Honda Ridgeline 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Honda Ridgeline is voor het laatst vernieuwd in 2021 met een steviger ontwerp, herziene versnellingsbak en het nog steviger ogende HPD-pakket. De Ridgeline gaat nu onveranderd 2023 in, en dat is niet per se een slechte zaak als het gaat om deze middelgrote truck; we waarderen de vriendelijke manier van rijden op de weg en de doordachte verpakking van de Ridgeline. De Honda Ridgeline uit 2023 concurreert rechtstreeks met andere middelgrote vrachtwagens Toyota Tacoma, dem doorwaadbare plaats boswachters en de Chevrolet Colorado .

Honda Ridgeline 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Onze mening Honda Ridgeline 2023

De Honda Ridgeline is de truck die het meest echt nodig heeft. Naast geavanceerde uitrustingskenmerken zoals de kofferbak, die ook als koelbox kan worden gebruikt, maakt de monocoque-constructie cross-over-achtig rijgedrag en een hoge rijkwaliteit mogelijk. Deze eigenschappen worden ondersteund door de onafhankelijke wielophanging. De Ridgeline biedt ook een laag brandstofverbruik en een snelle acceleratie.

Honda Ridgeline 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Bij de Ridgeline is het plaatje echter niet perfect. We hadden kritiek op de Ridgeline vanwege zijn beperkte trekvermogen en offroad-capaciteiten. Hoewel het bijgewerkte exterieurontwerp er steviger uitziet dan voorheen, zal het waarschijnlijk niet genoeg zijn om kopers te overtuigen die op zoek zijn naar een voertuig dat eruitziet als een traditionele pick-up.

Honda Ridgeline 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Al met al blijft de Ridgeline een solide keuze voor iedereen die op zoek is naar een pick-up die voorrang geeft aan dagelijkse bruikbaarheid boven klassemogelijkheden. De Honda Ridgeline vervult nog steeds de meeste typische vrachtwagentaken zonder in te leveren op comfort en rijdynamiek.

Honda Ridgeline 2023: specificaties, prijs, releasedatum

prestaties en brandstofverbruik

Alle 2023 Honda Ridgelines worden aangedreven door een 3,5-liter V6-motor die 280 pk en 262 lb-ft koppel ontwikkelt. Honda rust alle voertuigen uit met een automatische transmissie met negen versnellingen en vierwielaandrijving. Vanaf modeljaar 2021 heeft Honda de transmissie van de Ridgeline ingekort, waardoor hij in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/u kan sprinten. De EPA beoordeelt de Honda Ridgeline op 18/24 mpg (stad/snelweg).

Honda Ridgeline 2023: specificaties, prijs, releasedatum

slepen

De Honda Ridgeline heeft een trekvermogen van 5.000 pond. Dit is onder het maximale trekvermogen van 7.500 pond dat sommige concurrenten behalen.

Maximaal trekvermogen:

  • Chevrolet Colorado: 7.700 pond
  • Ford Ranger: 7.500 pond
  • Honda Ridgeline: 5.000 pond
  • Toyota Tacoma: 6.800 pond

Honda Ridgeline HPD

Honda introduceerde het HPD-pakket op de Ridgeline en biedt het ook aan op de modeljaar 2023 bij. Het omvat gestroomlijnde bronzen wielen, zwarte wielkasten, een sportievere grille, HPD-emblemen en HPD-badges.

✓ U kunt ook controleren:

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

De Honda Ridgeline kreeg een algemene beoordeling van vijf sterren van NHTSA voor veiligheid: vijf sterren voor frontale botsing, vijf sterren voor zijdelingse botsing en vier sterren voor kantelen. De IIHS gaf de Honda Ridgeline een topscore van “Goed” voor crashbestendigheid in alle categorieën behalve de categorie “Small Passenger Side Overlap”, waar hij “Redelijk” kreeg, de op een na hoogste van vier beoordelingen. De koplampen kregen de op één na slechtste beoordeling van de IIHS van “Marginaal”.

Honda Ridgeline 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Honda Ridgeline 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Honda rust de Ridgeline 2023 standaard uit met een reeks veiligheidstechnologieën, waaronder automatisch noodremmen, botsingswaarschuwing, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, adaptieve cruisecontrol en afslagassistent.

laadruimte en interieur

De Honda Ridgeline uit 2023 is alleen verkrijgbaar in een cabine- en bedconfiguratie. Het interieur is ruim voor zowel de inzittenden voor als achter, en het 1,5 meter lange bed kan worden verlengd tot bijna 2 meter met de achterklep naar beneden. Het bed biedt een laadvolume van 33,9 kubieke meter, wat vrij klein is in vergelijking met andere modellen. Elke Ridgeline heeft ook een kofferbak onder het bed die nog eens 7,3 kubieke voet opslagruimte biedt. In onze test was dat genoeg voor twee generatoren of een complete set golfclubs.

Beenruimte (voor/achter) laadruimte (5ft bed)
Honda Ridgeline 2023 40,9/36,7 inch 33,9 kubieke voet
Chevrolet Colorado 2022 45,0/35,8 inch 41,3 kubieke voet
Ford Ranger 2022 41,5/34,6 inch 43,3 kubieke voet

technologie

Honda rust elke Ridgeline uit 2023 uit met een 8,0-inch infotainment-touchscreen dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Ook een 4,2-inch display in het instrumentenpaneel is standaard. De meeste Ridgeline-modellen worden standaard geleverd met een audiosysteem met zeven luidsprekers, terwijl hogere uitrustingsniveaus een geüpgraded systeem met acht luidsprekers hebben. Draadloos opladen van mobiele telefoons is inbegrepen bij de RTL-E trim- en Black Edition-modellen.

Honda Ridgeline 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Aanbevolen trim

Honda biedt de Ridgeline 2023 aan in vier uitrustingsniveaus: Sport, RTL, RTL-E en Black Edition. We kiezen voor de Sport-uitvoering omdat de basiswagen zeer goed is uitgerust. Naast de kofferbak en de koelbox behoort ook een dubbelwerkende achterklep tot de standaarduitrusting van Honda. Daarnaast beschikt de Ridgeline 2023 Sport over een startknop, een 8,0-inch touchscreen, drie-zone automatische klimaatregeling en tal van rijhulpfuncties.

De adviesprijs voor de Honda Ridgeline 2023 bedraagt ​​42.600 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos