfigureerd voor een exclusieve N-grafische benadering. Voor autosportliefhebbers is het zelfs mogelijk om een ​​nepgeluid door de luidsprekers te horen dat lijkt op een Hyundai Motorsports-serie. TCR. Voor meer assertief plezier zijn de stoelen ook volledig opnieuw ontworpen om meer ondersteuning te bieden.

Hyundai Elantra N 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Wat deze Elantra N 2022 bezielt en al zijn betekenis geeft, komt van zijn 2,0-liter 4-cilinder turbomotor. Het vermogen is 276 pk, maar met de NGS-modus (N Grin Shift) gaan we tijdelijk naar 285 pk. In beide gevallen blijft het koppel hetzelfde op 295 lb-ft. Het vermogen gaat naar de voorwielen via een 8-traps automaat met dubbele koppeling of een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Hyundai claimt dat de acceleratietijd in NGS-modus 5,3 seconden zal zijn.

Om de prestaties te optimaliseren, is de auto uitgerust met een elektronisch geregeld voorasdifferentieel met beperkte slip. Er zijn meerdere rijmodi, waaronder N Grin Shift, N Power Shift en N Track Sense Shift. In alle gevallen met de automatische transmissie verandert het beheer van de reactie van deze laatste en de motortoerentallen.

Hyundai Elantra N 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In de wielkasten, achter de 19 inch velgen, ontdekken we 14,1 inch remmen. Op het onderstel biedt Hyundai elektronisch verstelbare schokdempers die de wegligging verbeteren en ook geluid en trillingen beperken. Aan de achterzijde verstevigen extra structurele stutten de auto.

Op dit moment is de prijs van de  Hyundai Elantra N 2022  nog niet bekend. De auto zal naar verwachting tegen het einde van het jaar bij de dealers aankomen.