Honda Element 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Honda blijft zijn crossover SUV-assortiment up-to-date houden en heeft ook aan elektrificatie gedacht. Het merk heeft beloofd zijn hele assortiment lichte voertuigen te elektrificeren en heeft onlangs zijn bestverkochte modellen geüpdatet. Honda heeft onlangs ook het naamplaatje van het paspoort gerecycled en het is nu een op piloten gebaseerde vijfzitter, aangeboden tussen de grotere Pilot- en kleinere CRV-modellen van het merk. Er doen echter geruchten de ronde over de mogelijke heropleving van een ander naamplaatje en we hebben het over de Honda Element 2021 . Het item is gemeld voor herintroductie sinds het begin 2011 werd stopgezet, maar komt het er echt aan?

Honda Element 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Honda Element 2021: komt het echt?

Honda Element is nog steeds het onderwerp van speculatie sinds het werd stopgezet, en er gaan geruchten over zijn terugkeer voor elk modeljaar sinds het de productielijnen verliet. Speculatie wees opnieuw op de mogelijke komst van de Honda Element 2021 , maar we hebben geen solide bewijs gezien om deze beweringen te ondersteunen. Het prototypemodel, dat zou kunnen wijzen op een heropleving van het Element-naamplaatje, is nog niet op de markt verschenen. Geen van beide Honda zinspeelde op de mogelijkheid om een ​​nieuwe Element SUV te introduceren.

Dus zonder prototype op straat en zonder gelekte details of hints van Honda, hebben we niets solide om beweringen over de lancering van het Honda Element in 2021 te ondersteunen . Het ontwerp van het vorige element lijkt geen goed potentieel te hebben, zelfs niet gezien de moderne automobielstandaarden. Honda heeft onlangs het naamplaatje van het paspoort gerecycled en het zou ons niet verbazen om het nieuwe Honda Element in de komende modeljaren te zien, maar niet in dezelfde vorm als de vorige versie en niet voor het modeljaar 2021.    

Honda Element 2021: ontwerp?

De compacte Honda Element debuteerde voor het modeljaar 2003 en werd tot 2011 verkocht zonder noemenswaardige mechanische of visuele veranderingen. De introductie van het model ging vooraf aan een presentatie van het model X-conceptvoertuig, dat werd opgevat als een activiteitsgerichte gemengde auto die kenmerkend is voor een pick-up en SUV. Het Honda Element bood een veelzijdige en ruime cabine. Het model bood ook gemakkelijk laden en grote flexibiliteit met verwijderbare achterstoelen. Een optioneel hondvriendelijk pakket was ook een interessant kenmerk van het model.

✓ U kunt ook controleren:

Een baksteenachtige vorm, opdringerig windgeruis, een grillig ontwerp, onopvallende acceleratie en een lager brandstofverbruik waren waarschijnlijk de redenen voor het mislukken van het rijden. Scion xB en Nissan Cube stonden voor een soortgelijk lot in een vergelijkbare stijl, terwijl de Kia Soul een van de zeldzame doosvormige modellen in zijn soort is die nog steeds op de weg is. Honda heeft het element effectief vervangen door een meer conventionele Honda CR-V, die veel beter bleek te zijn in de markt.   

De controversiële rapporten suggereren de terugkeer van het Element-naamplaatje als de 2021 Honda Element-versie met hetzelfde silhouet maar verbeterde structurele en prestatiekenmerken. Het model zou op het verbeterde platform van het merk komen en met Honda’s nieuwe designtaalattributen. Het nieuwe element moet ook worden uitgerust met een flexibele cabine en laadruimte. Het model moet ook de nieuwste technologie en beveiligingssystemen van het merk gebruiken met premium gemaksfuncties die beschikbaar zijn in de hogere klassen, zoals aangegeven in de rapporten.

Honda Element 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Honda Element 2021: prestaties?

De nieuwe Honda Element 2021 zou een 1.5 liter turbo 4-motor gemengd met de continu variabele transmissie in één toepassing gebruiken. Onbevestigde rapporten suggereren dat er ook een hybride versie beschikbaar zou moeten zijn die een 1,5-liter motor combineert met een elektrische opstelling vergelijkbaar met de Honda Insight. Het model zou verschijnen met zowel twee- als vierwielaandrijving, zoals onbevestigde rapporten suggereren.

Honda Element 2021: prijs, conclusie

Het gerucht gaat dat het twijfelachtige Honda Element tegen het einde van het jaar in 2021 zal verschijnen en in de verkoop zal gaan vanaf een prijs van 20.000 euro. Zonder solide bewijs, waaronder het ontbreken van de prototypeversie op straat, lijkt de komst van de 2021-elementen slechts een nieuwe ronde van speculatie te zijn.

Het Element-naamplaatje zou door Honda kunnen worden gebruikt voor het gloednieuwe model in de komende jaren, maar de nieuwe versies zouden waarschijnlijk een beetje gemeen hebben met het vorige Element. Een waarschijnlijker scenario is om het Element-naamplaatje te gebruiken voor het nieuwe model, dat conventioneler van vorm en ontwerp is en mogelijk een volledig elektrische versie. In elk geval zou het Element-Badged-model niet snel moeten worden vrijgegeven, omdat we al enkele aanwijzingen of gelekte details beschikbaar zouden hebben.