GMC Syclone 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Oudere generaties herinneren zich nog de originele Syclone die drie jaar geleden werd geïntroduceerd. Het was in die tijd een vrij uniek voertuig, aangezien pick-ups voornamelijk werden gezien als werkmachines. Tegenwoordig is de markt heel anders en hebben we tal van prestatie-pickups die meestal off-road georiënteerd zijn. Aan de andere kant kwam de Syclone twee jaar geleden terug als een aftermarket-product van Toms River’s Specialty Vehicle Engineering. De tweede versie kwam in 2021 en het is nu afwachten hoe de GMC Syclone er in 2022 uit zal zien. Het gerucht gaat dat deze versie zeker zal bestaan.

Van wat we horen, zal dit model niet veel anders zijn. Het zal op dezelfde manier en met dezelfde upgrades doorgaan als het 2021-model. We denken dat er weer een vrij beperkt aantal stuks zal zijn, aangezien er dit jaar slechts 150 stuks zijn gemaakt.

GMC Syclone 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

GMC Syklon 2022-ontwerp

We gaan ervan uit dat het algehele ontwerp van de GMC Syclone 2022 niet significant zal verschillen van het 2021-model. Daarom kunt u rekenen op dezelfde truck die zwaar is gebaseerd op de GMC Canyon.

De nieuwe Syclone lijkt erg op zijn voorganger, dus hij wordt geleverd met een uitgebreidere cabine-indeling. Natuurlijk komt het in een zwarte afwerking en styling tweaks die erg lijken op het originele model. Esthetische aanpassingen zijn echter niet de enige upgrades van dit model. Het komt ook met veel mechanische aanpassingen, te beginnen met een aanzienlijk verbeterde ophanging die zelfs een achterste stabilisator bevat. Vooral aan de voorkant zijn de remmen verbeterd, waar je kunt rekenen op remklauwen met 6 zuigers en 13,6-inch remschijven vooraan. Natuurlijk zijn er ook unieke 20-inch wielen omwikkeld met Michelin-banden.

GMC Syclone 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

GMC Syclone 2022-motor

Dit is natuurlijk het meest interessante deel van de Syclone. Het eerste model uit 2019 had 455 pk. Het 2021-model kan echter worden uitgerust met aanzienlijke upgrades. Hij heeft een 5,3 liter GM V8 die enorm wordt bijgestaan ​​door een supercharger. Als resultaat krijgt u een maximaal vermogen van 750 pk en een koppel van 600 pond-voet. Om je een duidelijker beeld te geven, dat zijn bijna 50 paarden meer in vergelijking met de Rebel TRX die wordt geleverd met de Hellcat-motor.

✓ U kunt ook controleren:

Een andere upgrade is de versnellingsbak. Deze pick-up maakt gebruik van een aangepaste 8-traps automatische transmissie die het vermogen naar alle wielen stuurt. We gaan ervan uit dat de GMC Syclone 2022 in dit opzicht geen grote veranderingen zal ondergaan en dat de cijfers vrijwel hetzelfde zullen blijven.

GMC Syclone 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Innerlijk

Natuurlijk zitten er ook enkele exclusieve details aan de binnenkant. Zoals eerder vermeld, wordt de Syclone geleverd in een verlengde cabinestijl en heeft deze vrijwel dezelfde lay-out als het standaard Canyon-model. Er zijn echter ook tal van exclusieve functies. Zo is het dashboard omhuld met volledig nieuwe materialen en uitgevoerd in een zwarte kleurstelling. Ook vind je hier en daar “Syclone”-badges en er is ook lederen bekleding.

Mogelijk zien we het komende jaar een paar nieuwe functies. Dat geldt met name voor zaken als aanvullingen op de standaarduitrusting en nieuwe kleurstellingen. Aan de andere kant zijn we er vrij zeker van dat de algehele lay-out hetzelfde zal blijven.

GMC Syclone 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

GMC Syclone 2022 releasedatum en prijs

De GMC Syclone 2022 moet nog worden bevestigd, maar we zijn er vrij zeker van dat deze opnieuw zal worden aangeboden. We verwachten dat de eerste leveringen ergens in het eerste kwartaal van 2022 zullen beginnen. We verwachten geen grote veranderingen in de prijs. De hele upgrade kost ongeveer 80.000 euro, maar je moet ook de volledige prijs betalen voor een hostvoertuig.