Honda Prologue 2024: Interieur, motor en modificaties

De Honda Prologue 2024 is een goed voorteken voor de toekomst van de autofabrikant. Zoals gebruikelijk bij dergelijke voertuiglanceringen, heeft de Prologue een futuristisch exterieurontwerp, een technisch en verbonden interieur en een geëlektrificeerde aandrijflijn, allemaal gericht op een jongere doelgroep. Maar er zit veel meer onder de oppervlakte van de 2024 Honda Prologue.

Honda Prologue 2024: Interieur, motor en modificaties

Het meest interessante nieuws is dat Honda kortere leasecontracten zal aanbieden in ZEV-landen (Zero Emission Vehicles) om hybride klanten aan te moedigen over te stappen op elektrische voertuigen en de kans op een bredere acceptatie van EV’s te vergroten. Dit en hoe de Honda Prologue 2024 werd ontwikkeld in samenwerking met General Motors.

Geïnspireerd door de natuur

Honda verwijst naar het algehele ontwerp van de Prologue als “Neo Rugged”, een look en feel gecreëerd door het ontwerpteam van de autofabrikant in Los Angeles (de Honda Design Studio is gevestigd in Los Angeles). Het idee is om meerdere elementen tegelijk te laten zien door het ontwerp, of het nu schoon en eenvoudig of stijlvol en kalm is. Net als andere voertuigen ervoor, vindt de Honda Prologue 2024 een deel van zijn identiteit in de natuur. De exterieurkleur North Shore Pearl is geïnspireerd op de kleuren van Lake Tahoe, terwijl het antraciet en lichtgrijze interieur doet denken aan de sneeuw in de bergen.

Honda Prologue 2024: Interieur, motor en modificaties

“Ons doel was om een ​​duidelijke harmonie te creëren op basis van een robuust SUV-imago, bijpassende kleuren en materialen om een ​​neo-robuust ontwerp te creëren dat vertrouwd is bij onze klanten en typisch Honda.” Masaki Sumimoto, Design Manager voor kleuren, materialen en afwerkingen.

Honda Prologue 2024: Interieur, motor en modificaties

voertuigclassificatie

Als Honda’s eerste volledig geëlektrificeerde SUV wordt de Prologue geclassificeerd als een lichte vrachtwagen in het portfolio van de autofabrikant. Hij is in goed gezelschap met de toch al populaire CR-V en de stevigere Passport. De Honda Prologue uit 2024 heeft een wielbasis van 121,8 inch, waardoor hij ongeveer twintig centimeter langer en vijf centimeter breder is dan de CR-V uit 2023. Honda zegt dat de Prologue verkrijgbaar zal zijn met vierwielaandrijving.

Honda Prologue 2024: Interieur, motor en modificaties

Samenwerking met General Motors

Honda streeft ernaar om tegen 2050 koolstofneutraal te worden en streeft ernaar om tegen 2030 wereldwijd 30 nieuwe elektrische auto’s op de markt te brengen en een wereldwijd verkoopvolume van twee miljoen exemplaren te bereiken. met name in Noord-Amerika streeft Honda naar een ambitieus uitrolschema voor elektrische auto’s in drie fasen tot 2030 (en uiteindelijk tot 2040 voor 100 procent emissievrije autoverkopen). De fasen zijn als volgt

  • 2024: De Honda Prologue, ontwikkeld in samenwerking met General Motors, wordt gelanceerd.
  • 2026: Start verkoop van op Honda e:Architecture gebaseerde modellen geproduceerd door Honda in Noord-Amerika.
  • 2027: Lancering van een nieuwe lijn betaalbare elektrische voertuigen, ontwikkeld in samenwerking met GM en geproduceerd door Honda in Noord-Amerika.

De samenwerking tussen Honda en GM is al enige tijd in de maak. In september 2020 kondigden de autofabrikanten een niet-bindende intentieverklaring aan na de eerste gesprekken over een Noord-Amerikaanse auto-alliantie. De reikwijdte van de voorgestelde alliantie omvatte een aantal voertuigen die onder de verschillende merken van beide bedrijven zouden worden verkocht. De twee autofabrikanten zouden samenwerken op het gebied van inkoop, onderzoek en ontwikkeling en verbonden diensten.

Honda Prologue 2024: Interieur, motor en modificaties

In april 2022 kondigde Honda een investering van $ 40 miljard aan om de ontwikkeling van geëlektrificeerde voertuigtechnologieën te versnellen. De 2024 Prologue en een naamloze Acura SUV werden in de aankondiging genoemd als enkele van de eerste voertuigen die gelanceerd werden met GM’s Ultium-aandrijflijn. Ondertussen is Honda van plan een speciale productiefaciliteit voor elektrische voertuigen te bouwen in Noord-Amerika, net zoals GM deed met zijn Detroit Factory Zero.


Mogelijkheden voor korte termijn verhuur

De samenwerking tussen Honda en GM zou de bedrijven een aantal voordelen moeten opleveren. Idealiter helpt het partnerschap fabrikanten om kosten te besparen en de efficiëntie van ontwerp en productontwikkeling te maximaliseren. In theorie zou dit de toetredingsdrempel voor consumenten moeten helpen verlagen, of hun bezorgdheid nu voortkomt uit angst voor actieradius of de hogere aankoopprijs die kenmerkend is voor elektrische auto’s.

Honda Prologue 2024: Interieur, motor en modificaties

Om de overgang naar elektrificatie te vergemakkelijken, analyseert Honda haar onderzoek waaruit blijkt dat hybride klanten tot de eersten behoren die overstappen op volledig elektrische producten. Op basis van deze gegevens zal Honda de 2023 CR-V “modelmix” verhogen tot 50 procent hybride en een tweejarige, verkorte lease aanbieden aan potentiële CR-V hybride kopers in ZEV-landen. volgens Honda zullen klanten in doelmarkten hierdoor gemakkelijk kunnen overstappen op een Prologue zodra deze is gelanceerd.

Honda Prologue 2024: Interieur, motor en modificaties

“We wachten niet tot 2024 om kopers van elektrische voertuigen aan te trekken, aangezien we een natuurlijke evolutie zien van CR-V-klanten naar de Prologue met zijn iets grotere afmetingen, groter interieur en betere rijeigenschappen”, aldus Gary Robinson, Vice President, Automotive Planning and Strategy bij Amerikaans Honda. “We zullen deze transitie nu ondersteunen door intelligente strategieën te ontwikkelen voor de CR-V Hybrid waarmee onze klanten kunnen overstappen op een elektrische auto.

Foto’s en bron: Honda Motor Europe Ltd.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen