Honda Freed Hybrid 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De huidige Honda Freed zal waarschijnlijk halverwege volgend jaar uit productie gaan, aangezien de volgende generatie van de Japanse MPV in september 2022 op de markt komt, volgens een rapport van Best Car.

De tweede generatie Honda Freed debuteerde in 2016 en kreeg vorig jaar een facelift. De opfrisbeurt halverwege de cyclus bracht een plus-variant met vijf zitplaatsen (Honda Freed +) in het assortiment. Het rapport zegt dat de volgende generatie modellijn de Honda Freed + zal bevatten en dat deze op een nieuw ontwikkeld platform zou draaien.

Toen de huidige generatie Honda Freed in 2016 debuteerde, was de beschikbare hybride aandrijving (Honda Freed) ’s werelds eerste model dat een neodymiummagneet gebruikte zonder zware zeldzame aardelementen voor de aandrijfmotor. Welke innovaties er te zien zullen zijn in de volgende generatie Honda Freed Hybrid is nog steeds bekend, maar we weten nu dat hij het e:HEV hybride systeem zal delen met de vierde generatie Honda Jazz en de Honda HR-V.

Als referentie gebruikt het e:HEV-hybridesysteem dat beschikbaar is in de vierde generatie van de Honda Jazz de LEB 1,5-liter benzinemotor met 98 pk en 127 Nm samen met de H5-motor, die 109 pk en 253 Nm genereert. De bestuurder kan kiezen uit drie modi: EV Drive, Hybrid Drive en Engine Drive.

✓ U kunt ook controleren:

De Honda Freed 2022 (en Honda Freed + 2022) wordt veiliger dankzij de integratie van een meer geavanceerde versie van Honda Sensing met sonarsensoren en een groothoekcamera aan de voorkant.

De groothoekcamera aan de voorkant is ontworpen om het gezichtsveld en de nachtelijke werking te verbeteren en het rijden in de meeste situaties veiliger te maken. Hierdoor zou het model van de volgende generatie een remsysteem voor het verminderen van botsingen kunnen hebben dat kan remmen wanneer de bevrijde een tegenligger kruist of inslaat. Het zou zelfs logisch zijn om verkeersborden te herkennen die in het instrumentenpaneel zouden kunnen worden weergegeven. Het zal waarschijnlijk condensatie kunnen verwijderen, waardoor het systeem ook bij koud weer naar behoren werkt.

De volgende generatie Honda Freed zal niet de enige gloednieuwe mini-MPV zijn die in 2022 op de Aziatische markten aankomt. Een paar maanden voor de Honda komt de volgende generatie Toyota Sienta op de Japanse markt.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos