Honda Civic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De 11e generatie Honda Civic sedan in prototype-formaat maakte zijn debuut in november vorig jaar, en nu heeft de auto eindelijk de productielijnen overgenomen. Het nieuwe model heeft weinig gemeen met de pre-reform auto, omdat het een totaal ander koetswerkdesign en een fundamenteel andere interieurarchitectuur heeft. Alleen de techniek is geërfd, maar ook hier zijn er veranderingen geweest. De belangrijkste markt voor de Civic blijft de Amerikaanse markt, waar hij de leider in zijn klasse is. De assemblage van limousines voor de VS vindt plaats in een fabriek in de stad Alliston (Ontario, Canada). Hatchbacks worden geregistreerd in Indiana met een vertraging van enkele maanden. Het is interessant dat de vijfdeurs hatchbacks eerder in Groot-Brittannië werden geproduceerd, het lokale bedrijf werd echter gesloten en dan zal de fabriek in Turkije hetzelfde lot ondergaan. Dat gezegd hebbende, worden er nu auto’s van Honda geïmporteerd vanuit Amerika naar Europa.

Honda Civic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Afbeelding wijzigen

Qua design is de nieuwe Civic 2022 afgestapt van zijn voorganger en dichter bij de traditionele auto’s van eerdere generaties gekomen. Hoewel de ontwikkelaars verzekeren dat achter de denkbeeldige terughoudendheid een coureurskarakter schuilgaat, en de auto nog steeds klaar is om spanning te bieden. Het uiterlijk past zich echter aan aan een rustige sfeer: in aanwezigheid van een lange lage motorkap, klassieke horizontale koplampen en een rechte dorpellijn. De geaccentueerde ribben op de zijwanden en de eigenwijze “staart” van het kofferdeksel maken de look nog spannender.

Honda Civic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De afmetingen van de sedan zijn nauwelijks veranderd. De wielbasis is met 36 mm gegroeid (tot 2736 mm) en de totale lengte met 33 mm (tot 4674 mm). Tegelijkertijd hebben de breedte en hoogte dezelfde waarden behouden – respectievelijk 1801 en 1415 mm. De spoorbreedte achter werd 13 mm verbreed.

Honda Civic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het carrosseriekleurenpalet van de “elfth” Civic omvat acht kleuren, waaronder drie nieuwe – Meteorite Grey Metallic, Sonic Grey Pearl en Morning Mist Blue Metallic. Er zijn drie velgmaten: 16 inch (215/55 R16 banden), 17 inch (215/50 R17) en 18 inch (235/40 R18).

✓ U kunt ook controleren:

De binnenkant van de nieuwigheid

Het interieur van het model is grondig herontworpen om de ergonomie, het zicht en het passagierscomfort te verbeteren. Het laconieke frontpaneel is verdeeld in twee zones door een horizontale maaslijn die van deur tot deur loopt en de ventilatieschotten verbergt. Luchtstroomregelaars zijn gemaakt in een ongebruikelijk formaat – in de vorm van joysticks.

Honda Civic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Alle informatieschermen staan ​​bovenaan. In de eerste uitrustingsniveaus heeft de auto een dashboard met een 7-inch display (+ analoge snelheidsmeter) en een middenscherm met dezelfde 7-inch. Top touring-modellen vertrouwen op een volledig digitaal 10,2-inch instrumentenpaneel en een 9-inch touchscreen. Er is ondersteuning voor de draadloze integratie van gadgets met de protocollen Apple CarPlay en Android Auto, inductieladen van smartphones is mogelijk.

Honda Civic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De sedan heeft ook nieuwe voorstoelen en Bose-speakers met twaalf speakers. Verantwoordelijk voor de veiligheid is het Honda-detectiecomplex met een verbeterde camera die een hogere resolutie en een grotere kijkhoek heeft. Zelfs de modellen hebben nieuwe airbags die, wanneer ze worden geactiveerd, het hoofd van de bestuurder “controleren” en het risico op hoofdletsel verminderen. Op de achterste rij verschenen voor het eerst zijairbags.

Honda Civic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Naast andere innovaties moet de verhoogde kwaliteit van de afwerkingsmaterialen worden benadrukt. Bijzondere aandacht werd besteed aan plaatsen van constant contact met de handen van de passagiers. De kofferbak van de sedan heeft wat van zijn volume verloren en heeft nu een inhoud van 419 in plaats van 428 liter.

Specificaties Honda Civic 2022

De verbeterde Civic bleef op hetzelfde platform, maar de carrosserie verhoogde de torsiestijfheid met 8%. De configuratie van de ophangingen blijft behouden: voor – MacPherson, achter – Multi-Link. Veel onderdelen van het chassis zijn vervangen en de stuurbekrachtiging is opnieuw geconfigureerd voor een betere controle over de auto.

Het motorenprogramma van de innovaties omvat de volgende onderdelen:

  • 2.0 liter “intake” (160 pk, 187 Nm);
  • 1,5-liter “Turbo Four” (182 pk, 240 Nm).

Beide motoren zijn gecombineerd met een V-riemvariator. Het model heeft alleen voorwielaandrijving.

Honda Civic 2022 releasedatum en prijs

Klanten kunnen kiezen tussen de LX-, Sport-, EX- en Touring-uitvoeringen (de EX-L-variant is niet van toepassing). Prijzen verschijnen later, maar de richtlijn is de huidige kostprijs – vanaf 21 250 euro.