GMC Jimmy 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomende GMC Jimmy 2022 is het gloednieuwe model. Het is een compacte offroad-SUV die zal wedijveren met de immens populaire Jeep Wrangler. Volgens de laatste berichten zal Jimmy rijden op het bekende middelgrote vrachtwagenplatform van GM. Het is een body-on-frame structuur die niet verrassend is. De eerste foto’s van het Jimmy model 2022 zijn al beschikbaar.

De meeste dingen over dit model zijn echter nog niet officieel. Toch kunnen we het aansprekende design en het stijlvolle interieur niet ontkennen. Qua prestaties is een 3,6-liter V6 de meest waarschijnlijke kandidaat. We wachten op General Motors om meer details aan te kondigen die in het eerste kwartaal van 2021 worden vrijgegeven.

GMC Jimmy 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Jimmy 2022-ontwerp

De aanstaande GMC Jimmy 2022 is GM’s antwoord op de Jeep en zijn populaire Wrangler-model. De fabrikant bevestigde dat er aan een nieuwe offroader wordt gewerkt en dat er al enkele details beschikbaar zijn. Om te beginnen is Jimmy een body-on-frame SUV die op een vertrouwd platform voor middelgrote vrachtwagens rijdt. Hetzelfde platform ondersteunt modellen als de GMC Canyon en Chevy Colorado.

Qua design zal de voorschort dichter bij het Acadia-model liggen. Natuurlijk zal GMC Jimmy er uniek uitzien en zeker nieuwe dingen introduceren. De koplampen zullen er zogenaamd slanker uitzien, net als de grille aan de voorkant. Het grote GMC-opschrift is ook op het eerste gezicht zichtbaar. We weten echter niet wat er aan de achterkant zal gebeuren.

GMC Jimmy 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur biedt plaats aan vijf passagiers

De geheel nieuwe GMC Jimmy 2022 is een compact model, dus het interieur kan twijfelachtig zijn. We twijfelen er niet aan dat General Motors een intelligente cabine-indeling zal creëren met twee rijen stoelen en één ruimte voor vijf passagiers. Eén ding is duidelijk, Jimmy ziet er zowel van buiten als van buiten moderner uit dan Wrangler. Dankzij dat zal Jimmy waarschijnlijk meer technologie bieden dan de bestverkochte SUV van Jeep.

✓ U kunt ook controleren:

In termen van bruikbaarheid en functionaliteit is het echter onwaarschijnlijk dat Jimmy Wrangler te verslaan is. Sommige onderdelen zijn hetzelfde als de Acadia SUV, inclusief een 8-inch infotainmentscherm en een lijst met standaarduitrusting. De Jimmy 2022 wordt gelanceerd met klimaatbeheersing met drie zones, sleutelloos contact en een wifi-hotspot. GM’s Pro Safety Plus-pakket zal ook worden aangeboden. Het is een beveiligingssuite met de nieuwste rijhulpsystemen.

GMC Jimmy 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Benzine V6 onder de motorkap

Onder de motorkap zal de 2022 GMC Jimmy hoogstwaarschijnlijk een bekende 3,6-liter V6-motor hebben. Deze motor is leverbaar in het Canyon model en heeft een vermogen van 308 pk. Bovendien kan deze benzinemotor een koppel van 275 lb-ft produceren. Dankzij diverse betrouwbare berichten zou deze compacte SUV geleverd worden met een achttraps automaat.

Aan de andere kant zijn de prestatiestatistieken misschien anders, maar Jimmy zal zeker meer dan voldoende prestaties bieden. We wachten op General Motors om meer details vrij te geven over mogelijke optionele aandrijflijnen, brandstofverbruikswaarden en nog veel meer.

GMC Jimmy 2022: specificaties, prijs, releasedatum

GMC Jimmy 2022 prijs en releasedatum

De prijs van de 2022 GMC Jimmy is een ander mysterie. Sommige speculaties voorspellen een prijs van rond de 30.000 euro. Het wordt een interessante strijd om de beste offroad-SUV. Naast Jeep Wrangler is er ook Ford Bronco. Het Jimmy-model wordt in de tweede helft van 2021 door GM gelanceerd.