Hyundai Elantra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai presenteerde de bijgewerkte Hyundai Elantra 2021 sedan als onderdeel van een wereldwijd speciaal evenement. Dit is de zevende generatie van het populairste en belangrijkste model van het merk, dat in 30 jaar tijd 13,8 miljoen klanten heeft gevonden. De volgende generatie van de auto is fundamenteel anders dan de vorige versie. De nieuwigheid kreeg verschillende proporties en een compleet ander carrosseriedesign, verwierf moderne boordapparatuur en kreeg uiteindelijk een hybride modificatie.

Hyundai Elantra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nieuw ontwerpconcept

Onder het mom van de “zevende” belichaamde Hyundai Elantra de frisse filosofie van parametrische dynamiek en speelde hij rond het thema van de drie lijnen die op een gegeven moment samenkomen. Zo’n stijl impliceert een overvloed aan niet-standaard oppervlakken en facetvormen die volgens de fabrikant een sterkere emotionele reactie van klanten zouden moeten oproepen.

De frontale weerspiegeling van het nieuwe “parametrische” ontwerp was een breed cascaderaster met cellen in de vorm van edelstenen en ingebouwde indicatoren. Samen met aangrenzende optische kopblokken vormt de verkeerde radiator een enkele structuur die het nieuwe “gezicht” van de sedan definieert.

Hyundai Elantra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interessante metamorfosen kwamen ook voor bij het profiel en de zijwanden van de modelbody. Het silhouet van de auto leek vroeger op een vierdeurs coupé, maar nu is deze gelijkenis alleen maar groter geworden. En dat allemaal vanwege de langwerpige lage motorkap, die de cabine en de langwerpige dakkoepel naar achteren duwde en een zeer korte staartstaart achterliet. Ik moet zeggen dat de veranderde verhoudingen de Elantra dynamiek hebben gegeven, en dit effect wordt versterkt door sterke lijnen op de zijwanden.

✓ U kunt ook controleren:

Welnu, het nieuws van de nieuwigheid is vooral interessant voor de H-tail-verlichtingstechnologie, die zich uitstrekt met een dunne strook over de hele breedte van het lichaam en het H-logo vormt. De bumperconfiguratie met een groot facetvlak voor de kentekenplaat komt overeen met de algemene stijl, die harmonieus opgaat in het uiterlijk van de sedan. De coupé is versterkt door een zwarte inzet aan de onderkant van de achterruit.

Hyundai Elantra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De profielaanpassing heeft de totale afmetingen van de Hyundai Elantra beïnvloed. De lengte van het model nam toe met 56 mm (4676 mm), de breedte met 26 mm (tot 1826 mm) en de wielbasis met 20 mm (tot 2720 mm). Alleen de hoogte nam af – in plaats van 1435 werd het 1414 mm. De wielen zijn 15-17 centimeter lang.

Interieur en uitrusting

Der viertürige Innenraum wurde gründlich überarbeitet, und jetzt ist der Fahrerbereich ein separates Cockpit. Der Media Center-Bildschirm ist am Visier des Armaturenbretts angebracht. Seine Größe beträgt je nach Version 8 oder 10,25 Zoll. Die Klappe selbst in der „Basis“ ist analog, in teuren Ausstattungsvarianten – virtuell, in einem Anzeigeformat mit einer Diagonale von 10,25 Zoll. Standardmäßig erhält die Neuheit drahtlose Apple CarPlay / Android Auto-Schnittstellen, Bluetooth-Unterstützung, Audiosteuertasten am Lenkrad und eine Rückfahrkamera mit dynamischer Markierung.

Hyundai Elantra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De lijst met optionele Hyundai Elantra-apparaten in 2021 omvat het Blue Link-communicatiesysteem, draadloos opladen van apparaten, 64-kleuren binnenverlichting en Premium Bose-luidsprekers met 8 luidsprekers. Ook in de topversies zijn de herkenningsfunctie voor spraakopdrachten en de digitale sleutel digitale sleutel, waarmee u de auto kunt openen en de motor kunt starten met de mobiele applicatie op uw smartphone (met behulp van NFC-technologie).

Hyundai Elantra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Elantra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De basisuitrusting van elektronische assistenten omvat het vermijden van frontale botsingen, het volgen van rijstroken met centreerfunctie in de rijstrook, het bewaken van de bestuurderstatus en de automatische koplampcontrole. Daarnaast bieden ze controle over dode hoeken en zijverkeer achterin, een intelligente “cruise”, een assistent bij het rijden op de snelweg, het vermijden van aanrijdingen bij het achteruitrijden en een waarschuwing voor gevaren bij het verlaten van de auto.

Hyundai Elantra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai Elantra limousinetechnologie van de 7e generatie

Thuis ontvangt het model twee klassieke ICE’s: een 1.6-liter benzinemotor met een atmosferische motor (123 pk) en een 1.6-LPI-gasmotor (120 pk). Voor de Amerikaanse markt wordt een 2.0 MPI-motor met een vermogen van 149 pk aangekondigd. en 179 Nm. Alle drie de eenheden worden gecombineerd met een variator.

De belangrijkste innovatie in de technische uitrusting was het verschijnen van een hybride modificatie. De krachtcentrale-versie van de Elantra Hybrid bestaat uit een 1.6 GDI-motor, een 32 kW-elektromotor en een robot met 6 versnellingen. Het systeem heeft een totaal vermogen van 141 pk. en 264 Nm. Onder de achterbank zit een lithium-ion accu verstopt met een bescheiden capaciteit van 1,32 kWh. De batterij kan niet worden opgeladen via een stopcontact en wanneer de motor is uitgeschakeld, kan deze een zeer ellendige kilometerstand leveren. Maar er is brandstofverbruik – het gemiddelde verbruik van een hybride Elantra is niet hoger dan 4,7 liter per 100 km.

De prestatiestructuur van de sedan werd geoptimaliseerd en de chassisinstellingen werden parallel gewijzigd. Samen met een lager zwaartepunt zou dit de handling moeten verbeteren. Tegelijkertijd wordt de traditionele “bar” nog steeds op de achterkant van alle versies geïnstalleerd. De enige uitzondering is de hybride, die een onafhankelijke achterwielophanging kreeg.

Prijs en releasedatum

De Elantra 2021 is in de herfst verkrijgbaar. Auto’s voor de Zuid-Koreaanse markt worden geproduceerd in de fabriek in Ulsan en een in Alabama gevestigd bedrijf zal Amerikaanse klanten bevoorraden. De exacte configuratie en prijzen worden later getoond.

Foto Hyundai Elantra 2021