Honda HR-V 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda’s kleinste crossover HR-V zal volledig opnieuw worden ontworpen voor het modeljaar 2022. Interessant is dat het volgens veel rapporten naar verwachting voor het einde van dit jaar op de markt komt. Een prachtig ontwerp en een bijgewerkte cabine met bijgewerkte technologie moeten de nieuwe Honda HR-V 2022 competitiever maken in zijn klasse.

Het zal echter een duidelijke gedachtenstrijd worden, aangezien modellen als de Hyundai Kona, de Kia Seltos en de Mazda CX-30 zich in hetzelfde segment bevinden. Veel geruchten suggereren dat de nieuwe HR-V in Europa zou kunnen worden aangedreven door een hybride aandrijflijn die is geërfd van de Insight en Accord hybride auto’s. Helaas heeft het bedrijf niet onthuld welke motor de Amerikaanse versie zou kunnen aandrijven.

Honda HR-V 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda HR-V 2022 exterieurdesign

De nieuwe generatie Honda HR-V 2022 ziet er schattig en onopvallend uit. In tegenstelling tot het vorige model wordt het aankomende model gekenmerkt door een geheel nieuwe vormentaal. Ten eerste wordt hij geleverd met een sportievere voorbumper met een nieuwe grille en bijna identiek gevormde koplampen zoals sommige van de Hyundai-modellen. In principe hebben we hetzelfde ontwerp als het recent geïntroduceerde Vezel-model.

Al met al ziet de nieuwe SUV er sportiever uit dankzij de verhoogde coupé-achtige designtaal met een aanzienlijk groter, zeshoekig radiatorrooster. Bovendien rolt hij op de standaard 17-inch wielen, terwijl de sportuitrusting grotere en stijlvollere 18-inch wielen herbergt. Net als veel andere SUV’s in het segment heeft ook de HR-V een handmatige achterklep. Als u echter op zoek bent naar modellen met een elektrische achterklep, wilt u misschien eens kijken naar de nieuwe Mazda CX-30 of Chevy Trailblazer.

Honda HR-V 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Moderne hut

Binnenin zal de Honda HR-V 202 2 een moderner ontwerp aannemen dan zijn voorganger. Allereerst moet het interieurdesign klassiek en aantrekkelijk blijven, met voldoende ruimte voor vijf passagiers. Er worden veel veranderingen verwacht, en de meest opwindende is dat de nieuwe HR-V een vrijstaand infotainmentscherm zal hebben.

Alle modellen zullen waarschijnlijk meer technologie bieden, waaronder een standaard touchscreen-infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android Auto. We verwachten ook subtiliteiten zoals wifi aan boord, SiriusXM-radio en navigatie in het dashboard. De veiligheid zal ongetwijfeld beter zijn en de volgende Honda HR-V moet standaard worden geleverd met automatisch noodremmen, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en adaptieve cruisecontrol.

✓ U kunt ook controleren:

Honda HR-V 2022 motorspecificaties

In Europa wordt de nieuwste Honda HR-V 2022 uitgerust met een hybride aandrijving. Volgens veel geruchten zou de nieuwe SUV hetzelfde systeem kunnen gebruiken dat we zagen in de Insight en Accord hybride auto’s.

Het bedrijf heeft echter nog niet officieel bevestigd welke motor er in het Noord-Amerikaanse model onder de motorkap te vinden is. Het zal hoogstwaarschijnlijk een krachtigere 2,0-liter viercilinder met 158 ​​pk gebruiken die is overgenomen van de compacte Civic.

Honda HR-V 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De modernere Honda HR-V 2022 zal ergens dit jaar op de markt komen. Honda’s kleinste crossover-SUV wordt volledig opnieuw ontworpen en de prijzen zouden niet te veel moeten stijgen in vergelijking met het vorige model.

Velen denken dat het zal beginnen bij 23.000 euro voor het basismodel. Zoals u kunt zien, is de nieuwe HR-V zeer competitief.