Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Honda Accord 2023 is een favoriet en wint jaar na jaar onze 10Best-prijs voor zijn ruime interieur, bestuurdervriendelijke bediening en onberispelijke bouwkwaliteit. Ook daarvoor modeljaar 2023 hij ontvangt opnieuw een 10Best Award voor zijn indrukwekkende algehele competentie. De Accord wordt voor het modeljaar 2023 volledig opnieuw ontworpen en heeft het mooiste ontwerp dat Honda’s traditionele gezinssedan ooit heeft gezien. De hybride aandrijflijn is een belangrijk onderdeel geworden van het Accord-assortiment in deze nieuwe generatie, aangezien het standaarduitrusting is op alle behalve de twee meest betaalbare uitrustingsniveaus.

Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Zowel de LX- als de EX-modellen worden aangedreven door de van de voorganger bekende 1,5-liter viercilinder turbobenzinemotor met 192 pk en zijn alleen uitgerust met een continu variabele automatische transmissie (CVT). De hogere uitrustingsniveaus worden allemaal aangedreven door een nieuw viercilinderhybridesysteem van 204 pk, grotendeels overgenomen van de CR-V.

Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De ontwerpers van Accord hebben het aantrekkelijke exterieurdesign aangevuld en opgefrist met designelementen van de onlangs vernieuwde Civic-, CR-V- en HR-V-modellen, waaronder een dashboard met honingraatstructuur dat ventilatieopeningen verbergt en een vrijstaand, rechthoekig infotainmentscherm dat bestaat uit uitstekende vanaf het bovenste deel van het dashboard. Over infotainment gesproken, de Accord uit 2023 beschikt over tal van bijgewerkte technologieën, waaronder een nieuw standaard digitaal display en een optioneel 12,3-inch infotainmentdisplay met Apple CarPlay en Android Auto.

Wat is er nieuw voor 2023?

Het modeljaar 2023 markeert het begin van de 11e generatie van de Honda Accord, die geheel nieuw en nog mooier zal zijn dan voorheen. Nu we de nieuwe Accord hebben gezien en meer te weten zijn gekomen over de verschillende uitrustingsniveaus en motoropties, verwachten we dat deze begin 2023 wordt gelanceerd.

Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum

We raden aan om te upgraden naar de EX-L Hybrid. Hij biedt niet alleen de krachtigere hybride aandrijving met 204 pk, maar ook een groter 12,3-inch infotainmentscherm, parkeersensoren voor en achter, lederen interieur, schuifdak, automatische airconditioning met twee zones, Apple CarPlay en Android Auto en nog veel meer .

✓ U kunt ook controleren:

motor, transmissie en prestaties

De LX- en EX-versies van de Accord worden aangedreven door een 1,5-liter viercilinder turbomotor met 192 pk, die de voorwielen aandrijft via een CVT-versnellingsbak. Net als de vorige generaties van de Accord biedt het 2023-model geen vierwielaandrijving. De hybride aandrijflijn neemt een meer prominente plek in de modellenlijn in. Hij bestaat uit een 2,0-liter viercilinder en twee elektromotoren die samen 204 pk produceren en is de enige aandrijflijn die wordt aangeboden op de Sport-, EX-L-, Sport-L- en Touring-modellen.

Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Honda beweert de ophanging en besturing van zijn familiesedan te hebben aangepast om zowel de rijkwaliteit als het rijgedrag te verbeteren, en tijdens onze korte testrit konden we geen echt verschil zien met het vorige model. En dat is maar goed ook, want de Accord van 2023 blijft net zo geavanceerd en vermakelijk als altijd. Op ons testparcours haalde onze touring-testwagen met hybride aandrijving een mooie tijd van 6,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De bediening van de Accord wekt vertrouwen. De besturing is nauwkeurig, de carrosseriebewegingen zijn gemakkelijk te controleren en de wegligging is goedmoedig – een combinatie die chauffeurs zeker net zo zullen waarderen als onze redacteuren.

Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

Volgens de EPA is de Accord 2023 Hybrid goed voor 51 mpg in de stad en 48 mpg op de snelweg. Cijfers over het brandstofverbruik voor de niet-hybride Accord zijn nog niet vrijgegeven, maar we verwachten dat het in de buurt zal komen van het uitgaande 2022-model, dat geschikt is voor maximaal 30 mpg stad en 38 mpg snelweg met de 1,5-liter turbocharged vier werd. Zodra we de gelegenheid hebben, zullen we de nieuwe Accord testen op onze brandstofzuinige route met 75 km/u op de Autobahn en zullen we dit artikel updaten met de testresultaten.

Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, comfort en belading

Net als het exterieur wordt het interieur van de Accord gekenmerkt door een gestroomlijnd ontwerp dat elementen uit de nieuwste Honda-modellen gebruikt om ze te verbinden met het DNA van de familie. De ventilatieopeningen van de airconditioning zijn verborgen achter een honingraatpaneel – een slim designelement dat ook terug te vinden is in de nieuwe Civic en CR-V SUV. Honda zegt dat het de voorstoelen van de Accord opnieuw heeft ontworpen om een ​​betere ondersteuning van het lichaam te bieden en de kofferbak heeft gevormd om tot 16,7 kubieke voet vracht te bevatten. De uitrustingslijnen LX, EX en Sport worden geleverd met stoffen bekleding, alle andere met lederen bekleding.

Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum

infotainment en connectiviteit

Het infotainmentsysteem van de Accord is eenvoudig te bedienen via een 7,0- of 12,3-inch touchscreen en alle modellen worden standaard geleverd met een 10,2-inch display, ongeacht het uitrustingsniveau. Apple CarPlay en Android Auto zijn beschikbaar in het hele modelgamma, maar alleen de modellen met het grotere 12,3-inch touchscreen bieden draadloze connectiviteit voor deze functies. De topklasse Touring heeft een draadloze smartphone-oplader, een 6,0-inch head-up display en een Bose-geluidssysteem met 12 luidsprekers.

Honda Accord 2023: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

Alle Accords worden standaard geleverd met een reeks rijhulpsystemen die Honda Honda Sensing noemt. Het functiespakket omvat basisfuncties zoals automatisch noodremmen en Lane Departure Warning, maar ook comfortfuncties zoals adaptieve cruisecontrol en verkeersbordherkenning. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van Accord naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Standaard automatische noodremfunctie met voetgangerdetectie
  • Lane Departure Warning met standaard Lane Departure Warning
  • Standaard adaptieve cruisecontrol

garantie en onderhoud

Honda’s garanties zijn redelijk, maar niet aan de klasseleider hyundai benadering. Opnieuw Toyota Camry wat de Accord echter onderscheidt in deze klasse, is het feit dat hij gratis gepland onderhoud biedt.

  • Beperkte garantie van 3 jaar of 36.000 mijl
  • De aandrijflijngarantie is 5 jaar of 60.000 mijl geldig
  • Gratis gepland onderhoud is gedekt voor 2 jaar of 24.000 mijl.

De adviesprijs voor de Honda Accord 2023 bedraagt ​​38.985 euro.