GMC Yukon Denali 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het vlaggenschipmodel van GMC is vorig jaar opnieuw ontworpen en logischerwijs brengt het tweede productiejaar geen significante veranderingen met zich mee. Dat geldt voor de hele line-up, inclusief de GMC Yukon Denali 2022, die aan de top van het assortiment staat. Dit model wordt gekenmerkt door talrijke exclusieve kenmerken, zowel in het exterieurdesign als in het interieur en de standaarduitrusting. Voor het komende modeljaar heeft het bedrijf alleen een tweak voorbereid – de elektrisch verschuifbare middenconsole is nu standaard. Verder bleef alles hetzelfde.

Al met al kunt u vertrouwen op een luxe SUV die veel te bieden heeft, van een ruime en hoogwaardige cabine tot een uitgebreide standaarduitrusting en veel exclusieve details. Daarnaast heeft hij een aantal krachtige aandrijfopties, evenals de beschikbare vierwielaandrijving en zelfs een sperdifferentieel.

Bij gebrek aan significante updates, arriveert de GMC Yukon Denali 2022 in een typische tijd van het jaar in de komende weken.

GMC Yukon Denali 2022: specificaties, prijs, releasedatum

GMC Yukon Denali 2022-ontwerp

Als het gaat om het algehele ontwerp, zal de 2022 GMC Yukon Denali niet veel verschillen van de rest van het assortiment. De nieuwe generatie arriveerde vorig jaar en heeft veel verbeteringen gebracht, te beginnen met een lichter en efficiënter platform, een verbeterd chassis met onafhankelijke wielophanging en nog veel meer. We verwachten dan ook geen grote veranderingen op dit vlak in de komende jaren.

Zoals gewoonlijk is de Denali visueel opvallend. De algehele vorm is hetzelfde als bij andere modellen, maar er zijn verschillende exclusieve stylingdetails, te beginnen met een uniek grille-ontwerp. Ook zijn er unieke velgen en veel chromen strips rondom het voertuig, die het exclusieve karakter van het model benadrukken. Voor dit jaar heeft het bedrijf een nieuwe kleuroptie toegevoegd, Redwood Metallic genaamd.

Innerlijk

Het tweede productiejaar brengt geen noemenswaardige veranderingen aan het interieur met zich mee. Het interieur van de GMC Yukon Denali 2022 gaat op dezelfde manier verder, met een ander dashboarddesign dan de rest van het assortiment. Dit dashboardontwerp heeft een ingebouwd infotainmentscherm en oogt over het algemeen luxer. Naast verschillende dashboarddesigns biedt deze cabine ook elegantere materialen en exclusievere details, zoals een ander stuur.

GMC Yukon Denali 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De rest van de cabine is ook bekleed met fijnere materialen in vergelijking met goedkopere versies, maar de algehele lay-out is vrijwel hetzelfde. Er zijn drie ruime zitrijen met voldoende volwassen ruimte in alle drie. De laadruimte is ook buitengewoon royaal, aangezien u kunt rekenen op ongeveer 25 kubieke meter ruimte achter de derde zitrij. Dat breidt zich uit tot 72,6 kubieke voet met de stoelen op de derde rij neergeklapt en 122,9 kubieke voet totale laadruimte.

✓ U kunt ook controleren:

Kenmerken

Dit is de duurste versie van de SUV, dus het is niet verwonderlijk dat de lijst met standaarduitrusting erg lang is. Voor dit modeljaar heeft het bedrijf een elektrisch beweegbare middenconsole aan de standaarduitrusting toegevoegd. Verder is het vergelijkbaar met het model van vorig jaar. Enkele van de hoogtepunten zijn een verwarmd stuur, verwarmde stoelen op de tweede rij en elektrisch neerklapbare stoelen op de derde rij, kuipstoelen op de tweede rij, een head-up display, een surround-view parkeercamerasysteem en een voetgangersalarm achter .

Er zijn ook enkele optionele pakketten, zoals het Advanced Technology-pakket (achteruitkijkspiegel en adaptieve cruisecontrol), het Premium-pakket (elektrisch intrekbare treden en een panoramisch zonnedak) en het Ultimate-pakket (een entertainmentsysteem op de achterbank, adaptieve luchtvering en een sperdifferentieel op modellen met vierwielaandrijving).

GMC Yukon Denali 2022: specificaties, prijs, releasedatum

GMC Yukon Denali 2022-motoren

Als het gaat om de aandrijflijn, wordt de Denali standaard geleverd met een grotere, krachtigere 6,2-liter V8 die ongeveer 420 pk en een koppel van 460 pond-voet levert. Het wordt geleverd in combinatie met een 10-traps automatische transmissie die het vermogen overbrengt naar de achterwielen. Vierwielaandrijving is ook beschikbaar. De rijdynamiek is redelijk goed, terwijl het gemiddelde brandstofverbruik in de stad rond de 15 mpg ligt en op de snelweg rond de 19 mpg.

Als u op zoek bent naar iets efficiënters, is de Denali ook verkrijgbaar met een 3,0-liter V6-turbodiesel die ongeveer 277 pk en een koppel van 460 pond-voet ontwikkelt. Deze motor is ook gekoppeld aan een automatische transmissie met 10 versnellingen. Natuurlijk is deze versie beduidend langzamer dan die met de V8, maar biedt hij een beduidend beter brandstofverbruik. Het is ook een goede keuze als u veel moet vervoeren.

GMC Yukon Denali 2022 releasedatum en prijs

We gaan ervan uit dat de GMC Yukon Denali 2022 de komende weken op de markt komt met een vanafprijs van rond de 71.000 euro. De belangrijkste concurrenten zijn de topversies van de Ford Expedition, Chevy Tahoe  en instapversies van de nieuwe Jeep Wagoneer.