Hyundai Bayon 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Er is een nieuwe speler verschenen in het Europese crossover-segment van de B-Klasse: de kleine Hyundai Bayon 2022 . Het model is speciaal ontwikkeld voor de landen van de Oude Wereld, dus werd besloten het te noemen ter ere van een van de mooiste plekken in Frankrijk – de stad Bayonne, gelegen in het zuidwesten van het land. De nieuwigheid is bedoeld om klanten aan te trekken met een niet-standaard ontwerp, een ruim interieur, een verstrooiing van elektronische assistenten en een aantal “milieuvriendelijke” energiecentrales.

Hyundai Bayon 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Afmetingen en uitvoering

In tegenstelling tot zijn Venue-tegenhanger is de nieuwe Bayon meer dan vier meter lang en bereikt hij 4180 mm. Breedte was 1775 mm, hoogte – 1490 mm, wielbasis – 2580 mm. Voor versies met 15-inch basiswielen (185/65 R15 banden) is de bodemvrijheid 165 mm, voor versies met grote 17-inch wielen (205/55 R17 banden) – 183 mm. Er is ook een tussenliggende 16e diameter waarmee 195/55 R16-banden kunnen worden gemonteerd.

Hyundai Bayon 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het exterieur van het model is ontworpen in de huisstijl Sensuous Sportiness. Naar het voorbeeld van de laatste Santa Fe kreeg de kleine auto tweetraps verlichtingstechnologie. De driedelige hoofdblokken bevinden zich hier onder de dunne horizontale stroken navigatieverlichting. Tussen de koplampen bevindt zich een massief radiatorrooster met onderaan een zilveren inzetstuk.

Hyundai Bayon 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het wigvormige profiel en de pijlvormige achterlichten geven de cross-over dynamiek. De voering oogt expressief en origineel dankzij de optisch vergrote achterruit, die als het ware door een lichtstrip is ingesneden.

Er zijn negen carrosseriekleuren beschikbaar voor de nieuwkomer Hyundai, waaronder een nieuwe tint Mangrove Green. Het dak is optioneel verkrijgbaar in een contrasterend Phantom Black.

✓ U kunt ook controleren:

Complete modelset

Het interieurdesign van de nieuwe Hyundai Bayon is over het algemeen hetzelfde als dat van de Hyundai i20 donor. Maar door de grotere afmetingen is het hier veel ruimer: de voorpassagiers hebben een hoofdruimte van minimaal 1072 mm en de achterpassagiers 882 mm. Ook de bagageruimte is ruimer: met een vijfzitter-indeling kan tot 411 liter bagage onder de plank worden geplaatst, met de tweede zitrij neergeklapt – 1205 liter.

Hyundai Bayon 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De crossover beschikt over de modernste aansluittechniek. Met het basis multimediasysteem Display Audio met 8 inch scherm “spiegel” je de schermen van Apple CarPlay en Android Auto smartphones zonder kabels. In oudere uitrustingsvarianten bereikt de grootte van het centrale display 10,25 inch en wordt de functionaliteit nog uitgebreider. De lijst met services van Bluelink omvat cloudnavigatie Connected Routing, Live Parking Services en online spraakherkenning. Ook is er ondersteuning voor het op afstand verbinden van de auto via de applicatie op de telefoon: je kunt op afstand de deursloten bedienen en technische informatie over het voertuig bekijken (zoals de hoeveelheid brandstof in de tank).

Hyundai Bayon 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Bijkomende kenmerken van de SUV zijn onder meer een 10,25-inch digitaal instrumentenpaneel, draadloos opladen van apparaten en premium akoestiek van Bose. Er zijn drie USB-poorten in de auto: twee aan de voorkant en één aan de achterkant (een van de voorkant maakt communicatie met het mediacenter mogelijk). De standaarduitrusting van de elektronische SmartSense-assistenten omvat rijstrookbehoud, automatisch remmen (met detectie van voetgangers en fietsers), bewaking van de dode hoek, waarschuwing voor obstakels bij het achteruitrijden en een aantal andere systemen.

Hyundai Bayon 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische gegevens Hyundai Bayon 2022

Het Bayon-motorengamma bestaat uit benzinemotoren met een kleine cilinderinhoud. De eerste is een viercilinder atmosferische 1.2 MPI-motor met 84 pk. en 118 Nm. Het kan alleen worden gecombineerd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De volgende is de 1.0 T-GDi-turbomotor met vermogensopties van 100 en 120 pk. Voor een motor met minder boost is er tegen meerprijs een 48-volt mild hybrid-structuur verkrijgbaar, terwijl een 120 pk-eenheid er standaard mee is uitgerust. Auto’s met een 48 V-startgenerator in plaats van de klassieke 6-traps “mechanica” krijgen een iMT-box waarbij de koppeling niet mechanisch met het pedaal is verbonden (sluiten / openen wordt bestuurd door de elektronica). Een andere driecilindermotor kan worden gecombineerd met de “robot” 7DCT. Het model is uitsluitend voorwielaangedreven.

Hyundai Bayon 2022 releasedatum en prijs

De verkoop van de Hyundai Bayon SUV start deze zomer in Europa. De auto’s worden vervaardigd in een fabriek in Turkije, waar ook de bijbehorende Hyundai i20 hatchback-modellen worden geassembleerd (de modellen delen een gemeenschappelijk platform). Prijzen en configuraties worden later bekend gemaakt.