Honda HR-V 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Over een jaar komt de gloednieuwe Honda HR-V 2021 op de markt. Volgens talrijke rapporten zal dit het model van de volgende generatie zijn. Dat gezegd hebbende, kunnen we in elke categorie meerdere wijzigingen verwachten, mogelijk een volledig herontwerp. Daarnaast is het interieur flink opgewaardeerd.

De HR-V blijft een compacte cross-over die veelzijdigheid en een uitstekend brandstofverbruik biedt. Honda’s nieuwste model komt ook op Amerikaanse bodem. Hierdoor kunnen we een nieuwe motoroptie verwachten. Een hybride versie is echter nog niet beschikbaar.

Honda HR-V 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Herontwerp van de volgende generatie HR-V 2021

Een nieuwe generatie HR-V-crossovers is nog niet bevestigd. Honda is echter een autofabrikant die graag om de zeven jaar veranderingen aanbrengt. Zo is een nieuwe Honda HR-V 2021 een perfecte kandidaat. Dit is waarom. Het werd geïntroduceerd in 1999 en de eerste generatie duurde tot 2006. De tweede generatie is sinds 2015 aanwezig. Jij doet de wiskunde. Bovendien is HR-V slechts een van de voorbeelden.

In ieder geval is de subcompacte crossover van buitenaf volledig opnieuw ontworpen. De HR-V 2021 krijgt zoveel visuele veranderingen. De styling wordt herzien en we kunnen nieuwe bumpers, een nieuwe grille en koplampen verwachten. Daarnaast worden er nieuwe exterieurkleuren aangeboden. Sommige geruchten spreken van een nieuw uitrustingsniveau, wat een andere optie is.


Honda HR-V 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur revisie

Binnenin biedt de subcompacte crossover ook nieuwe functies. In eerste instantie zal de Honda HR-V in 2021 een nieuw infotainmentsysteem introduceren . De automaker is ook van plan om het aantal knoppen in de cabine te verminderen. HR-V krijgt een groter standaard touchscreen en meer aanraakgevoelige knoppen. De nieuwe interieurindeling, extra glanzend zwarte panelen, stuurwiel en pedalen zullen ongetwijfeld beschikbaar zijn.

De uitvoeringen van de bovenste uitrusting zien er nu nog hoogwaardiger en luxer uit. Ook het ontwerp van de cabine is sterk verbeterd. HR-V is een van de veiligste cross-overs in het segment van de kleine auto’s. Er zijn nieuwe rijhulpsystemen beschikbaar. Dimensionaal verandert er niets. Als gevolg hiervan zal de HR-V voor 2021 er beter en comfortabeler uitzien en aanvoelen.


Honda HR-V 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motor specificaties, geruchten, hybride

Dit is waar het moeilijk wordt. Niemand weet echt of Honda aan een nieuwe motor werkt. Sommige rapporten zeggen “ja”. Volgens dezelfde geruchten wordt er in Europa een nieuwe motor aangeboden. Er is geen officiële bevestiging van Honda, maar de nieuwe aandrijflijn is zeker geen hybride. De komende Honda HR-V 2021 zal zijn efficiënte 1.8-liter motor blijven aanbieden. Deze viercilinder benzinemotor produceert 141 pk en een koppel van 127 lb-ft.

✓ U kunt ook controleren:


Het wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een optionele CVT-transmissie. U kunt een nieuwe subcompacte crossover ook uitrusten met een optionele AWD. Op het gebied van brandstofefficiëntie biedt de HR-V 2021 25 MPG in de stad en 33 MPG op de snelweg. Met deze cijfers blijft HR-V een van de meest economische cross-overs in zijn segment. Als je kracht en snelheid wilt, is HR-V niets voor jou. Als u echter een universele cross-over voor kleine auto’s met een hoog brandstofverbruik wilt, is dit het antwoord.

Honda HR-V 2021 prijs en releasedatum

Zoals bij elk ander model van de volgende generatie, zal de Honda HR-V in 2021 meer kosten. Het huidige model voor 2020 begint bij 22.500 euro. De nieuwe HR-V kost zo’n 24.000 euro. We raden u echter aan om de EX-L-uitrustingsvariant over te slaan. Een goed uitgeruste HR-V is verkrijgbaar voor 28.000 euro.