Honda Crosstour 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Als we de laatste berichten kunnen vertrouwen, komt de Crosstour terug. Nog niet zo lang geleden probeerde Honda Subaru’s bekende formule van een crossover/stationwagen uit. Dit model is gebaseerd op de overeenkomst en heeft een typische carrosserie in combinatie met een grotere bodemvrijheid. Helaas waren de verkopen niet zo goed en heeft dit model nooit de outback bereikt. Kort daarna werd deze crossover stopgezet. Na een aantal jaren van onderbreking lijkt het erop dat Honda het nog een keer zal proberen. Het nieuwe model zou uitkomen als de Honda Crosstour 2021 .

Honda Crosstour 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Op dit moment is dit niets meer dan een gerucht, dus het is moeilijk om over details te spreken. Maar dat betekent niet dat we niet kunnen speculeren over het mogelijke model dat opnieuw de Outback zou aannemen, evenals een luxer Audi Allroad Quattro-model. We verwachten dat Honda vasthoudt aan de oorspronkelijke ontwerpfilosofie, maar verwachten ook grote verbeteringen in bepaalde aspecten ten opzichte van het origineel.

Honda Crosstour 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Herontwerp Honda Crosstour 2021

Als het gaat om basisontwerpfuncties, is het eerste dat in je opkomt het platform. We gaan ervan uit dat de Honda Crosstour 2021 ook gebaseerd zou zijn op het Accord. Het zou dezelfde mechanica delen, wat een FWD-lay-out betekent in vergelijking met het legendarische AWD-systeem van Subaru. Natuurlijk zou de nieuwe Crosstour ook verkrijgbaar zijn met een lay-out als deze, maar het is niet nodig om te praten over hoe superieur de aandrijflijn van Subaru is.

Honda moet zich dus op andere dingen concentreren. Gezien de rijeigenschappen van de Accord, lijdt het geen twijfel dat de Honda Crosstour 2021 een betere rijdynamiek en handling kan bieden , evenals een hoger comfortniveau. Tel daar nog een behoorlijke bodemvrijheid en een solide interieur bij op, en je krijgt een behoorlijk serieuze concurrent.

Honda Crosstour 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Buiten

Als het gaat om het exterieurdesign, verwachten we dezelfde wielbasis als de Accord. Natuurlijk zou het nieuwe model in een wagenbak komen, wat betekent dat het waarschijnlijk iets langer zal zijn. Uiteraard komt er ook een beduidend hogere bodemvrijheid, wat in de praktijk een typisch crossover-uiterlijk betekent. Qua styling moet het nieuwe model erg lijken op de beroemde sedan. Dit heeft met name betrekking op de voorkant, die bijna identiek zou moeten zijn.

De achtersteven was het zwakste punt van het origineel. Het heeft vormen die er niet goed uitzien en ook niet erg praktisch zijn. Daarom denken we dat de nieuwe Honda Crosstour 2021 in dit opzicht wat comfortabeler zal zijn . We vertrouwen op relatief conservatieve stylingoplossingen die meer binnenruimte bieden en de algemene bruikbaarheid verbeteren.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Aan de binnenkant verwachten we geen bijzondere verschillen met de Accord, althans wat het dashboardontwerp betreft. Het dashboard van de Accord ziet er gewoon modern uit en is van een behoorlijk solide algehele kwaliteit. Bovendien is het aantal geavanceerde technische goodies behoorlijk indrukwekkend, waardoor het er allemaal hightech en weelderig uitziet.

Ook de eerste rij moet gelijk blijven, al is een iets hogere zitpositie ook heel goed mogelijk. De tweede zitrij biedt zeker meer hoofdruimte door de carrosserievorm van de auto. De grootste verbetering wordt echter bereikt op het gebied van laadruimte. We rekenen op cijfers die concurreren met de Outback, die ongeveer 32,5 kubieke voet achter de tweede rij is en meer dan 75 kubieke voet met de achterbank neergeklapt.

Natuurlijk moet de nieuwe Honda Crosstour 2021 worden uitgerust met tal van standaardfuncties, vooral als het gaat om veiligheid en technische extra’s. We gaan ervan uit dat de Honda Sensing Suite standaard is evenals een groot aantal hightech extra’s.

Honda Crosstour 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Honda Crosstour 2021 motor

Als het gaat om de aandrijflijn, zijn we niet zeker van de 1,5-liter viercilinder turbomotor van de Accord. Het is een goede motor, maar onze gok is dat Honda zich waarschijnlijk zou willen onderscheiden met een krachtigere 2,0-liter motor die standaard op alle modellen zou zijn. Deze motor levert 252 pk en 272 pond-voet koppel, maar voelt nog krachtiger aan. De Accord vliegt letterlijk op deze motor, dus we twijfelen er niet aan dat de Honda Crosstour 2021 ook een geweldige rijdynamiek zou hebben. Het vermogen zou via een automatische transmissie met 10 versnellingen op de voorwielen worden overgebracht, terwijl er ook AWD-modellen beschikbaar zouden zijn.

We denken dat er een grote kans is om ook een hybride versie te zien. Dat zou natuurlijk het bekende systeem van de Accord zijn, dat gebaseerd is op een 2,0-liter atmosferische motor en een totaal vermogen van 212 pk.

Honda Crosstour 2021 releasedatum en prijs

De comeback van de Honda Crosstour 2021 is op dit moment slechts een gerucht, en hoewel sommige bronnen suggereren dat dit al volgend jaar zou kunnen gebeuren, zijn de functionarissen nog steeds kalm. Als het op een dag terugkomt, gaan we ervan uit dat de basisprijs 30.000 euro zou zijn.