Honda Accord 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nu de 10e generatie van het populaire Accord-model zijn mid-life nadert, krijgt de aanstaande Honda Accord 2022 een kleine opfrisbeurt. Het nieuwe model zou enkele styling- en technologie-updates moeten introduceren, evenals mechanische veranderingen.

Visueel is de Accord een van de bekendste sedans uit het middensegment in zijn klasse. Het heeft een uniek ontwerp en het beste is dat het wordt geleverd met drie motoropties. Het hoogtepunt van het aanbod is nog steeds een hybride schijf, die voor 2022 enkele updates zal ontvangen.

Honda Accord 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda Accord 2022 exterieur

De nieuwste Honda Accord 2022 zou kleine visuele updates moeten krijgen. Volgens onze vertrouwde bron zal de komende sedan aantrekkelijker zijn dankzij een opnieuw ontworpen grille met effectievere LED-koplampen. Dat zou de meest opvallende verandering moeten zijn, aangezien de koplampen en grille de enige gebieden waren waarop de Accord 2020 tekort schoot. Het ontwerp van de Accord is afhankelijk van het model.

Zo krijgen de sport- en hogere sierstrips, waaronder de Hybrid EX sierstrips, nieuwe led-groot- en dimlicht en de kleinere mistlampbehuizingen. Aan de achterkant heeft de nieuwe Accord de aflopende daklijn achteraan behouden, wat deze sedan een geweldige fastback-stijl geeft.

Honda Accord 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cabine ontwerp

Net als het vorige model zal de aankomende Honda Accord 2022 dezelfde lay-out en materialen bevatten. Deze sedan bevat veel meer standaarduitrusting wat hem zeer competitief maakt. Het wordt geleverd met een 8,0-inch infotainment-touchscreen, Apple CarPlay en Android Auto-functionaliteit.

Andere nieuwe standaarduitrusting omvat achterbankinzittenden en gordelverklikkers. De kwaliteit en techniek variëren afhankelijk van de uitrustingsvariant. De topmodellen Honda Accord Touring en Hybrid krijgen geventileerde voorstoelen, verwarmde achterstoelen, een head-up display, adaptieve demping en een navigatiesysteem.

✓ U kunt ook controleren:

Honda Accord aandrijflijn opties

De nieuwe Honda Accord 2022 zal hoogstwaarschijnlijk dezelfde drie motoren van het vorige model gebruiken. Dat betekent dat het basismodel beschikbaar zal zijn met een 1.5-liter turbo in-line 4 die 192 pk en 192 lb-ft koppel produceert. Deze aandrijflijn is verkrijgbaar in de uitrustingsvarianten LX, Sport, Sport SE, EX-L en heeft een traploze automatische transmissie.

Optioneel kunt u meer uitrusting krijgen met de Touring en de 2,0-liter 4-cilinder turbomotor. Deze eenheid produceert een stevige 252 pk en een koppel van 273 lb-ft. In tegenstelling tot de eerste motor is deze voorzien van een 10-traps automaat.

Hybride variant

De Honda Accord Hybrid is de beste keuze als u op zoek bent naar een efficiënte motor. Bovendien maakt deze versie gebruik van een 2,0-liter 4-cilinder gasmotor in combinatie met een hybride systeem met 2 motoren. Gecombineerd produceert hij een respectabele 212 pk, die in de meeste uitvoeringen een benijdenswaardige gecombineerde rating van 48 mpg levert.

Honda Accord 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hoeveel gaat de Honda Accord 2021 kosten?

De aanstaande Honda Accord 2022 krijgt wat verfrissingen en zal er visueel beter uitzien dan voorheen. De huidige sedan heeft een adviesprijs van de fabrikant die begint bij 24.770 euro, terwijl de sportuitrusting begint bij 27.230 euro. Prijzen blijven stijgen met trims.

Top-Line Touring maakt gebruik van een 2,0-liter turbomotor en begint bij 36.700 euro. De meest efficiënte hybride uitvoering varieert van 26.370 tot 36.240 euro. Daarnaast gaan we er vanuit dat de nieuwe in dezelfde prijsklasse zal zitten. Wat betreft de releasedatum, de herziene versie van het akkoord zal waarschijnlijk ergens in het volgende jaar worden uitgerold.