Honda CR-V 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Een van de best verkochte compacte crossover-modellen, de Honda CR-V, wordt geleverd met een paar kleine wijzigingen en updates. De nieuwe generatie Honda CR-V 2022 introduceert een verfrissend ontwerp en een modernere cabine.

Deze SUV is populair op de planeet en het eerste model werd eind 1996 geïntroduceerd. Het aankomende model zal echter de zesde generatie zijn en zal ergens volgend jaar beschikbaar zijn. Van wat we hebben gehoord, zal de fabrikant dezelfde motoren behouden, en we kunnen dezelfde 1.5-liter, 4-cilinder en turbocharged hybride eenheden verwachten.

Honda CR-V 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda CR-V 2022 versnaperingen

Honda heeft vorig jaar de CR-V-crossover enigszins vernieuwd en we verwachten geen significante updates voor de nieuwe. Vorig jaar heeft de fabrikant de voorkant geüpdatet met een nieuwe bumper en een verduisteringsrooster. Er zijn ook grotere openingen voor de mistlampen, die de voorkuip een sportievere uitstraling geven. Volgens Honda zal het nieuwe model echter worden geleverd met bijgewerkte EX-, EX-L- en Touring-stroomlijnkappen. Alle modellen krijgen een nieuw rond LED-mistlicht, terwijl de EX-kuip nu op unieke 18-inch wielen rijdt. De toerkuip is het best uitgerust en rolt op 19 inch wielen.

Over het algemeen is Honda’s best verkochte SUV CR-V iets gespierder dan zijn voorganger. De bodemvrijheid is hoger en dit model meet nu 7,8 inch voor modellen met voorwielaandrijving (FWD) en 8,2 inch voor vierwielaandrijving. Over het algemeen biedt CR-V hierdoor gemakkelijk reizen op hogere niveaus.

Het hybride model is ook beschikbaar en kent kleine verschillen. Dit model bevat led-mistlampen, een blauw Honda-embleem en een licht herontworpen achterbumper met een verborgen uitlaat.

✓ U kunt ook controleren:

Het interieur zou moderner moeten zijn

Op deze afdeling zal de nieuwe Honda CR-V 2022 hetzelfde moderne interieur blijven bieden. Over het algemeen is de cabine van deze compacte crossover met 2 rijen en 5 passagiers een van de beste eigenschappen. Het is een van de ruimste modellen in zijn klasse. Ook biedt deze SUV vooraf een uitstekende comfortabele zitpositie en heeft hij goed zicht naar buiten.

Het belangrijkste is dat het hybride model bijna dezelfde oplaadcapaciteit biedt als het basismodel. De Honda CR-V 2021 Hybrid biedt 33,2 kubieke voet ruimte achter de achterbank. Gevouwen stoelen openen echter 68,7 kubieke voet versus 39,2 / 75,8 kubieke voet voor het standaardmodel.

Het instapmodel LX omvat Honda Sensing, automatische klimaatregeling in één zone, een achteruitrijcamera, een handmatig verstelbare 6-weg bestuurdersstoel, een audiosysteem met 4 luidsprekers / 160 watt met een 5-inch kleurenscherm en cruise control en draadloze Bluetooth-connectiviteit .

Honda CR-V 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda CR-V 2022 aandrijflijnopties

Net als de huidige vijfde generatie zal de nieuwe Honda CR-V 2022 dezelfde motoren gebruiken. Er zijn er precies twee. De eerste aandrijflijn bestaat uit een 1,5-liter viercilinder met turbocompressor die 190 pk en een koppel van 179 lb-ft ontwikkelt. Hoogstwaarschijnlijk zullen er echter enkele mechanische upgrades plaatsvinden, wat resulteert in een betere efficiëntie.

Het huidige model biedt een brandstofverbruik van 34 mpg op de snelweg op modellen met voorwielaandrijving, terwijl de AWD-versie twee mpg minder levert. Net als het vorige model zal het nieuwe model waarschijnlijk dezelfde standaard CVT gebruiken.

Specificaties hybride model

De Honda CR-V 2022 Hybrid maakt gebruik van een 2.0 liter 4 cilinder motor en twee elektromotoren. Dankzij deze combinatie komt het totale vermogen op 212 pk. In tegenstelling tot het basismodel is de hybride standaard uitgerust met vierwielaandrijving. Het maakt ook gebruik van een continu variabele automatische transmissie (eCVT) en kan bij lagere snelheden alleen op elektriciteit rijden.

In vergelijking met andere modellen in hetzelfde segment als de Toyota RAV4 Hybrid of Ford Escape Hybrid, is de nieuwe CR-V echter efficiënter in de stad en levert hij 40 l / 100km.

Honda CR-V 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

De releasedatum van de nieuwe Honda CR-V 2022 zal volgend jaar tegen een iets hogere prijs zijn. Het huidige model kost iets meer dan 25.000 euro voor het LX-basismodel, terwijl de CR-V Touring Top Edition ruim 33.000 euro kost.

Honda CR-V Hybrid begint bij 28.000 euro, slechts 1.200 meer dan een basis CR-V met vierwielaandrijving.