Honda CR-V 2024: Interieur, motor en modificaties

De volledig nieuwe Honda CR-V Hybrid, die in juli 2022 debuteert, maakt deel uit van de zesde generatie van de Honda CR-V-familie, waartoe vanaf 2024 ook de Honda CR-V Hydrogen FCEV zal behoren. Daarvoor krijgt de bestverkochte crossover zijn eerste update voor modeljaar 2024.

Honda CR-V 2024: Interieur, motor en modificaties

Ontwerp

De 2024 Honda CR-V Hybrid behoudt het uiterlijk van het vorige modeljaar. Een hoge grille met stevige inzetstukken van zeshoekig gaas, een bredere onderste luchtinlaat, een sportievere bumper, een hogere en rechtere motorkap en smallere koplampen geven de CR-V een dramatische uitstraling vanaf de voorkant.

In zijaanzicht heeft de nieuwe generatie CR-V Hybrid een meer hoekige carrosserie dan het vorige model, wat de auto een hoekiger en stijver uiterlijk geeft. De schouderlijn, die begint bij de bovenhoek van de koplampen en doorloopt naar achteren, is geprononceerder. Het bijgewerkte model lijkt grotere ruiten te hebben, wat lange ritten comfortabeler moet maken voor alle passagiers.

Honda CR-V 2024: Interieur, motor en modificaties

Aan de achterkant lijkt de nieuwe CR-V Hybrid nog meer op Volvo’s SUV’s en stationwagons dankzij de nieuw ontworpen achterlichten. De L-vormige koplampen worden aangevuld door L-vormige lichtgroepen aan de onderkant. Een andere opvallende verandering is de verplaatsing van de nummerplaat van de onderkant van de achterklep naar de bovenkant. Het weglaten van de chromen applicatie op de achterklep is een goede zet, want het geeft de achterkant een strakke uitstraling.

MetingHonda CR-V 2024 Hybrid Afmetingen
Lengte184,8 inch
Breedte73,5 inch
Hoogte66,2 inch (voorwielaandrijving)/66,5 inch (vierwielaandrijving)
Wielbasis106,3 duim
Bodemvrijheid7,8 inch (voorwielaandrijving)/8,2 inch (vierwielaandrijving)

Afmetingen van de Honda CR-V Hybrid 2024


Binnen

Ook het interieur van de Honda CR-V Hybrid 2024 heeft de uitstraling van zijn voorganger, althans visueel. Het eenvoudige interieur sluit aan bij de nieuwe merkfilosofie van “eenvoud en een beetje meer”.

In vergelijking met de vorige generatie CR-V Hybrid, die in 2022 uit productie werd genomen, is het nieuwe model veel esthetischer. Honda heeft het dashboard afgeslankt en de middenconsole opgeruimd door het scherm van het infotainmentsysteem naar een andere plek te verplaatsen en het aantal bedieningselementen te verminderen. Het bedrijf heeft een touchpad op het dashboard geïnstalleerd om de bediening door de bestuurder te vergemakkelijken.

Honda CR-V 2024: Interieur, motor en modificaties

Het dashboard ziet er vrijwel hetzelfde uit als bij de Civic. De ventilatieopeningen van de airconditioning zitten verborgen achter rechthoekige roosters, een compact gedeelte aan de bestuurderszijde en een bijzonder breed gedeelte dat zich uitstrekt van de andere kant van het stuurwiel tot de andere kant van het dashboard. Vier kleine knoppen, die doen denken aan high-end home entertainment apparaten, regelen de richting van de luchtstroom.

De middenconsole heeft de bekende versnellingspook in plaats van de modernere druk- of draaischakelaars. Dit is Honda’s manier om van de CR-V een gebruiksvriendelijk model te maken en tegelijkertijd de productiekosten van traditionele mechanische onderdelen te verlagen.

Honda CR-V 2024: Interieur, motor en modificaties

De stabiliserende voorstoelen en de hoek van het stuurwiel zorgen voor een comfortabele rit voor bestuurder en passagier. tussen de voorstoelen heeft de middenconsole een opbergvak van 9 liter, het grootste in zijn klasse. Achterin kunnen de stoelen in acht stappen comfortabel op de gewenste hoogte worden gezet. Achter de achterbank is een laadruimte van 39,3 kubieke meter, die kan worden uitgebreid tot 76,5 kubieke meter door de rugleuningen van de achterbank horizontaal neer te klappen.

Infotainmentsysteem

De Sport-uitvoering heeft momenteel een 7-inch touchscreen met volumeregeling en tuningbediening, terwijl de Sport Touring-uitvoering een 9-inch HD-touchscreen heeft met volumeregeling, aanpasbare functie-instellingen en slimme snelkoppelingen.

