Hyundai Creta 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Hyundai Creta 2022 komt niet naar de VS. Zijn positie wordt nu ingenomen door de Crossover Venue. Het Koreaanse bedrijf breidt zijn productassortiment uit. Na de nieuwe grootste SUV Palisade en de premium Genesis GV80 werd een kleiner voertuig dan Kona toegevoegd. Fans dachten dat het Creta zou zijn, maar de crossover is beperkt tot slechts een paar markten, waaronder Rusland, China en Brazilië. In de eerste generatie had het voertuig het typeplaatje ix25. U weet dat de Tucson vroeger bekend stond als de ix35.

Het nieuwe model brengt geen grote veranderingen met zich mee voor de tweede generatie. Het bedrijf richt zich op andere projecten, meestal met betrekking tot elektrische aandrijflijnen. Een daarvan is Nexo Fuel Cell Crossover. In de tussentijd zal de Hyundai Creta 2022 dezelfde markten bestrijken en de twee grote poten missen – Europa en de Verenigde Staten. Maar als het goed blijft gaan, zullen we het binnenkort kunnen zien onder Tucson in Duitsland, Frankrijk, Italië …

Snelle feiten

De productie van de Creta Crossover begon in 2016. Het voertuig werd op verschillende markten gepresenteerd en deze vertonen een aantal verschillen. Sommige versies krijgen meer bodemvrijheid, hebben meer opbergruimte en aangepaste ophangings- en stuurinstellingen. Dit alles stelt ons in staat om het rijden met zo’n auto zowel in de stad als op ruw terrein comfortabel te maken. De Hyundai Creta 2022 wordt geleverd met benzinemotoren van 1,6 en 2,0 liter. Dit zijn auto’s met voor- of vierwielaandrijving, handgeschakelde of automatische transmissie. Ze hebben ook een zachte vering, wat zorgt voor een goede vering bij het rijden op oneffen wegen.

Deze Hyundai Creta 2022 is op de markt verkrijgbaar in modificaties zoals Start, Active, Comfort, Travel, etc. Ze verschillen in een aantal extra opties, waaronder een lederen stuur, verwarmde achterbank, intelligente cruisecontrol, een multifunctioneel audiosysteem met groot touchscreen display en airconditioning.

✓ U kunt ook controleren:

In de basislijst van de kenmerken van dit model merken bestuurders het volgende op: de bodemvrijheid is 190 mm, het brandstofverbruik is meer dan 8 liter per 100 km rijden in gemengde modus (gelijk aan 30 mpg), acceleratie tot 100 km / h (60 mph) duurt 10 – 13 seconden, afhankelijk van de configuratie is de kofferbak 402 liter (14 kubieke voet). Dat is geen nadeel voor een 170-inch voertuig. De beschikbare veiligheidssystemen voor de Hyundai Creta 2022 zijn een antiblokkeersysteem, de mogelijkheid om de remkrachten te verdelen, Hill Start Assist, bandenspanningscontrole en noodremmen.

Hyundai Creta 2022 voor- en nadelen

Kopers in markten waar het voertuig beschikbaar is, zijn het erover eens dat de Creta van grote waarde is. Welnu, in vergelijking met concurrenten met vergelijkbare aanbiedingen en functies, betaalt u minder voor de Hyundai Creta 2022 . Het komt onveranderd en de prijs zal ook hetzelfde blijven. Aan de andere kant mag je over het algemeen niet teveel verwachten van zo’n klein voertuig. Het is perfect voor een stadstour, terwijl de snelwegen niet het crossover-ding zijn.

Eigenaren van de bestaande voertuigen zijn niet tevreden met het goedkope plastic dat erin zit. Geluidsisolatie is ook niet de beste. Deze functies kunnen worden opgelost omdat de kleine updates voor de YM 2022 mogelijk zijn. Aan de andere kant is de prijs het belangrijkste voordeel. Maar dat verlaagt de verwachtingen. De basis-MER ligt rond de 15.000 euro. U kunt het aanbod upgraden met een 4WD, een automatische transmissie of een 2,0-liter motor. Volledig uitgerust zal de Hyundai Creta in 2022 22.000 euro (omgerekend in lokale valuta) bereiken.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com