GMC Yukon 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomende GMC Yukon 2022 is een van de meest indrukwekkende SUV’s op ware grootte die je kunt krijgen. GM is van plan om zijn volledige assortiment SUV’s te updaten en de Yukon is slechts een van de modellen. Daarnaast zal General Motors ook de Tahoe, Suburban en Escalade SUV’s updaten. De inkomende Yukon zal verschillende externe en interne updates introduceren. Daarnaast introduceert de fabrikant nieuwe optionele pakketten. De bestaande pakketten krijgen kleine upgrades, wat ook fijn is om te horen.

We verwachten geen grote veranderingen aan de nieuwe Yukon, maar er zullen zeker enkele upgrades komen. GM is gericht op elektrificatie, maar Yukon zal waarschijnlijk op de markt komen zonder een elektrische aandrijflijnoptie. Gelukkig presteert Yukon SUV al goed. Daarentegen had het brandstofverbruik beter gekund, dus een hybride aandrijving zal in de nabije toekomst een must zijn. Tot slot is er naast de offroad-versie AT4 ook een grotere Yukon XL-versie beschikbaar.

Specificaties Yukon 2022

Het basismodel GMC Yukon 2022 zal opnieuw dezelfde 5,3-liter V8-motor gebruiken. Dit apparaat is betrouwbaar en levert 355 pk en een koppel van 383 lb-ft. Zoals ik al zei, is het brandstofverbruik verre van indrukwekkend, maar deze motor zou een nieuw cilinderuitschakelsysteem kunnen introduceren. Met deze V8-eenheid kan de Yukon tot 6.500 pond trekken, wat meer dan genoeg is. Bovenste uitrustingsniveaus bieden een grotere output van 6,2 liter. Deze motor is in staat om 420 pk en een koppel van 460 lb-ft te produceren.

Welke motor u ook kiest, Yukon biedt een zeer soepele en comfortabele rit. De optionele motor helpt Yukon bijna 8500 pond te trekken. We noemden al de offroad-versie AT4, die meer functies en een grotere bodemvrijheid biedt. Qua concurrentie kan de Ford Expedition 9.300 pond trekken, dus Yukon loopt nog steeds achter op zijn grootste rivaal. Ten slotte biedt de Yukon een automatische transmissie met 10 versnellingen en is een 4WD-opstelling optioneel.

Opties voor diesel- en hybride aandrijflijnen

Wil je een nieuwe GMC Yukon 2022 met dieselmotor, dan is een 3.0 liter V6 het antwoord. Deze unit drijft ook de Silverado pick-up aan. Het kan 277 pk en een koppel van 460 lb-ft genereren, dus uw Yukon SUV kan ongeveer 10.000 pond trekken.

Wat de hybride motor betreft, hebben we al geschreven dat er geen elektrificatie zal zijn voor 2022MY. GM is zeker van plan om al zijn SUV’s in de nabije toekomst te elektrificeren. Cadillac Lyriq is een van de eerste kandidaten naast de aankomende GMC Hummer SUV.

✓ U kunt ook controleren:

GMC Yukon 2022 uitrustingsniveaus, prijs

De nieuwe GMC Yukon 2022 is verkrijgbaar in tal van uitrustingsvarianten. De all-terrain versie is weer beschikbaar, wat geweldig is. Dit AT4-uitrustingsniveau wordt geleverd met een standaard 4WD-systeem, een tussenbak met twee snelheden en indrukwekkende 20-inch wielen. Natuurlijk zijn er ook all-terrain banden verkrijgbaar. De SLE is de basisuitrusting die niet wezenlijk verandert.

We hopen het gloednieuwe Super Cruise-systeem van General Motor te zien, samen met een nieuw infotainmentsysteem en meer rijhulpsystemen. Het SLT-model is nog steeds een mysterie, maar er zullen zeker enkele upgrades plaatsvinden. De koploper Yukon Denali is de meest luxe variant die veel premium dingen biedt. De prijs begint echter bij ongeveer 80.000 euro. Daar staat tegenover dat de basisuitrusting beschikbaar is voor 52.000 euro. De verkoop start later in 2021.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos