GMC Hummer EV 2024: technische gegevens, prijs, releasedatum

De GMC Hummer 2024 EV SUV is een volledig elektrische remake van een van de meest iconische en stoerste offroad-modellen van de vorige eeuw. Hoewel het merk Hummer nu eigendom is van GMC, worden zijn kenmerkende stijl en uitzonderlijke offroad-capaciteiten getrouw behouden in de EV-vorm. Dat laatste zal veel spectaculairder zijn dankzij de ingenieuze technologieën van de SUV, het verbazingwekkende vermogen en revolutionaire functies zoals een vierwielaandrijving die de veelgeprezen krabbesturing mogelijk maakt.

Het meest intrigerende kenmerk van de opnieuw ontworpen Hummer is de Ultium-batterij, die snelle oplaadtijden biedt en wordt geleverd met een grotere batterij met een bereik van ongeveer 300 mijl of meer. Logischerwijs zal de SUV veel lenen van de Hummer EV-truckvariant.

Hummer EV SUV 2024 specificaties

De komende 2024 GMC Hummer EV SUV zal de aandrijflijn van de Hummer-truck lenen. In de SUV-variant worden twee of zelfs drie elektromotoren gebruikt. De dual-engine setup wordt standaard aangeboden en deze SUV zal ongeveer 625 pk produceren. Wat de versie met drie motoren betreft, claimde GMC 830 paarden, wat gewoon geweldig is.

We weten niet waarom de koppelcijfers misleidend zijn, maar de fabrikant schat een koppel van 7.400 en 11.500 lb-ft. In plaats daarvan voorspellen veel experts een koppel tot 1000 lb-ft voor de krachtigste prestaties. De Hummer EV SUV sprint in ongeveer 3,5 seconden van 0 naar 60 mph.

✓ U kunt ook controleren:

Batterijcapaciteit en bereik

Zoals eerder vermeld, zal de 2024 GMC Hummer EV SUV gebruikmaken van nieuwe Ultium-batterijtechnologie. Volgens de fabrikant is deze accu milieuvriendelijker en biedt hij een waanzinnig bereik.

De variant met twee motoren wordt geleverd met een standaard elektrisch systeem van 400 volt, terwijl een opstelling met drie motoren wordt geleverd met een systeem van 800 volt. De Hummer EV SUV moet een batterij van 200 kWh gebruiken en een bereik van meer dan 300 mijl bieden. Snel opladen is mogelijk, maar de oplaadtijd is nog een raadsel.

Exterieur en interieur

Nogmaals, de GMC Hummer EV SUV 2024 zal eruitzien als de Hummer EV Truck. Logischerwijs komt de SUV in een andere vorm en afmetingen, maar de ontwerptaal is in principe hetzelfde. De SUV komt ook met een kortere wielbasis, 126,7 inch om precies te zijn. De truckvariant daarentegen biedt een wielbasis van 135,6 inch. De fabrikant zal zorgen voor tal van offroad-uitrusting en unieke rijmodi.

Binnenin ziet de Hummer EV SUV er futuristisch uit. Het biedt een driedimensionaal dashboard met horizontale en verticale ventilatieopeningen. Twee grote displays zijn standaard, waaronder een 12,3-inch digitaal instrument. De materialen zijn van hoge kwaliteit en over het algemeen is de gehele cabine van zeer hoge kwaliteit en rechtopstaand. Een afneembaar dak wordt aangeboden en deze SUV biedt 82 kubieke voet laadruimte.

GMC Hummer 2024 EV SUV-prijs, releasedatum

De prijs van de gloednieuwe GMC Hummer EV SUV 2024 zal beginnen bij ongeveer 80.000 euro. De range top variant kost ruim 100.000 euro. De verkoop begint volgens meerdere bronnen begin 2023. We weten echter nog niet wanneer de reserveringen beginnen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com