Honda Pilot 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De drie-rijige Honda Pilot SUV voor gezinnen werd volledig opnieuw ontworpen voor het modeljaar 2016 en ontving de mid-cycle update voor het seizoen 2019. De 2021-versie heeft standaard een 9-traps automatische transmissie en airconditioning met twee zones en een nieuwe uitrustingsvariant van de Speciale editie geïntroduceerd. Er zijn tegenstrijdige berichten over de volgende Honda Pilot 2022 versie en een mogelijk herontwerp.

Eerdere Honda Pilot-iteraties waren zes of zeven modeljaren vóór het volledige herontwerp op straat. Berichten over de mogelijke komst van de gloednieuwe pilot voor het seizoen 2022, maar er is nog steeds geen bewijs om deze bewering te ondersteunen. De prototype-versie werd ook niet gespot om ons een glimp te geven van de voortgang van de uiteindelijk gloednieuwe Honda-rijder. Honda heeft nog geen commentaar gegeven op de nieuwe generatie piloten. Omdat er nog geen prototype op straat is en de pandemie voortduurt, is de kans op een gloednieuwe pilot van de vierde generatie groter in het modeljaar 2023.

Honda Pilot 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In tegenstelling tot de rapporten die de gloednieuwe pilot in 2022 suggereren, beweren sommige bronnen dat de volgende pilot de derde generatie-versie zal blijven voor een volgend modeljaar, waarbij de hybride aandrijflijn mogelijk wordt geïntroduceerd als de belangrijkste upgrade. Het nieuwe modeljaar zou ook meer standaarduitrusting en extra opties moeten brengen.

Honda Pilot 2022: ontwerp

Op basis van wat we tot nu toe weten, zou de Honda Pilot 2022 in de huidige generatie moeten blijven en terugkeren zonder noemenswaardige styling of structurele verbeteringen. Honda zou opnieuw een nieuwe Special Edition-versie moeten aanbieden en nieuwe wiel- en kleuropties moeten introduceren.

De middelgrote piloot kreeg de facelift voor het modeljaar 2019 met de ingebouwde grille van de nieuwe versie en Acura-achtige koplampen. Het model heeft een conventioneel gevormd profiel met subtiel gevormde spatborden en een gemarkeerde karakterlijn.

De achterkant is ook conventioneel ontworpen met de gevormde achterklep en mooi geaccentueerde achterlichten.

Interieur, uitrusting:

De Honda Pilot 2022 zou terug moeten keren met hetzelfde ontwerp in de cabine, met enkele veranderingen in de beschikbaarheid van apparatuur en met verschillende nieuwe opties. Honda zou een nieuwe Special Edition-versie kunnen introduceren met verschillende unieke details in de cabine.

De middelgrote piloot heeft goed benutte ruimte in de cabine en veel praktische functies. De eerste twee rijen zijn ruim en de laatste wat smal. De laadcapaciteit is maximaal 83,9 kubieke voet, terwijl het laadvolume voor alle stoelen 16,5 kubieke meter is.

✓ U kunt ook controleren:

De piloot heeft ook een goed en gemakkelijk te configureren rij-drankje. De regeling van de bediening is ook eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.

Op uitrustingsniveau biedt de gezinsvriendelijke Pilot SUV ook een lange lijst met standaardfuncties. Het basismodel zou moeten komen met airconditioning in twee zones, automatische led-koplampen en zeven luidsprekers, maar zou kunnen overschakelen naar een groter centraal display. Ook krijgt het model standaard een aantal actieve veiligheidssystemen. De veiligheidssuite omvat systemen zoals adaptieve cruisecontrol, rijstrookwaarschuwing, automatisch grootlicht, waarschuwing voor aanrijdingen, enz.

Als u de basisuitvoering overslaat, krijgt u verwarmde voorstoelen, klimaatregeling met drie zones, dodehoekbewaking, keyless entry en meer.

In de middenklasse-versie worden lederen bekleding, een elektrische achterklep, een schuifdak enz. Geïntroduceerd. In de topversies worden features als draadloos opladen, verwarmde achterbank, navigatie, entertainment op de achterbank, geventileerde voorstoelen etc. toegevoegd.

Honda Pilot 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda Pilot 2022: prestaties

De aandrijving van de Honda Pilot 2022 zou een vertrouwde 3,5 liter V6-motor blijven. De motor ontwikkelt 280 pk en 262 lb-ft koppel. De 8-traps automatische transmissie is standaard in de hele serie. Op twee na bieden alle stroomlijnkappen zowel tweewiel- als vierwielaandrijving.

Op het niveau van efficiëntie zou de piloot met voorwielaandrijving in 2022 20 mpg stad en 27 snelwegen moeten terugbrengen. De versie met vierwielaandrijving zou ongeveer 19 mpg stad en 26 snelwegen moeten scoren.

Honda beloofde zijn SUV- en truckreeks te elektrificeren en de volgende piloot zou een efficiëntere hybride versie kunnen introduceren. De latere Honda Pilot Hybrid zou een opstelling gebruiken die vergelijkbaar is met de huidige hybride modellen van het merk. Het systeem moet een V-6 verbrandingsmotor bevatten of een kleinere turbocompressor gemengd met elektromotoren. Het model zou ook een opstelling kunnen aannemen die vergelijkbaar is met de Acura MDX Hybrid.

Honda Pilot 2022: release, prijs

De Honda Pilot 2022 zou eind 2021 bij dealers moeten aankomen. Het basismodel zou beschikbaar moeten zijn vanaf ongeveer 32.500 euro. Wanneer er meer apparatuur en geavanceerde functies worden geladen, komt de prijs direct boven de 40.000 euro uit.