Honda Ridgeline 2021 Type R: specificaties, prijs, releasedatum

Toen het Japanse bedrijf eindelijk de Civic Type R op de Amerikaanse markt lanceerde, stond elke autoliefhebber versteld van de capaciteiten, prestaties en algehele efficiëntie van het voertuig. Maar zonder reden besloot Honda de productie te stoppen, waardoor we slechts één Type R-badge-modus over hadden. Tegenwoordig staat de industrie vol met zware vrachtwagens. In deze review gaan we het hebben over de Honda Ridgeline 2021 Type R.

Honda Ridgeline 2021 Type R: specificaties, prijs, releasedatum

Dus de grote autofabrikant zoals Honda moet zo snel mogelijk aan boord komen. En welk model is beter dan de Ridgeline, beter geschikt om de beroemde rode badge te dragen? De aanstaande 2021 Honda Ridgeline Type R zal een 450 pk sterke V6-motor met turbocompressor, vernieuwde exterieurelementen en een ontwerp brengen dat perfect past bij het beeld dat je je voorstelt als je aan een Type R-voertuig denkt.

Exterieur design

Honda Ridgeline 2021 is een prestatiegerichte versie van de standaard pick-up. Verwacht dus veel verbeteringen, vooral in de machinekamer en mechanica. Ook de aerodynamica en koelfuncties zijn aanzienlijk verbeterd. Naast functionaliteit helpen deze elementen Type R te onderscheiden van het reguliere model.

Bovendien zijn de inlaten, lamellen en ventilatieopeningen in een vergelijkbare positie geplaatst als de Civic Type R. Het voorrooster en de voorlening zijn ook gebaseerd op de compacte stalmaat. Het eerste dat opvalt, is de driedelige onderste franje en het donkere bovenste rooster. Ook zit er in de motorkap een schep voor het koelen van de achterkant van de V6-motor, net als bij de Civic.

Hieronder zie je een carbon aero bit dorpel, diffuse outback en voorste kin splitter. Zoals verwacht domineerde de flitsende rode accentkleur de wielen en badges. De 2021 Type R wordt geleverd met plat zomerrubber en lichtgewicht 19-inch lichtmetalen velgen die geschikt zijn voor de massieve schijfremmen. Verwacht ook een handige laadruimte, kofferbak en tweeweg achterklep.

✓ U kunt ook controleren:

Honda Ridgeline 2021 Type R motorspecificaties

Meestal zijn de meest opwindende delen van de recensie de technische specificaties van de machinekamer. Laten we eens kijken wat de Honda Ridgeline Type R 2021 te bieden heeft. Onder de motorkap bevindt zich een 3,5 liter V6-unit. Het bedrijf zal echter proberen deze motor te versterken om er meer kracht en energie uit te halen. De normale 3,5-liter aandrijflijn produceert 280 pk en 262 lb-ft koppel.

Dat is meer dan genoeg vermogen, maar dan voor de standaardversie van de Ridgeline. Type R heeft iets sterkers nodig. Volgens onze bronnen ontwikkelt Honda een turbocompressor die meer luchtinlaten heeft. Tegelijkertijd injecteerde het verbeterde brandstofsysteem met directe injectie meer 91 octaan in de cilinders.

Bovendien verhoogt het verfijnde VTEC-systeem het vermogen in het bovenste register van de motor. Met deze configuratie maakt de Type R ongeveer 450 pk en 420 lb-ft. De Japanse automaker zal waarschijnlijk ook het huidige vierwielaandrijvingssysteem behouden, maar dit aanpassen om het extra vermogen aan te kunnen. De Type R AWD bevat een computergestuurd systeem met natte koppeling dat het vermogen omschakelt naar het wiel met tractie.

Als deze functie beschikbaar is, nemen we aan dat actieve koppelvectorisatie niet ver weg kan zijn. De voorspelde acceleratie van 0 tot 100 km / u moet overeenkomen met de 4,9 seconden van de Civic. Door de extra weerstand is de topsnelheid echter lager dan 170 mph.

Honda Ridgeline 2021 Type R: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

Honda Ridgeline 2021 kost meer dan zijn Civic-broer of zus. De aanstaande pick-up zal een prijs hebben die ongeveer 6500 euro hoger ligt dan de duurste Civic – The Black Edition. De 2017-versie van de Black Edition begint bij 43.200 euro.

We verwachten daarom dat de Type R zeer dicht bij de 50.000 euro zal zitten. De releasedatum is nog niet bekend. We weten echter dat de reguliere versie van Ridgeline 2021 in het tweede kwartaal van volgend jaar klaar zal zijn. Daarna zal ook de Type R zijn debuut maken.