GMC Sierra EV 2024: Interieur, motor en modificaties

General Motors is de eerste autofabrikant die drie batterij-elektrische vrachtwagens onder zijn dak heeft. De nieuwe 2024 GMC Sierra EV is de derde poging na de Hummer EV en de Chevrolet Silverado EV. GMC zal de Sierra EV in eerste instantie aanbieden in het hoogste uitrustingsniveau, Denali Edition 1. Het zal worden geleverd met alle prestatie-updates, luxe afspraken en mogelijkheden voor lange afstanden om andere concurrenten zoals de Rivian R1T, Ford F-150 Lightning en Tesla Cybertruck aan een korte lijn te houden.

GMC Sierra EV 2024: Interieur, motor en modificaties

“Dit is de Denali onder de elektrische auto’s en een truck die in alle opzichten GMC is”, zegt Duncan Aldred, vice-president van Global Buick en GMC. “Dit betekent dat hij zijn gelijke niet kent op het gebied van trekkracht, trekvermogen en algehele prestaties, terwijl hij nog meer opties biedt dan een GMC pick-up.

Prestaties, actieradius en laadspecificaties

Het hart van het voertuig wordt gevormd door een Ultium-aandrijflijn met twee motoren en een accu met hoge capaciteit die nog niet aan de specificatie voldoet, die samen maar liefst 754 pk en 785 lb-ft koppel leveren – meer dan Chevrolet’s topmodel Silverado RST EV. Als je in Max Power-modus hard op het gaspedaal trapt, accelereert de truck met de standaard eAWD vanuit stilstand naar 100 km/u in 4,5 seconden, aldus GMC.

GMC Sierra EV 2024: Interieur, motor en modificaties

De batterij heeft genoeg stroom om tot 400 mijl bereik te bieden op een enkele volledige lading. De elektrische architectuur is voorzien van een 19,2 kWh AC-oplader aan boord, terwijl het 800-volt Ultium-platform DC-snelladen tot 350 kW accepteert om het bereik van 100 mijl in ongeveer 10 minuten te herstellen. Met Ultium Charge 360 ​​hebben eigenaren van Sierra EV’s toegang tot maximaal 110.000 oplaadpunten in de VS en Canada. bovendien heeft de Sierra een ingebouwde voeding die een gemiddeld huishouden (tot 21 dagen) van stroom kan voorzien via het GM Energy Ultium Home Platform.

GMC Sierra EV 2024: Interieur, motor en modificaties
GMC Sierra EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Slepen en laadvermogen

GMC rustte de Sierra EV Denali Edition 1 standaard uit met een aanhangerkit die een trekvermogen van maximaal 9.500 pond mogelijk maakt met een maximaal laadvermogen van 1.300 pond. net als de Chevy Silverado EV is de Sierra EV Denali Edition 1 alleen verkrijgbaar als dubbele cabine met een bed van 17 voet (5,11 m). Interessant is dat het bed van de Sierra EV deel uitmaakt van de cabine in een constructie uit één stuk. “Het Ultium-platform heeft ons in staat gesteld het uiterlijk, de ruimte en de mogelijkheden van een vrachtwagen opnieuw te definiëren”, zegt Sharon Gauci, uitvoerend directeur van Buick en GMC Design.

GMC Sierra EV 2024: Interieur, motor en modificaties
GMC Sierra EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Om van werken een plezier te maken, zijn er doordachte functies zoals het Multi-Pro Midgate uitschuifbed – een primeur in een GMC – dat het laadvlak verlengt tot 2,5 meter. We houden ook van het frunk- of opbergvak aan de voorkant van de Sierra EV, een afsluitbare, weerbestendige opbergruimte met een vlakke laadvloer, dubbele afvoeren, een modulaire middenconsole en een stopcontact van 120 volt.


CrabWalk, vierwielbesturing en SuperCruise

De GMC Sierra EV 2024 erfde de CrabWalk-functie en vierwielbesturing van de Hummer EV. Anderen denken misschien dat CrabWalk nieuw is, maar het is volkomen logisch in de vrije natuur of bij het rijden op zand, modder of zachtere grond. Vvierwielbesturing verbetert het rijgedrag bij hoge snelheden en de wendbaarheid bij lagere snelheden.

GMC Sierra EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Typerend voor moderne elektrische auto’s, de Sierra EV biedt variabele energieterugwinning, bediening met één pedaal en aanpasbare rijmodi zoals slepen, trekken en Max Power. Het is niet verwonderlijk dat de Sierra EV Denali Edition 1 standaard wordt geleverd met GM’s SuperCruise handsfree-systeem.


Luxe & Technologie

De naam Denali staat synoniem voor luxe en technologie, en de Sierra EV zal niet teleurstellen. Het beschikt over adaptieve luchtvering die het voertuig tot twee centimeter kan verhogen of verlagen. Het zorgt voor meer bodemvrijheid op oneffen terrein en biedt een zachter of harder rijgedrag, afhankelijk van voorkeur en ondergrond.

GMC Sierra EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Binnenin beschikt de nieuwe GMC Sierra EV over een 11-inch digitaal instrumentenpaneel, een 14-inch diagonaal head-up display (HUD) en een 16,8-inch tablet-infotainment-touchscreen. Drie applicaties kunnen gelijktijdig worden bediend in drievoudige split-modus. De standaarduitrusting omvat een panoramisch glazen dak, met pluche beklede stoelen, houtfineer met open poriën, roestvrijstalen luidsprekerroosters en een op maat gemaakt Bose-audiosysteem. De truck heeft een handsfree systeem dat automatisch inschakelt bij het betreden van de bestuurderscabine.

GMC Sierra EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Prijzen en beschikbaarheid

De GMC Sierra EV Denali Edition 1 zal begin 2024 bij de dealers verschijnen en kan nu worden gereserveerd. De basisprijs begint bij 108,695 euro (inclusief tot 1,695 euro bestemmingslandtoeslag). GMC zal tegen 2025 ook goedkopere AT4- en Elevation-versies lanceren, met basisprijzen vanaf € 50,000.

Foto’s en bron: GMC.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen