GMC Savana 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Er zijn dingen die er om een ​​specifieke reden zijn en die in de loop van de tijd een bepaalde kwaliteit behouden. Dit is het verhaal van GMC Savana 2023: Het wordt al lang gezien als een hulpmiddel – iets om ambachtslieden te helpen bij hun werk, maar ook als een eenvoudige en goedkope manier om mensen te vervoeren. Het is al meer dan een decennium thuis op dit gebied en heeft zijn bestaan ​​gevestigd als een zuinig werkpaard. De mechanica weerspiegelt zijn doel: hij wordt alleen aangeboden als een 2500 of 3500 Heavy Duty. Enkele achterwielaandrijving is de enige aandrijfconfiguratie en de Savana is van binnen net zo zuinig als van buiten.

GMC Savana 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De standaard V6-motor biedt genoeg vermogen en koppel voor de meeste taken, en voor klussen die meer vermogen vereisen is er een krachtige 6,6 liter V8-motor. Het optionele aanhangwagenpakket zorgt voor een maximaal trekvermogen van maximaal 10.000 pond. Het basismodel biedt plaats aan maximaal 15 passagiers. Gewoon goed als het om gereedschap gaat. De oude Savana is een voertuig om te overwegen voor iedereen die op zoek is naar een vracht-, vaartuig- of personenvervoer dat goedkoper is dan dat doorwaadbare plaats doorvoer, de Mercedes-Benz Sprinter of de Ram ProMaster.

Wat is er nieuw voor 2023?

Voor de modeljaar 2023 de 2,8-liter Duramax viercilinder lijnmotor wordt niet meer aangeboden. Ook geëlimineerd was de pre-installatie van de radio, die het materiaal bevatte voor het installeren van een radio in bestelwagens zonder GM-fabrieksradio. Anders blijft de Savana ongewijzigd, afgezien van een aanzienlijke prijsstijging, variërend van $ 5.200 tot $ 5.600, afhankelijk van het model.

GMC Savana 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Als u op zoek bent naar een extra grote transporter met veel vermogen, dan is de Cargo 2500 met verlengde wielbasis de beste keuze. De Savana Cargo 2500 wordt standaard geleverd met een achteruitrijcamera, hill start assist en elektronische stabiliteitscontrole. Welke motor u kiest, hangt af van het werk dat u uw Savana wilt laten doen. De meeste taken kunnen worden voltooid met de basis 4,3-liter V6-motor, die 276 pk en 298 tpm produceert. Als het echter om het trekken van zware lasten gaat, is de V8 met 401 pk en 464 pk koppel ongetwijfeld de betere keuze. Een chromen grille, chromen voor- en achterbumpers, cruise control, collision warning en een vergrendelbaar achterdifferentieel zijn andere kenmerken die afbreuk doen aan de waarde van de Savana.

motor, transmissie en prestaties

GMC biedt de Savana standaard aan met een 4,3-liter V6-motor met 276 pk en een optionele 6,6-liter V8-motor met 401 pk. De V6-motor is gekoppeld aan een modernere achttraps automatische transmissie, terwijl de V8-motoren nog steeds gekoppeld zijn aan een verouderde maar robuuste zestraps automatische transmissie. De standaard wielbasis 2500 of 3500 versie van de Savana biedt het hoogste trekvermogen van 10.000 pond wanneer uitgerust met de 6,6-liter V-8-motor en het optionele aanhangwagenuitrustingspakket.

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

Vanwege zijn classificatie krijgt de GMC Savana geen EPA-classificatie voor brandstofzuinigheid. Dit geldt ook voor GMC’s heavy-duty 2500 en 3500 pickups.

Interieur, comfort en belading

In het interieur van de Savana staat functie voorop. Het interieur biedt grote, comfortabele stoelen en een strak dashboard van robuust zwart kunststof met ergonomisch geplaatste bedieningselementen. De personenwagen biedt standaard 12 zitplaatsen, de modellen met verlengde wielbasis kunnen tot 15 personen vervoeren. De LS-basisversie biedt airconditioning voor en achter, elektrische ramen, elektrische vergrendelingen, een AM/FM-audiosysteem met mp3, cruise control en een verstelbaar stuur. De hoogwaardiger uitrusting LT biedt extra luxe zoals. B. sleutelloze toegang.

GMC Savana 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Cargo-versies van de Savana bieden een laadruimte tot 3,5 m. In tegenstelling tot de versies met een hoog dak van sommige concurrenten kunnen lange mensen echter niet comfortabel staan ​​in de Savana. Bestelwagens komen in hun onbewerkte staat met kale laadvloeren die eenvoudig kunnen worden aangepast aan uw behoeften. GMC biedt echter wel enkele rekken en andere opslagoplossingen, evenals een schuifdeur aan de zijkant of twee taatsdeuren. In tegenstelling tot moderne minivans hebben alle Savana’s slechts één achterklep aan de passagierszijde.

✓ U kunt ook controleren:

infotainment en connectiviteit

Iedereen die infotainment en connectiviteit op het niveau van GMC-pickups verwacht, komt bedrogen uit. Standaard heeft de Savana niet eens een touchscreen in het dashboard, maar voor de personenauto wordt wel een touchscreen met navigatie aangeboden. Beide modellen hebben een Wi-Fi-hotspot en Bluetooth, evenals de myGMC-app, waarmee u uw voertuig kunt vergrendelen en ontgrendelen met uw smartphone. De app kan ook worden gebruikt om serviceafspraken bij de dealer te plannen en te beheren.

GMC Savana 2023: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

GMC biedt een basisniveau van rijhulpsystemen voor het 2022-model, maar twee daarvan zijn alleen te vinden op de duurdere LT-uitvoering: Collision Warning en Lane Departure Warning. Een dodehoekwaarschuwingssysteem is ook verkrijgbaar en een achteruitrijcamera behoort tot de standaarduitrusting. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van de Savana naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Voorwaartse botsingswaarschuwing beschikbaar
  • Beschikbare dodehoekwaarschuwing aan de zijkant
  • Beschikbare parkeerhulp achter

garantie en onderhoud

GMC biedt voor de Savana een basisgarantiepakket aan dat vergelijkbaar is met de garanties voor de ProMaster en Sprinter. Bovendien zal GMC de kosten dekken van een dealerbezoek voor gepland onderhoud gedurende het eerste jaar, en de garantieperiode van de Savana op de aandrijflijn kan worden verlengd tot vijf jaar of 100.000 mijl bij in aanmerking komende wagenparkaankopen.

  • Beperkte garantie van drie jaar of 36.000 mijl
  • De aandrijflijngarantie is voor vijf jaar of 60.000 mijl
  • Onderhoud is gratis bij het eerste bezoek