HONDA ODYSSEY 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Honda Odyssey Hybrid 2021 zal tal van verbeteringen ondergaan. Deze minivan zou zijn debuut moeten maken op de New York Auto Show 2020 in april van dit jaar. De show is echter uitgesteld tot augustus vanwege de uitbraak van COVID-19. Eerst zagen we de spionagebeelden van de komende minibus. Bovendien bracht Honda vlak voor het debuut enkele teasers uit. Over het algemeen weten we alles over het aankomende Odyssey hybride model.

Het exterieur ziet er fris uit dankzij de laatste verbeteringen, en ook het interieur zal tal van veranderingen en verbeteringen ondergaan. Het hoogtepunt van deze minivan is zeker zijn hybride aandrijflijn, die een uitstekende brandstofefficiëntie biedt. Het debuut vindt plaats in augustus, als alles volgens plan verloopt en Honda zal later dit jaar zijn nieuwe minivan uitbrengen.

HONDA ODYSSEY 2021: specificaties, prijs, releasedatum

ODYSSEY 2021 HYBRIDE BUITENVERFRISSING

Eerst verschenen de spionagefoto’s van de Honda Odyssey Hybrid 2021 online. Ondanks de sterke camouflage zagen we genoeg versnaperingen. Het is belangrijk om te zeggen dat de gewone benzineversie en de hybride versie er hetzelfde uit zullen zien. Daarna bracht Honda een aantal teasers uit en de zaken zijn nu veel duidelijker.

✓ U kunt ook controleren:

Deze minivan wordt in eerste instantie geleverd met opnieuw ontworpen LED-koplampen en een herziene voorkant. Over het algemeen is het ontwerp van het voertuig helemaal niet veranderd. De voorkuip ziet er nu eigenlijk anders uit. Ook de achterbumper wordt iets aangepast en het lijkt erop dat de nieuwe zijspiegels nu te koop zijn.

HONDA ODYSSEY 2021: specificaties, prijs, releasedatum

INTERIEUR KRIJGT MEER TECHNOLOGIE

In de cabine krijgt een nieuwe Honda Odyssey 2021 Hybrid meer technologie. Bovendien zijn kleine verfijningen in de cabine op het eerste gezicht zichtbaar. De klimaatregeling is vernieuwd en de rugleuningen van de tweede zitrij zijn nu veel gemakkelijker op te klappen. Het uitrustingsniveau Elite wordt geleverd met nieuwe lederen bekleding en enkele andere voorzieningen. De rest van de cabine zal niet veel veranderen, maar verbeterde technologische eigenschappen zijn zeker een enorme opsteker.

Net als andere Honda-modellen biedt de Odyssey Hybrid Minivan een standaard Honda Sensing Suite met rijhulpsystemen. Deze suite heeft een waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook, een herinneringssysteem voor de achterbank, adaptieve cruisecontrol en noodremfunctie voor voetgangers. Bovenuitrustingsvarianten zoals Touring en Elite bieden het CabinWatch-camerasysteem van Honda.

HONDA ODYSSEY 2021: specificaties, prijs, releasedatum

HOE WERKT DE HYBRIDE AANDRIJVING?

De aankomende Honda Odyssey 2021 Hybrid is bijna hier. Deze MPV zal een 3,5 liter V6 als standaardmotoroptie blijven bieden. De betrouwbare V6 levert 280 pk en 262 lb-ft koppel. Bovendien is hij standaard uitgerust met een 10-traps automatische transmissie. Een benzinemotor had een vermogen van 19 mpg in de stad en 28 mpg op de snelweg.

Wat betreft de hybride variant, de Odyssey-minivan wordt geleverd met een vergelijkbare technologie die je kunt vinden in de Pacifica Hybrid-minivan. Pacifica gebruikt ook een V6-aandrijflijn en combineert deze met elektromotoren. Odyssey zal echter krachtiger zijn en zou Pacifica’s volledig elektrische bereik van 32 mijl moeten overtreffen. De exacte waarden voor vermogen en brandstofefficiëntie moeten echter nog worden bekendgemaakt.

HONDA ODYSSEY 2021 HYBRID PRIJS EN RELEASEDATUM

De prijs van de aanstaande Honda Odyssey Hybrid 2021 gaat meer kosten dan de reguliere versie, die op 30.000 euro staat. Dat betekent dat de hybride versie niet onder de 34.000 euro komt. De Japanse fabrikant heeft echter nog geen prijsinformatie gepubliceerd.