Honda CR-V 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Honda’s best verkochte CR-V, gelanceerd in het midden van de jaren negentig, is volledig opnieuw ontworpen voor 2023. De nieuwe, zesde generatie van de populaire compacte cross-over heeft een fris exterieurdesign, een ruimer interieur en verbeterde technologie en rijhulpfuncties. Iets groter dan zijn voorganger, lijkt de CR-V 2023 het succes voort te zetten dat het merk door de jaren heen zo populair heeft gemaakt.

Honda CR-V 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Onze mening Honda CR-V 2023

De uitdaging voor Honda is niet alleen om de nieuwe CR-V beter te maken dan de concurrentie, maar ook om de uitstekende voorganger van deze SUV te verbeteren. Dit voertuig is een herhaalde winnaar in vergelijkende tests, onze best beoordeelde compacte cross-over en zelfs de winnaar van onze wedstrijd SUV van het jaar 2018. Zal de nieuwe CR-V onze beste tot nu toe zijn?

Honda CR-V 2023: specificaties, prijs, releasedatum

We vinden de CR-V 2023 aantrekkelijk, zo niet vernieuwend. Het exterieurdesign is vrij sober, maar het op de Civic geïnspireerde interieur voelt strak en functioneel aan. Ook de verbeterde technische en rijondersteunende functies overtuigen. Sterker nog, hij rijdt behoorlijk goed – misschien geen verrassing gezien het feit dat hij het platform deelt met de lieve Civic. De turbomotor zorgt voor een redelijke acceleratie, maar de precieze besturing, progressieve remmen en goed gecontroleerde wegligging zorgen voor een comfortabel gevoel van verbondenheid.

Honda CR-V 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Toch mist de CR-V een zekere ‘wow-factor’. We krijgen de indruk dat Honda niet al te veel wilde veranderen om de vele trouwe CR-V-kopers niet van zich te vervreemden. In die zin blijft de CR-V een solide keuze onder de compacte cross-overs, maar we denken dat Honda een manier had kunnen vinden om meer opwinding en innovatie toe te voegen. In plaats daarvan is de CR-V in wezen hetzelfde als voorheen, alleen duurder.

prestaties en brandstofverbruik

De motor van de CR-V is nog steeds een 1,5-liter turbocharged inline-vier die nog steeds 190 pk en 179 lb-ft koppel levert. Honda heeft de motor opnieuw ontworpen om hem stiller te maken en maximaal koppel te leveren bij lagere toerentallen. Hij is nog steeds gekoppeld aan een CVT-automaat, met standaard vierwielaandrijving en een herzien vierwielaandrijvingssysteem kan nu tot 50 procent van het koppel naar de achterwielen sturen.

Honda CR-V 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Honda CR-V 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Omdat het vermogen en koppel van de CR-V ongewijzigd blijven, zullen de acceleratie en het brandstofverbruik van de Honda niet significant veranderen. Met behulp van de 0-60 mph-tijd van 7,8 seconden en 27-28 / 32-34 mpg stad / weg brandstofverbruik als referentiepunten totdat we deze statistieken voor de 2023 CR-V krijgen.

Honda CR-V 2023: specificaties, prijs, releasedatum

✓ U kunt ook controleren:

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

Een uitgebreid en verbeterd Honda Sensing-pakket met bestuurdersassistentie en actieve veiligheidsvoorzieningen is beschikbaar in elke CR-V uit 2023. Blind Spot Detector is nu standaard op alle uitrustingsniveaus, net als Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning en Automatic Emergency Braking. De sensoren die informatie naar deze systemen sturen, zijn verbeterd om een ​​meer natuurlijke reactie mogelijk te maken. Andere nieuwe assistenten zijn een sneeuwrijmodus en downhill-controle. De meerjarige streak van de CR-V als een IIHS Top Safety Pick en NHTSA Five-Star Overall Safety Rating zal naar verwachting ook niet eindigen met het 2023-model. Naast een stijvere koetswerkstructuur beschikt de nieuwe CR-V over verbeterde frontairbags en zij-airbags op de tweede zitrij.

Honda CR-V 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Honda CR-V 2023: specificaties, prijs, releasedatum

laadruimte en interieur

De CR-V 2023 heeft een groter laadvolume dan zijn voorgangers en een verstelbare laadvloer die enkele kuubs meer biedt. Er is ook meer beenruimte op de tweede rij, dus de achterbank is ruimer dan die van sommige rivalen.

Beenruimte (voor/achter) Bagageruimte (stoelen omhoog/omlaag)
Honda CR-V 41,3/41,0 inch 36,3-39,3/76,5 kubieke voet
Toyota RAV4 41,0/37,8 inch 37,6/69,8 kubieke voet
Subaru Forester 43,3/39,4 inch 28,9/74,2 kubieke voet

technologie

Het infotainment-touchscreen van de CR-V EX meet 7,0 inch, dat van de EX-L 9,0 inch. Beide zijn voorzien van Apple CarPlay en Android auto , heeft de EX-L ook een draadloze verbinding. Alle CR-V’s uit 2023 hebben een 7,0-inch display in het instrumentenpaneel. De CR-V EX heeft twee USB-poorten op de eerste rij, een Type A en een Type C. De CR-V EX-L heeft twee Type-C-poorten op de tweede rij en een draadloze oplader op de eerste rij.

CR-V 2023 EX of EX-L?

Aangezien de prijs van elke CR-V is gestegen, waarom zou u dan voor de EX-L-uitvoering voor het 2023-model kiezen? Zoals de L in de naam suggereert, wordt de EX-L-bekleding geleverd met lederen stoelen in plaats van stoffen stoelen zoals de EX-bekleding. Als de LX-uitrusting is verwijderd, heeft elke CR-V een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en heeft de EX-L een elektrisch verstelbare passagiersstoel.

Honda CR-V 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De technische upgrades van de EX-L omvatten een groter 9,0-inch infotainment-touchscreen, Apple CarPlay en Android Auto, USB-oplaadpoorten op de tweede rij en een draadloos oplaadstation. Beide uitrustingsniveaus worden aangedreven door een 1,5-liter turbomotor, bieden vierwielaandrijving, rollen op 18-inch zilveren wielen en worden geleverd met het volledige pakket Honda Sensing-rijhulp en actieve veiligheidsvoorzieningen. De andere twee uitrustingsniveaus van de CR-V 2023, Sport en Sport Touring, zijn exclusief verkrijgbaar met hybride aandrijflijn.

CR-V TrailSport onderweg?

Off-road gaan – of er in ieder geval zo uitzien – is tegenwoordig een ware rage, en met dat in gedachten heeft Honda de TrailSport-uitrustingslijn gemaakt. Tot nu toe heeft de autofabrikant de Passport TrailSport en de Pilot TrailSport uitgebracht, die beide worden geleverd met wielen, banden en carrosseriepanelen die zijn geïnspireerd op echte offroad-voertuigen.

De adviesprijs is Honda CR-V 2023 – 35.800 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com