Honda Passport 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het aankomende Honda Passport 2021 zal aan het einde van het jaar in de verkoop gaan. Deze SUV wordt niet voor niets de “Baby Pilot” genoemd. Twee modellen lijken visueel en mechanisch erg op elkaar. Het interieur is nagenoeg hetzelfde, waardoor Passport een betrouwbaardere en comfortabelere SUV is. Paspoort is kleiner dan de Pilot, maar biedt meer bodemvrijheid.

Honda biedt een lange lijst met standaarduitrusting en een krachtige V6-aandrijflijn. Het interieur is genereus voor zo’n kleine SUV en klanten zullen genieten van een uitstekende rijkwaliteit. Er is plaats voor vijf passagiers en Passport krijgt in 2021 wat kleine versnaperingen.

Honda Passport 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Paspoort 2021 exterieur upgrades en kleuren

De pas van de nieuwe generatie is in 2019 aangekomen. Om deze reden zal het Honda Passport 2021 geen significante wijzigingen introduceren. De SUV ziet er tenslotte fris en modern uit. In plaats daarvan kiest Honda voor versnaperingen tijdens de cyclus. Visueel lijkt de pas op de Honda Pilot, maar is hij veel kleiner. De compacte afmetingen blijven samen met de voertuigvorm behouden. Bovendien zal het platform ook worden overgedragen en blijft Passport rijden op zijn standaard 20-inch wielen.

Zoals ik al zei, de pas zit hoger dan de Pilot SUV en ziet er fantastisch uit. We houden van de donkere buitenbekleding, die ook standaard is. Nieuwe exterieurkleuren zijn mogelijk. Deze SUV wordt geleverd met een spannend kleurenpalet. Staal saffier, kristalzwart, maanzilver en het Zwarte Woud zijn slechts enkele van de beschikbare koetswerkkleuren.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur verandert

Het interieur van de Honda Passport 2021 is zeer modern en biedt een hoog comfortniveau. De cabine is vergelijkbaar met het interieur van de Honda Pilot. Sommige dingen zijn kleiner en de lay-out van de knoppen is iets anders. We zijn echter van mening dat de Passport SUV een cabine van hoge kwaliteit biedt met veel moderne gemakken.

Het interieur is rechtopstaand, zelfs met de basisuitrusting. Het dashboard is strak en overzichtelijk en bevat mooie soft-touch kunststoffen. De ventilatiesleuven zijn erg futuristisch en het stuur heeft verschillende bedieningselementen. Het lederen stuurwiel en de lederen stoelen zijn optioneel.

Honda Passport 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties en MPG

Het aankomende Honda Passport 2021 is standaard uitgerust met een 3,5-liter V6-benzinemotor. Dit apparaat is leverbaar in de volledige uitrustingsvariant. Het kan tot 280 pk en 263 lb-ft koppel produceren. Het is een zeer betrouwbare en krachtige motor met een negentraps automatische transmissie. Voorwielaandrijving is standaard en Passport biedt meer bodemvrijheid dan de Pilot SUV.

Hierdoor zijn offroad-avonturen mogelijk. Sommige geruchten wijzen op een nieuwe automatische transmissie met 10 versnellingen en we zullen moeten afwachten of de geruchten waar zijn. Deze kleine SUV kan tot 5.000 pond slepen en het brandstofverbruik wordt geschat op 20 mpg in de stad en 25 mpg op de snelweg.

Honda Passport 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum Honda Passport 2021

Het nieuwe Honda Passport 2021 kost 32.000 euro. Dat betekent dat de prijs een belemmering is. De elite-uitrusting met het hoogste bereik begint bij ongeveer 45.000 euro en biedt echte luxe. De verkoop start eind 2020. Hoogstwaarschijnlijk zal Honda in november een nieuwe “babypiloot” lanceren.