Honda CR-V 2024: Interieur, motor en modificaties

Het 9-inch HD-kleurentouchscreen is het grootste dat Honda ooit op zijn modellen heeft aangeboden. Het infotainmentsysteem is draadloos compatibel met Apple CarPlay en Android Auto. Het kleinere infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen en lage resolutie in de Sport-versie heeft een bekabelde integratie met Apple CarPlay en Android Auto.

Draadloos opladen

De middenconsole heeft een geïntegreerde draadloze oplader, een Qi-compatibel apparaat van 15 watt. De bestuurder of passagier kan zijn smartphone in een daarvoor bestemde ruimte aan de voorkant van de middenconsole plaatsen en de draadloze oplader bevindt zich in de onderste ruimte.

Dashboard

De volgende generatie CR-V Hybrid heeft een semi-digitaal instrumentenpaneel met een 7-inch display voor informatie over de bestuurder (inclusief snelheidsmeter) en een analoge toerenteller. In het tijdperk van geavanceerde, volledig digitale dashboards en elektrische auto’s met schermen tot 34 inch (zoals de Lucid Air), ziet de CR-V Hybrid er verouderd uit.

Honda CR-V 2024: Interieur, motor en modificaties

Honda biedt een 10,2 inch LCD digitaal dashboard voor de Accord en Civic, maar dit is nog niet het geval voor de CR-V Hybrid. Daar zijn verschillende redenen voor: mogelijke onderdelentekorten en kostenproblemen. Het is mogelijk dat de upgrade later in de levenscyclus van de CR-V Hybrid wordt ingebouwd, maar een groter display maakt geen deel uit van de upgrade voor MY2024. Het constante tekort aan chips heeft invloed op de beschikbaarheid van elektronische onderdelen in de auto-industrie.

In de Civic toont het 10,2 inch display allerlei informatie die de bestuurder direct vanaf het stuurwiel kan aanpassen. De bestuurder kan kiezen tussen een traditionele ronde snelheidsmeter en toerenteller of staafdiagrammen. Bij gebruik van Adaptive Cruise Control verdwijnen de snelheidsmeter en toerenteller voor een meer ontspannen rijervaring, maar wordt de snelheid weergegeven via een digitale snelheidsmeter.


Beveiliging

De nieuwe generatie Honda CR-V Hybrid heeft een versterkte structuur en tal van veiligheidsvoorzieningen. Hij heeft een nieuwe structuur voor de bovenste voorstijl, een nieuw zijframe en een nieuwe structuur voor het onderste schutbord. een stijvere dakstructuur, dorpels en middenstijl, portieren, wielkast achter en achterstijl verbeteren de bescherming bij aanrijdingen van opzij. Nieuwe airbags voor en standaard zij-airbags om knieën en achterpassagiers te beschermen zorgen ook voor meer passieve veiligheid dan de vorige generatie.

Honda CR-V 2024: Interieur, motor en modificaties

Op het gebied van actieve veiligheid combineert het Honda Sensing-systeem op de nieuwe CR-V Hybrid een nieuwe groothoekcamera met een gezichtsveld van 90 graden en een millimetergolfradar met een gezichtsveld van 120 graden. Hierdoor kan het systeem botsingen beter vermijden omdat het de kenmerken van objecten beter kan detecteren. Een ander voordeel van de brede gezichtshoek is een betere voertuigcontrole op kruispunten.

In tegenstelling tot de vorige generatie CR-V Hybrid is de nieuwe generatie CR-V Hybrid uitgerust met Traffic Jam Assist, Low Speed Braking Control, Traffic Sign Recognition (TSR) en Driver Attention Monitor. Daarnaast reageren enkele van de nieuwste rijhulpsystemen zoals Lane Keeping Assist (LKAS) en Adaptive Cruise Control (ACC) met Low Speed Follow nog natuurlijker. De update van MY2024 heeft de veiligheid van de CR-V Hybrid niet veranderd.


Schattingen

De Honda CR-V Hybrid 2024 is naast de eerdere Sport- en Sport Touring-klassen ook verkrijgbaar in de Sport-L-klasse. Het nieuwe pakket is gepositioneerd tussen Sport en Sport Touring. Het omvat 18-inch Berlina Black wielen, glanzend zwarte accenten en rechthoekige uitlaatuiteinden voor een sportieve styling. Een elektrisch verstelbare passagiersstoel, elektrisch bedienbare achterklep, een 9-inch infotainmentsysteem met touchscreen en een 15-watt draadloos oplaadstation voor smartphones behoren tot de belangrijkste comfortfuncties in deze klasse.


Technische gegevens

Aangezien de Honda CR-V Hybrid van 2024 een overnamemodel is, zijn er geen technische wijzigingen. Kopers kunnen dezelfde prestaties, rijdynamiek en comfort verwachten als het model van vorig jaar.

Platform

Bij het herontwerp van de CR-V Hybrid voor modeljaar 2023 heeft Honda het chassis van het model opnieuw ontworpen en de structuur versterkt. De grotere spoorbreedte verbetert de stabiliteit van de SUV. De torsiestijfheid van de carrosserie is met 15 procent verhoogd, wat resulteert in een betere wegligging en een soepeler rijgedrag.

Honda CR-V 2024: Interieur, motor en modificaties

Honda heeft een MacPherson veerpoot voor en een stuurinrichting met variabele overbrengingsverhouding geïntegreerd in een nieuw subframe dat stijver is en heeft de stuurkolom verplaatst voor een beter stuurgevoel en meer precisie. Het subframe achter is ook stijver dan dat van de vorige generatie en het bedrijf heeft de multi-link achterwielophanging opnieuw geconfigureerd en de stijfheid van de bovenste bladveerophanging met 15 procent vergroot. Beide wijzigingen hebben de wegligging verder verbeterd.

Stroom

De Honda CR-V Hybrid van 2024 is uitgerust met een hybride-elektrische aandrijflijn met twee motoren van de vierde generatie. Dit hybride systeem combineert een 2,0-liter benzinemotor met directe injectie met twee elektromotoren die naast elkaar zijn geplaatst, in plaats van in lijn met de krukas van de motor zoals bij de vorige generatie.

Honda CR-V 2024: Interieur, motor en modificaties

De benzinemotor ontwikkelt 145 pk en 138 lb-ft koppel. De tractiemotor produceert 181 pk en 247 lb-ft koppel. De generatormotor met 161 pk is verantwoordelijk voor het opladen van de lithium-ion tractiebatterij. Het totale vermogen van het hybride systeem is 204 pk en is voldoende voor een respectabele topsnelheid van 180 km/u.

Kansen en effectiviteit

Net als zijn voorganger mag de 2024 Honda CR-V Hybrid een aanhanger tot 1000 kg trekken. Honda verwacht dat het brandstofverbruik van de 2024 CR-V Hybrid gelijk zal zijn aan dat van het vorige model, waarvan de EPA schat dat hij tot 43 mijl per gallon haalt in de stad, 36 mijl per gallon op de snelweg en 40 mijl per gallon bij gecombineerd rijden.

AspectSpecificaties van de Honda CR-V Hybrid 2024
Motortype2,0-liter GDI
Cilinderinhoud1993cc
Motorvermogen145 pk bij 6100 tpm
Motorkoppel138 lb-ft bij 4.500 tpm.
TractiemotorElektromotor met permanente magneten
Vermogen tractiemotor181 pk bij 5000-8000 tpm.
Tractie motorkoppel247 lb-ft bij 0-2000 rpm.
Capaciteit systeem204 PK.
Overbrenging van infectieVariator
Gecombineerd vermogen204 PK.
Tractie motorkoppel247 lb-ft.
Opzet transmissieFWD/AWD (handmatig)
Verwacht brandstofverbruik (gecombineerd)Voorwielaandrijving: 36 mijl per gallon (in de stad)/40 mijl per gallon (op de snelweg)/43 mijl per gallon (gecombineerd)
Vierwielaandrijving: 34 mijl per gallon (in de stad)/37 mijl per gallon (snelweg)/40 mijl per gallon (gecombineerd)

Specificaties voor de Honda CR-V Hybrid 2024


Prijs

De prijzen voor de Honda CR-V Hybrid uit 2024 beginnen bij 34.645 euro.

ConfiguratieDe prijs van de Honda CR-V Hybrid 2024
Sportieve voorwielaandrijving34.645 euro
De sport is compleet36.145 euro
Sport-L FWD37.645 euro
Sport-L vierwielaandrijving39.145 euro
Sport-Touring vierwielaandrijving40.795 euro

Prijsdetails voor de Honda CR-V Hybrid 2024


Kleuren

De Honda CR-V Hybrid van 2024 is verkrijgbaar in dezelfde acht kleuren als het vorige model:

  • Blauw metallic Canyon
  • Kristalzwart metallic
  • Maanzilver metallic
  • Meteorietgrijs metallic
  • Platina Wit Parel
  • Helderrood metallic
  • Solid Night Parel
  • Stadsgrijs parel

Nieuweautos.com zegt

De CR-V, met name de Hybrid, heeft belangrijke updates gekregen voor modeljaar 2023, waaronder een nieuw infotainmentsysteem met touchscreen, meer vermogen en een hogere trekcapaciteit. Vooruitkijkend naar modeljaar 2024 zal de auto proberen de positieve impuls die deze updates hebben gecreëerd voort te zetten.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen