GMC Terrain 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het komende GMC Terrain 2022 zal veel upgrades bevatten en zal later dit jaar in de verkoop gaan. De fabrikant heeft onlangs zijn nieuwe model onthuld en we kijken uit naar verdere belangrijke upgrades. De all-terrain SUV wacht al jaren op meer drastische verbeteringen. Nu kunnen we niet wachten om het nieuwe Terrain-model en zijn verbeterde ontwerp te zien. Daarnaast zal het interieur ook tal van updates bevatten.

Het motorengamma blijft behouden, dus qua prestaties verwachten we geen verbetering. Aan de andere kant zal de terrein-SUV nieuwe AT4-uitrusting introduceren. Het is geen nieuw uitrustingsniveau, maar het is de eerste keer dat het Terrain-model er een heeft.

GMC Terrain 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Terrein 2022 AT4-uitrustingsvariant

De gloednieuwe GMC Terrain 2022 krijgt een nieuwe uitrustingsvariant. Het is misschien wel de meest opwindende upgrade. We hebben het over de nieuwe uitrustingsvariant AT4. Het is een populaire versie, maar op een paar andere GM-modellen. Nu krijgt de all-terrain SUV dezelfde behandeling. De eerste details zijn al bekend en we vinden de GMC Terrain AT4 erg aantrekkelijk.

Deze variant komt met een hoekige look, unieke velgen en een zwart verchroomde grille. Er zijn ook zwarte velgen verkrijgbaar. GM voegt een skidplate aan de voorkant en meer bodemvrijheid toe. Dankzij dit is de AT4-uitrusting bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar offroad-avontuur. Het reguliere model wordt geleverd met meer in het oog springende exterieurkenmerken en de voorschort is volledig opnieuw ontworpen.

GMC Terrain 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Veranderingen in het interieur

De GMC Terrain 2022 krijgt ook extra updates in de cabine. Het doel is om meer hoogwaardige materialen te leveren en het interieur te moderniseren. Dankzij de nieuwe bekleding biedt deze SUV nu nog meer comfort. GM zal premium trim en meer toevoegen. De zitopstelling blijft behouden zodat er plaats is voor vijf passagiers.

✓ U kunt ook controleren:

Enige speculatie suggereert een nieuwe variant met drie rijen, maar dit is onwaarschijnlijk in de nabije toekomst. Het terreinmodel krijgt in ieder geval meer standaarduitrusting, een nieuw head-up display en de nieuwste veiligheidshulpmiddelen. Net als voorheen blijft de Denali-variant de top en meest luxe uitrustingsvariant.

GMC Terrain 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Motorspecificaties

Zoals ik al zei, zal GMC Terrain 2022 geen nieuwe motor introduceren. In plaats daarvan blijft deze populaire SUV bij zijn huidige motorengamma. Meer specifiek is het een enkele aandrijflijnoptie. Een 1.5-liter turbo-vierbenzinemotor wordt aangeboden en een 9-traps automatische transmissie is standaard. Deze aandrijfoptie ontwikkelt 170 pk en een koppel van 203 lb-ft.

Het platform blijft ongewijzigd, dus Terrain blijft een SUV met de standaard voorwielaandrijving. De opstelling met vierwielaandrijving is opnieuw optioneel. Sommige geruchten voorspellen een beter brandstofverbruik, maar dit is nog niet bevestigd. Op dit moment biedt Terrain 25 mpg in de stad en 30 mpg op de snelweg.

GMC 2022-siteprijs, releasedatum

Dankzij de laatste updates kost de nieuwe GMC Terrain in 2022 meer dan zijn voorganger. De nieuwprijs begint bij zo’n 26.500 euro en de uitrustingsvariant Denali kost ruim 40.000 euro. De fabrikant lanceert zijn vernieuwde SUV in het laatste kwartaal van 2021.