Honda Ridgeline 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Na de laatste update is het moeilijk te geloven dat de Honda Ridgeline uit 2022 te veel veranderingen zal ondergaan. De meest recente update die bij het 2021-model werd geleverd, bracht gewoon een overvloed aan geweldige nieuwigheden, te beginnen met een bijgewerkte styling, het nieuwe infotainmentsysteem en meer. Iedereen verwacht dus de komende jaren dezelfde indeling te zien. Vrijwel het beste dat we het komende jaar kunnen zien, zijn kleine updates van nieuwe kleuropties en extra standaardfuncties. Dat gezegd hebbende, er zijn ook geruchten geweest over de Type R-versie, maar dat klinkt ons niet al te waarschijnlijk in de oren.

U kunt rekenen op een pick-up die uniek zal blijven met zijn unibody-platform. Het biedt eersteklas rijkwaliteit en interieurontwerp, evenals een van de grootste cabines van alle pick-uptrucks op de markt. Aan de andere kant zou het grootste nadeel het benedengemiddelde trekvermogen zijn. We verwachten dat Honda Ridgeline 2022 ergens in het laatste kwartaal van het jaar zal zien.

Honda Ridgeline 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda Ridgeline 2022 herontwerp

Zoals we zojuist vermeldden, is het moeilijk om grote veranderingen te verwachten voor de Honda Ridgeline uit 2022 . De laatste update heeft veel nieuwe functies gebracht en verwacht dat deze truck nog een paar jaar in dezelfde vorm zal blijven totdat we een volledige revisie zien. Als gevolg hiervan kunt u rekenen op alle recentelijk aangebrachte stylingveranderingen, waaronder een nieuwe grille, bumpers en opnieuw ontworpen koplampen. Daarnaast kun je nieuwe wielen en een paar andere kleine updates opmerken.

Met betrekking tot de mechanica hebben we geen noemenswaardige veranderingen kunnen vinden, dus je kunt vertrouwen op een vertrouwde rijkwaliteit die veel beter is dan die van concurrenten met een frame op het frame. Dankzij zijn unibody-lay-out gedraagt ​​hij zich meer als een cross-over op de weg. Aan de andere kant is het duidelijke nadeel van een dergelijk op pilots gebaseerd ontwerp dat het trekvermogen onder het gemiddelde ligt.

Honda Ridgeline 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Innerlijk

Ook binnen zouden er geen grote veranderingen moeten plaatsvinden. We zullen hetzelfde ontwerp zien dat niet veel is veranderd sinds het voor het eerst werd geïntroduceerd in 2015. Vrijwel de grootste verandering was de recente update van het infotainmentsysteem, dat nu betere graphics biedt en soepeler werkt. Honda luisterde ook naar zijn klanten en gaf de volumeregeling terug.

Honda Ridgeline 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Verder is alles onaangeroerd gebleven, maar dat is zeker geen gemis als je bedenkt dat deze truck altijd de mooiste cabine in zijn klasse heeft gehad, die zich kenmerkt door fraaie materialen en een auto-achtige esthetiek. We houden ook van de werkelijke grootte van de cabine. Het biedt voldoende ruimte voor twee ruime zitrijen die gemakkelijk plaats bieden aan vijf volwassenen. De indeling van de bemanningscabine zal zeker de enige blijven die wordt aangeboden.

eigenschappen

Dit aspect kan enkele vernieuwingen met zich meebrengen, zowel wat betreft de standaardfuncties als de opties. We zijn er echter vrij zeker van dat de meeste dingen zullen blijven zoals ze zijn met het huidige model. Ter referentie: het huidige model wordt standaard geleverd met zaken als een 8-inch touchscreen, zeven luidsprekers, Bluetooth, twee USB-poorten, Apple CarPlay en Android Auto, klimaatregeling met drie zones, enz. Bovendien kunt u rekenen op een lange lijst veiligheidsvoorzieningen, waaronder zaken als een achteruitkijkcamera, waarschuwing voor aanrijdingen aan de voorkant, automatisch noodremmen, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, offroad-beperking en adaptieve cruisecontrol. Sommige van deze functies maken deel uit van de Honda Sensing Suite of Driver Technology.

✓ U kunt ook controleren:

Als het op opties aankomt, krijg je zaken als een audiosysteem voor vrachtwagens, een zonnedak, een navigatiesysteem, een audiosysteem met acht luidsprekers, een satellietradio en een HD-radio. Er zijn ook veiligheidsfuncties zoals dodehoekbewaking, waarschuwing voor kruisend verkeer achter en parkeersensoren voor en achter. We verwachten dat sommige van deze opties standaard zullen worden op de Honda Ridgeline 2022 .

Honda Ridgeline 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda Ridgeline 2022 motor

Dingen onder de motorkap zullen zeker niet veranderen. De Honda Ridgeline 2022 gaat verder met een bekende 3,5 liter V6 die verfijnd, duurzaam en betrouwbaar is. Het is goed voor ongeveer 285 pk en een koppel van 260 pond-voet. Dat is meer dan genoeg voor een comfortabele rit en zelfs behoorlijk solide acceleratie. Het vermogen wordt naar alle wielen gestuurd via een 9-traps automaat die ook behoorlijk goed werkt.

Als het gaat om brandstofverbruik, verwacht dan ongeveer 19 mpg in de stad en 25 mpg op de snelweg. In vergelijking met concurrenten met V6-motoren zijn dit behoorlijk indrukwekkende cijfers. Aan de andere kant, vanwege het unibody-ontwerp, zijn de maximale sleepwaarden niet zo indrukwekkend, oplopend tot 5.000 pond.

Honda Ridgeline 2022 releasedatum en prijs

We verwachten ergens in het laatste kwartaal van het jaar een Honda Ridgeline 2022 met een vanafprijs van rond de 37.000 euro. Dat lijkt misschien te hoog voor het segment, maar houd er rekening mee dat de V6-motor standaard wordt geleverd, evenals vierwielaandrijving en een lange lijst met standaardfuncties, dus de prijs is eigenlijk best redelijk.