Honda Passport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda heeft het Passport-naamplaatje voor het modeljaar 2019 nieuw leven ingeblazen in de vorm van de middelgrote SUV met twee rijen om te concurreren met modellen als de Ford Edge, Jeep Grand Cherokee, Chevy Blazer en Hyundai Santa Fe. Het op piloten gebaseerde paspoort is ruim en goed uitgerust voor het geld. Het model wordt standaard verkocht met een volledige reeks actieve veiligheidssystemen en elke versie krijgt een groot 8-inch touchscreen. De kracht komt van de piloot-afkomstige V-6-motor. Het model heeft sinds de lancering verschillende upgrades geïntroduceerd en er zouden er nog een paar moeten worden toegevoegd wanneer het Honda-passport in 2022 arriveert.

Er zijn verschillende mogelijke upgrades voor het volgende paspoort, die worden gesignaleerd door verschillende rapporten. De 2022-versie komt met een extra uitrustingsoptie op de markt en er zou ook een hybride aandrijflijn kunnen verschijnen. Onbevestigde rapporten suggereren ook dat er geen significante styling- of cabine-updates zouden moeten zijn. Deze claims moeten echter met de nodige voorzichtigheid worden behandeld, aangezien ze afkomstig zijn uit niet-gecontroleerde bronnen en Honda heeft geen commentaar gegeven op deze claims.

Honda Passport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda Pass 2022: ontwerp

Op basis van wat we tot nu toe weten en zonder de prototypeversie op straat, lijkt het erop dat de Honda Passport 2022 niet als een opgefrist model zou moeten komen. Volgens rapporten zou het modeljaar 2022 een nieuwe trimoptie of speciale editie met unieke uitrustingskenmerken moeten brengen.

Het op piloten gebaseerde paspoort deelt dezelfde constructie- en ontwerptaal met het grotere model met drie rijen. Het paspoort lijkt erg op de verkleinde piloot. De carrosserievorm is vergelijkbaar met die van de piloot met drie rijen en er zijn slechts enkele unieke details. De Passport heeft een iets andere grille en achterlichten.

Het nieuwe modeljaar zal nieuwe wiel- en kleuropties brengen en bronnen suggereren ook een nieuwe, uniek vormgegeven versie. Zoals de rapporten suggereren, zou het bijgewerkte paspoort op de markt moeten komen in een 2023-versie en met de styling-upgrades geïnspireerd op de onlangs bijgewerkte Ridgeline-pick-up.

Wanneer de hybride versie van de Honda Passport 2022 uitkomt, zou het model weinig unieke details moeten hebben die het onderscheiden van de reguliere versie.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

De Passport heeft een ruime cabine met een ontwerp geïnspireerd op de grotere piloot-SUV. De bediening is overzichtelijk en het model heeft veel praktische opbergvakken. Ook de achterbank is comfortabel en biedt plaats aan drie volwassenen. De opbergcapaciteit is maximaal 77,9 kubieke voet, terwijl met de achterbank omhooggeklapt er 41,2 kubussen zijn voor vracht.

De Honda Passport 2022 zal worden gelanceerd met hetzelfde cabineontwerp, terwijl er enkele wijzigingen zullen zijn in de uitrustingsorganisatie en verschillende nieuwe opties.

De basisversie zal LED-koplampen, klimaatregeling met drie zones, keyless entry en contact, zeven luidsprekers en een 8-inch touchscreen-gebaseerd infotainmentsysteem met smartphone-ondersteuning bevatten. Het instapmodel Passport zal ook worden uitgerust met rijhulpsystemen zoals Forward Collision Mitigation, Lane Departure Warning en adaptieve cruisecontrol.

Het overslaan van het basismodel voegt lederen bekleding, een elektrische hatchback, elektrisch verstelbare voorstoelen, een zonnedak, dodehoekbewaking en meer toe.

De bovenste panelen zullen meer premiumfuncties toevoegen, zoals verwarmde achterstoelen, geventileerde voorstoelen, verbeterde bekleding, een premium geluidssysteem en meer.

Honda Passport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda Paspoort 2022: Aandrijflijnen

Het op piloten gebaseerde paspoort keert terug met dezelfde V-6-motor onder de motorkap. Een 3,5 liter V-6-motor, die ook te vinden is in de middelgrote Pilot SUV en Ridgeline pick-up, is goed voor 280 pk en 262 lb-ft koppel. De motor stuurt het vermogen via de 9-traps automatische transmissie naar de voorwiel- of vierwielaandrijving.

Op het vlak van efficiëntie zullen er geen noemenswaardige veranderingen zijn ten opzichte van de huidige versie met V-6 aandrijving. Het paspoort met voorwielaandrijving moet op 20 mpg-stad en 25 snelwegen blijven. Met vierwielaandrijving zal het Honda-paspoort uit 2022 naar verwachting 1 mpg minder opleveren in zowel het stadsverkeer als op de snelwegen.

De rapporten suggereren dat Honda de hybride versie zou kunnen lanceren met de bekende tweemotorige opstelling van het merk. De Accord-sedan en de kleinere CR-V SUV gebruiken een 2,0-liter viercilindermotor die wordt ondersteund door de tweemotorige opstelling die 212 pk en tot 47 mpg levert in het sedan-model. De Passport Hybrid zou waarschijnlijk een krachtigere verbrandingsmotor gebruiken met een totaal vermogen van ongeveer 300 pk. De hybride versie zou ook een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie opleveren wanneer deze arriveert.

Honda Paspoort 2022: release, prijs

Het Honda Passport 2022 zou eind 2021 op de markt moeten komen. De prijs zou opnieuw moeten beginnen bij ongeveer 32.500 euro.